Amerika.nl Jouw vakantie naar Amerika begint hier!

Reviews Hawaii Volcanoes National Park

9,3
10,0 Algemene ervaring
10,0 Natuur
10,0 Stranden
6,0 Wildlife
10,0 Overige activiteiten
10,0 Bereikbaarheid
 • Aantal reviews: 2
 • Aantal waarderingen: 1

Lava up close (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Anne Bolijn op 14 mei 2017

De naam zegt het al: vulkanen! Dit zou het hoogtepunt van onze Hawaiireis worden, smeltende lava zien. En oh boy dat hebben we gezien! Weliswaar van een afstandje (helaas) maar het was zeker de moeite waard. Naast de krater midden in het park waar je de lava regelmatig op ziet spatten, moet je uiteraard naar de plek gaan waar de lava de zee in stroomt. Machtig mooi om te zien. Je kan vanuit het park naar de plek maar dan moet je 8 mijl lopen en de laatste mijl over de lavabrokken. Dit is te doen, maar als je de lava in het donker wilt zien is de terugweg tricky. Gelukkig kan je ook vanuit de andere kant, de oostkant bij de Lava komen. Vanaf die kant kan je fietsen huren om makkelijk dichtbij de lavastroom te komen en hoef je maar een klein stukje te klauteren over de lava. Alsnog sta je behoorlijk wat van de lava af (btw elk moment kunnen ze de kijkplezier veranderen vanwege mogelijk gevaar) maar het is zeker de moeite waard. Wacht totdat het schemerig/donker wordt voor een mooi schouwspel. Misschien nog mooier is om met een bootje naar de lavastroom te gaan of met een helikopter erboven te hangen mits er niet teveel wind staat. Al met al zeker een echte aanrader.

Pluspunten Hawaii Volcanoes National Park

 • lava
 • natuur

Minpunten Hawaii Volcanoes National Park

 • weinig voorzieningen
Ultieme tip: Huur fietsen aan de oostkant van het park om naar de Lava stroom die in de zee uitkomt te bekijken
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Indrukwekkende omgeving (bezocht in november 2012)

Review geschreven door R.c. van der Post op 28 januari 2017

Het Hawaii Volcanoes National Park op The Big Island (Hawaii) is een enorme aanrader. Net als alle Amerikaanse National Parks is het spotgoedkoop om binnen te komen, en sta je verstelt van wat het te bieden heeft. Enorme vlaktes met gestold lava in allerlei vormen, lava tubes (tunnels die zijn ontstaan door terugtrekkend lava en waar je in kunt lopen), schitterende kustlijn én een actieve vulkaan. Het park is ook 's avonds open, waardoor je bij nacht schitterende en indrukwekkende beelden van de actieve vulkaan kunt zien. Mooie korte én lange wandelingen op verschillende plekken, waaronder een over een enorme vulkanische vlakte. Zeer goed aangelegde wegen, waardoor je je makkelijk met de auto van het ene eind van het park naar het andere begeeft. Leuke gidsen die enthousiast vertellen over het park en de vulkanen. Een echte aanrader! Helemaal als je het geluk hebt dat er een actieve lavastroom door het park loopt.

9,3
10 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Stranden
6 Wildlife
10 Overige activiteiten
10 Bereikbaarheid

Pluspunten Hawaii Volcanoes National Park

 • Zeer betaalbaar.
 • Goede bereikbaar
 • Goede wegen
 • Fantastische natuur
 • Actieve vulkaan

Minpunten Hawaii Volcanoes National Park

 • Toeristisch
Ultieme tip: Ga overdag het hele park verkennen, en keer 's avonds na het diner nog een keer terug om naar de actieve vulkaankrater te kijken! Zeer indrukwekkend!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Reizen Hawaii Volcanoes National Park

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors