Olympic Peninsula

Olympic Peninsula

door Frans Verhagen

Kijk westwaarts vanuit Seattle - als het niet regent en dat is vaker dan u denkt - en u ziet aan de horizon witgetopte bergen liggen. Dit zijn de Olympics. Het hele schiereiland aan de andere kant van de Pudget Sound heet Olympic Penninsula.

Olympic Peninsula werd pas geëxploreerd in 1890 toen een krant in Seattle er een expeditie heen stuurde. En nog steeds is het schiereiland een wildernis. Er zijn geen wegen naar het hart van het gebied; wandelen is de enige optie. Wel is het mogelijk er omheen te rijden.

ZELF NAAR Olympic Peninsula?

Bekijk alle 1 reizen naar Olympic Peninsula

Olympic National Park

Neah Bay is het verste puntje op het Olympic Peninsula, helemaal op de noordwestpunt. Veel Indiaanse musea en herinneringen hier - en veel zalm, maar het ligt wel een aardig eind van de route rondom het park af. Sol Duc Hot Springs is een vertrekpunt voor wandelaars door het Olympic National Park.

De meest bezochte plek is voorbij het houthakkersstadje Forks, waar u het park in kunt naar Hoh Rain Forest. Er valt daar meer dan twee meter regen per jaar en dat is te zien. Vanuit Forks kunt u ook naar het kustgedeelte van Olympic National Park, bij La Push.

Verderop volgt de weg een tijdje de kust en buigt dan weer naar binnen, waar Quinault Rain Forest een andere mogelijkheid biedt om het regenwoud te exploreren. Daarna heeft u het mooiste deel van de weg wel gehad. Aberdeen is vooral bekend vanwege Kurt Corbain, de grunge zanger van Nirvana die zichzelf in 1994 verhing. Wie een langere route wil maken, kan van hieruit de kust van Oregon volgen, een spektakel op zichzelf.

Port Townsend

Reken op wisselvallig weer, uiteindelijk worden de wolken van uit de Pacific hier uitgeknepen - en wel op zo'n manier dat het regenwouden oplevert. De ervaring is dat het erg kan variëren - zeker in de zomer; geen reden om de moed te verliezen. Via 101, 112, weer 101 en 12 rijdt u in feite rondom Olympic National Park - de bergen en, aan de westkant, het regenwoud - heen.

Port Townsend is een plezierig plaatsje op de punt van de Pudget Sound, met kunst galleriën, café's en restaurants. Niet vreselijk interessant is Port Angeles, vanwaar de boten vertrekken naar Victoria, Canada. Ten westen van Port Angeles ligt Lake Crescent, volgens sommigen het mooiste meer van Noord-Amerika, maar in elk geval heel mooi.

Reizen Olympic Peninsula

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors