Klimaat Las Vegas

Klimaat Las Vegas

De gokstad heeft een subtropisch, warm woestijnklimaat dat typisch is voor de Mojavewoestijn waar de stad in ligt. De winters zijn er mild en de zomers stoffig en heet. Het hele jaar door geniet de stad van veel zon.

Las Vegas kent gemiddeld 300 zonnige dagen per jaar en meer dan 3.800 uur zonneschijn! Temperaturen van boven de veertig graden overdag zijn heel normaal in de zomer. Doordat regen in deze periode vrijwel niet voorkomt, kan het erg droog en stoffig worden.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 258 reizen naar Amerika

Het woestijnklimaat in Las Vegas

Er geldt een woestijn klimaat in Las Vegas. De zomermaanden, van juni tot en met september, zijn erg warm en meestal droog, met een gemiddelde dagtemperatuur van 33,6 graden. Ook 's nachts blijven de temperaturen meestal boven de 27 graden. Dit komt door het klimaat in Las Vegas. Gemiddeld zijn er 134 dagen per jaar dat de temperatuur hoger is dan 32 graden en 74 dagen dat de temperatuur boven de 38 graden komt. In juli en augustus overstijgt de temperatuur deze getallen zelfs op de meeste dagen. Dit is kenmerkend voor het woestijn klimaat in Las Vegas.

De beste reistijd voor Las Vegas

Het klimaat in Las Vegas zorgt ervoor dat er in de zomer extreme temperaturen voor komen. De beste reistijd voor Las Vegas is daarom de herfst of de lente. De temperaturen zijn dan wat gematigder en je hebt de minste kans op regen. Vanaf november wordt het rustiger, waardoor alles een stuk goedkoper wordt. Afhankelijk van de mate waarin je goed tegen extreme temperaturen kunt, kun je voor jezelf bepalen wat jouw beste reistijd voor Las Vegas is.

De verschillende seizoenen in Las Vegas

De verschillende seizoenen in Las Vegas hebben ieder hun eigen kenmerken. Zoals eerder gezegd zijn de zomers heet en stoffig, terwijl de lente en de herfst wat gematigder zijn. De winters zijn mild: sneeuw is heel erg zeldzaam. Wel regent het wat vaker in de winter. De natste maand van het jaar is februari met gemiddeld vier dagen regen. Bedenk van te voren welke van de verschillende seizoenen in Las Vegas het beste bij je past. Wil je zeker weten welke kleren je moet inpakken voor je reis naar de gokstad? Bekijk dan het actuele weer.

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors