Tijd en tijdsverschil Las Vegas

Tijd en tijdsverschil Las Vegas

"What happens in Vegas, stays in Vegas", luidt het motto van deze stad. De stad ligt in het zuidelijke puntje van de staat Nevada, midden in de woestijn en vlakbij de grenzen van Nevada met California en Arizona.

Tijdsverschil met Nederland: -9 uur

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 279 reizen naar Amerika

Las Vegas is dé Amerikaanse stad om te feesten, gokken en trouwen. De stad ligt hier ongeveer 8600 kilometer vandaan en je moet rekenen op zo'n 14 á 15 uur vliegen. De stad ligt dus in een hele andere tijdzone dan Nederland, waardoor je te maken krijgt met een verschil in tijd.

Wat is het voor tijd in Las Vegas?

Om te weten wat de tijd in Las Vegas is, moet je iets weten van de verschillende tijdzones. De stad bevindt zich, net als San Francisco en Los Angeles, in de meest linker tijdzone van de Verenigde Staten, namelijk UTC -08:00 waar de Standard Pacific Time gehanteerd wordt. In de zomer wordt de klok een uur vooruit gezet, waardoor de tijdzone verandert in UTC -07:00.

Tijdverschil Las Vegas - Nederland

Er bestaat een tijdverschil tussen Las Vegas - Nederland van negen uur. In de zomer wijkt dit tijdverschil niet af, aangezien de VS ook werkt met een zomer- en wintertijd. Wel is het zo dat de VS twee weken eerder de zomertijd invoert, en een week later de wintertijd. Hierdoor ontstaat er jaarlijks een periode van circa drie weken waarin het tijdverschil tussen Las Vegas - Nederland geen negen, maar acht uur is.

Hoe laat is het in Las Vegas?

Wil je weten hoe laat het is in Las Vegas? De VS heeft jaarlijks circa drie weken langer een zomertijd dan de EU. Met uitzondering van deze periode, kun je er vanuit gaan dat het negen uur vroeger is in de gokstad. Twijfel je toch aan de tijd? Bekijk dan bovenstaande actuele wereldklok. Je weet dan altijd hoe laat het is in Las Vegas.

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors