World of Coca-Cola Jouw vakantie naar Amerika begint hier!

World of Coca-Cola

door Getaway Travel

Producten, reclames, filmpjes, foto's, heel veel merchandise en een proeverij. In de World of Coca-Cola leer je alles over het bekendste prikdrankje van de wereld. Het museum van de frisdrankgigant van Atlanta houdt alleen het recept geheim.

Het standbeeld van bedenker John Pemberton heet je welkom op de heilige grond van een van de bekendste merken ter wereld. In het glimmende gebouw lachen blije modellen met colaflesjes in hun hand je toe vanaf vintage reclameborden. Welkom in de Happiness Factory!

ZELF NAAR Atlanta?

Bekijk alle 10 reizen naar Atlanta

Geschiedenis Coca-Cola

Het World of Coca-Cola museum bestaat uit verschillende hallen. In de eerste leer je meer over de geschiedenis van hét drankje van Atlanta. Tegenwoordig worden er 1.600.000.000 flesjes per dag verkocht, maar in Pemberton's eerste zomer in 1886 begon de dagelijkse verkoop met maar negen flesjes.

Je ziet merchandise uit alle jaren: posters, speldjes, flesjes, frisdrankautomaten, glazen, kleding, auto's, kalenders, de Coca-Cola kerstman en de bekende wintertruck. De bekende ijsbeer nodigt je uit om op de foto te gaan. In een grote rode kluis ligt het recept van het drankje verborgen.

In de Bottle Room van het World of Coca-Cola museum zie je hoe de cola wordt gemaakt. Van het maken van een dunne siroop, het zorgvuldig toevoegen van lucht voor de bubbels tot het moment dat de helderbruine frisdrank in de fles wordt gegoten.

Daarna is het tijd om achterover te leunen. In verschillende bioscoopzalen bekijk je 4D films over het geheime recept en reclames door de jaren heen. In de laatste hal, de Tasting Hall, proef je meer dan honderd verschillende drankjes van het merk. Fruitdrankjes uit Afrika, bittere limonade uit Zuid-Amerika en klassiekers als Vanille en Cherry Cola.

Coca-Cola shop

Voor je het World of Coca-Cola museum verlaat kun je in de Coca-Cola Shop nog helemaal los gaan. En uiteraard krijg je een speciaal flesje mee als aandenken. Op de website van World of Coca-Cola vind je meer over de openingstijden en andere praktische informatie.

Reizen Atlanta

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors