Burning Man

Burning Man

door Getaway Travel

Een week per jaar wordt Black Rock Desert in Nevada omgetoverd tot Black Rock City. 50.000 mensen vieren Burning Man. Muziek, kunst, vreugdevuren en geen regels. Bezoekers bepalen zelf de inhoud van dit experimentele festival.

Sinds 1986 wordt Burning Man iedere zomer gevierd. Een groep vrienden startte de traditie in San Francisco. Op het strand vierden ze de zonnewende met het verbranden van een Wicker Man, een 2,7 meter hoge houten pop. Toen het ritueel werd verboden, verhuisde het gezelschap naar de woestijn. In 1991 werd het een officieel festival.

ZELF NAAR Nevada?

Bekijk alle 93 reizen naar Nevada

Het idee van Burning Man is dat iedereen genoeg meeneemt om te overleven én uit te delen. Je hebt altijd een mok die je nieuwe vrienden vullen met water, wodka of wat er ook voor handen is.

Black Rock City

Black Rock City is tijdens de festiviteiten voor eventjes de grootste stad van Nevada. Vanuit de lucht gezien, staat de Wicker Man centraal op het C-vormige terrein. Achter hem ligt de woestijn.

De eerste ring is de Playa, het staat er vol kunstwerken en kraampjes en je viert feest in de Tempel van Vergeving of bij een van de vele zelfgebouwde podia. Als je verder doorloopt kom je bij de kampementen waar de festivalgangers slapen.

Wicker Man

Al is slapen wel het laatste waar je aan denkt op Burning Man. Vierentwintig uur per dag is het feest. Wanneer de zon ondergaat en het koel wordt in de woestijn veranderen kunstwerken in stroboscopen. De dj's laten je dansen tot het weer licht is en in de ochtend is er een massale yogasessie.

Hoogtepunt van het festival is nog steeds het verbranden van de Wicker Man. Na een week lang feesten verplaatst iedereen zich naar de Playa om het spektakel te aanschouwen. Explosies, vuurwerk en artiesten zijn het startschot voor de laatste avond feesten.

Reizen Nevada

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors