Fort Moultrie

Fort Moultrie

door Nina Bergh

Ben jij geïnteresseerd in oorlogsgeschiedenis? Dan is het Fort Moultrie National Monument aan de haven van Charleston een must-see. Dit strategische gebied was voor South Carolina van groot belang tijdens de Amerikaanse burgeroorlog.

Al in de achttiende eeuw werd Sullivan's Island, waar het fort op gebouwd is, gebruikt om de Britten buiten te houden. Urenlange gevechten waren aan de orde van de dag, maar het verzet bleef overeind en de Britten trokken zich terug. Nadat de vrede was besloten, werd een van de forten vernoemd naar William Moultrie, de bevelhebber ten tijde van de strijd tegen de Britten.

ZELF NAAR South Carolina?

Bekijk alle 17 reizen naar South Carolina

Verdediging Fort Moultrie

Toen in 1861 de Amerikaanse Burgeroorlog aanbrak stond de kust van South Carolina onder zware druk. Fort Sumter en Fort Moultrie werden ernstig gebombardeerd. Wonder boven wonder bleef de verdediging overeind.

het fort bleef de functie van controlepost behouden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Maar al snel bleek dat het fort niet meer kon voldoen aan de moderne eisen. Tegen de gemoderniseerde wapens en machines waarmee de haven aangevallen werd was het bouwwerk niet bestand.

Fort Moultrie Museum

Fort Moultrie is nu een National Monument. Het fort heeft een bezoekerscentrum en museum om mensen te laten zien welke rol het stenen bouwwerk jarenlang vervulde. Ook kun je hier de grootste collectie kustverdedigingsmechanismen in Amerika zien.

Op Sullivan's Island staan nog verschillende andere forten en ruïnes die herinneren aan de bewogen geschiedenis van dit gebied. Een bezoek aan Fort Moultrie National Monument en museum is goed te combineren met het bekende Fort Sumter. Op 12 april 1861 begon hier de langslepende Amerikaanse Burgeroorlog. Op de wesbite van National Park Service vind je meer over het museum en andere praktische informatie.

Reizen South Carolina

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors