5 weetjes over Kerstmis in Amerika

5 weetjes over Kerstmis in Amerika

door Emma van Kampen

Amerikanen houden van groots en pakken met Kerstmis dan ook flink uit. Ze halen gigantische kerstbomen in huis, versieren hun hele perceel met flikkerende lampjes en kopen de winkels leeg op Black Friday. Dit is je vast al eens opgevallen tijdens een rondreis door Amerika, maar wist je ook dat Amerikanen ieder jaar ruim 1,6 miljard kerstkaarten kopen?

Is het jouw droom om de feestdagen te vieren tijdens een rondreis door Amerika? Om je alvast in de kerststemming te brengen, hebben wij vijf dingen die je nog niet wist over Kerstmis in Amerika op een rijtje gezet!

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 258 reizen naar Amerika

1. De kleding van de Kerstman was vroeger niet rood

In eerste instantie droeg Santa Claus groene, blauwe en paarse kleding. Maar in een kerstcampagne van Coca Cola kreeg de jolige man dezelfde kleur kleding als van het Coca Cola-logo. En dat viel in de smaak. Sindsdien draagt de Kerstman namelijk altijd een rood met witte outfit. 

2. De eerste staat die Kerstmis als officiële feestdag erkende is Alabama

Alabama was de eerste staat die Kerstmis als feestdag erkende, in 1836. Daarna volgden de andere staten. Oklahoma deed dat pas in 1907, ruim zeventig jaar later, en was daarmee de laatste staat die Kerstmis tot feestdag bekroonde. 

3. Mariah Carey verdient ieder jaar omgerekend nog ruim 716.000 euro aan haar hit All I Want for Christmas is You

De Amerikaanse zangeres verschijnt wonder boven wonder ieder jaar weer in de hitlijsten met haar niet-uit-je-hoofd-te-krijgen-kerstlied All I Want for Christmas is You. Dat levert een hoop downloads op, waardoor Mariah Carey er elk jaar weer een nieuwe villa aan verdient. 

4. De grootste kerstboom ooit stond in Seattle en was 67,36 meter hoog

De grootste ‘afgehakte’ kerstboom werd opgetogen bij het Northgate Shopping Center in Seattle, Washington. Het record werd in december 1950 behaald en staat geregistreerd in het Guinness World of Records. 

5. De kersthit Jingle Bells was eigenlijk een liedje voor Thanksgiving

Een orgelspeler speelde Jingle Bells voor het eerst tijdens een negentiende eeuws Thanksgiving-concert. De hit heette toen nog The One Horse Open Sleigh, maar een aantal jaar later werd dat Jingle Bells. Ook leuk: op 16 december 1965 werd Jingle Bells het eerste nummer dat werd uitgezonden in de ruimte. 

Wil jij zelf wel een keer Kerstmis in Amerika vieren? Bekijk dan hier alle rondreizen naar Amerika. 

Fotocredits: Poster Boy | Walt Disney Television

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors