Congaree National Park

Congaree National Park

door Nina Bergh

Hou je voeten droog en wandel over de boardwalk of huur een boot en verken het moeras vanaf het water. Pas op voor de krokodillen vermomd als boomstam! In Congaree National Park valt verbazingwekkend veel te ontdekken.

Sinds 2003 heeft South Carolina er een nationaal park bij, het Congaree National Park. Met maar 89 vierkante kilometer is het park een van de kleinste nationale parken in Amerika. De rivier de Congaree stroomt door het park en maakt het een vruchtbaar gebied met weelderige flora en prachtige fauna.

ZELF NAAR South Carolina?

Bekijk alle 20 reizen naar South Carolina

Bossen Congaree National Park

Congaree National Park behelst het laatste stukje hardhouten oerbos. De bomen in deze bossen zijn eeuwenoud en hebben hun unieke en oorspronkelijke kenmerken behouden.

Er groeien voornamelijk loofbomen, zoals moerascipressen. Deze schitterende boom komt alleen voor op drassige ondergrond en kan wel veertig meter lang worden.

Slangen, schildpadden en andere moerasdieren

Het natuurreservaat is een drukbevolkt park. Op het vasteland worden regelmatig beren, coyotes en lynxen gespot. In het water van de rivier en de kleinere kreken leven slangen, schildpadden en alligators.

In de bossen van Congaree National Park kan je prachtig wandelen. Blijf wel op de daarvoor aangelegde paden! De Boardwalk Loop is een geliefde wandelroute. Over de krakende houten planken kun je de drassige omgeving zelf verkennen. Zonder natte voeten!

Wil je wat meer actie? Ga dan het water op. Ontdek het moeras vanuit een boot of met een kano. Deze tochten zijn altijd onder begeleiding van een park ranger. Op de website van National Park Service vind je meer over de activiteiten en andere praktische zaken.

Reizen South Carolina

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors