Birmingham Museum of Art
Like ons op Facebook

Birmingham Museum of Art

door Nina Bergh

In Birmingham zijn meerdere leuke musea. Eén van de meest interessante is het Birmingham Museum of Art. Het museum heeft een omvangrijke collectie van ruim 15.000 kunstwerken en is daarmee één van de grootste musea in de omgeving.

Het Birmingham Museum of Art is geliefd bij buurtbewoners en er worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd. Het museum ligt ten noorden van het centrum van Birmingham.

ZELF NAAR Birmingham?

Bekijk alle 2 reizen naar Birmingham

Collectie en tentoonstellingen

De vaste collectie bestaat uit Afrikaanse, Afro-Amerikaanse, Aziatische en Europese werken uit verschillende perioden. Toegang tot het museum is gratis. Voor de wisselende tentoonstellingen wordt wel een vergoeding gevraagd. Op de website van Birmingham Museum of Art vind je meer over de tentoonstellingen en andere praktische informatie.

Verbonden aan dit schitterende museum is een openbare bibliotheek met een grote collectie museumcatalogi en kunstboeken. De bibliotheek behoort tot één van de grootste en meest vooraanstaande instituten in het land. Een aanrader voor de echte boekenwurm.

De beste deals en reistips in je mailbox?

Meld je aan voor de Amerika.nl nieuwsbrief!

Birmingham Museum of Art zelf zien? Vraag onafhankelijk advies over je reis

De reisspecialisten van de Amerika Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Amerika. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Amerika Desk!

Like deze pagina

Reizen Birmingham

Specialisten Amerika

Reizen Birmingham

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors