Geschiedenis van Columbia

Geschiedenis van Columbia

door Nina Bergh

Columbia is gebouwd op de zogenaamde 'fall line'. Dit is een onzichtbare grens waar de Appalachen overgaan in laagland. De rivieren die door het gebied stromen zijn gewoonlijk stroomopwaarts onbevaarbaar.

In de achttiende eeuw kwam men erachter dat de wateren bij de stad ideaal waren om molens te laten werken.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 260 reizen naar Amerika

Groeiende economie van Columbia

Aan het begin van de vorige eeuw waren er daarom in de stad Columbia maar liefst zes werkende molens waardoor het steeds beter ging met de al groeiende economie van de stad. Dankzij de molens werd het in de twintigste eeuw gezien als een welvarende stad met de productie van textiel als voornaamste inkomstenbron. ook werd er in deze economische bloeiperiode heel veel gebouwd in de stad. Zo is er in die tijd onder andere het Union Bank Building, de Universiteit van South Carolina en heel veel hotels gebouwd.

Rassenscheiding South Carolina

In South Carolina was de rassenscheiding tot ver in de twintigste eeuw de normaalste zaak van de wereld. Toch werd in de jaren veertig in Columbia de eerste poging gedaan om discriminatie uit te bannen. Zo kregen Afro-Amerikaanse leraren vanaf dat moment hetzelfde loon als hun blanke collega's.

Pas later, in de jaren zestig, kwam het afschaffen van de rassenscheiding in South Carolina op andere vlakken op gang. De eerste Afro-Amerikaanse studenten werden toegelaten op universiteiten en er kwamen voor het eerst gemengde scholen. Ook zette de stad een stop op discriminatie bij het aannemen van personeel. Vanwege deze progressieve, anti-racistische instelling won de stad Columbia in 1964 de All-America City Award.

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors