Amerika.nl

Bezienswaardigheden Washington

De staat Washington is vernoemd naar de voormalige Amerikaanse president, maar ligt ver verwijderd van de gelijknamige hoofdstad van de Verenigde Staten. De overweldigende natuur in de nationale parken en de charmante stad Seattle zijn de bekendste bezienswaardigheden van Washington. Lees verder

De staat Washington is vernoemd naar de voormalige Amerikaanse president, maar ligt ver verwijderd van de gelijknamige hoofdstad van de Verenigde Staten. De overweldigende natuur in de nationale parken en de charmante stad Seattle zijn de bekendste bezienswaardigheden van Washington.

In Washington regent het veel en vaak. Daar profiteert de natuur van. Hike door het groene regenwoud van het Olympic National Park terwijl je uitkijkt over besneeuwde bergtoppen. Klim naar de top van de actieve vulkaan Mount Rainier. Spot orka’s op de Suan Juan Islands en zoek de grens met Canada op in het North Cascades National Park.

Seattle

Maar voordat je de natuur van Washington induikt, trap je deze rondreis door de Verenigde Staten af in de enige echt grote stad van de staat: Seattle. De charmante hoofdstad van Washington geniet een schitterende ligging ingeklemd tussen de Stille Oceaan en Lake Washington. Mount Rainier loemt achter het meer.

Seattle telt vele bezienswaardigheden waarvan de Space Needle de bekendste is. Vanaf het observatieplatform bovenop het 196 meter hoge gebouw kijk je uit over de hele stad. Op een heldere dag zie je ook de Olympic Mountains en Mount Rainier liggen.

Nationale Parken: Washington’s bekendste bezienswaardigheden

Na een citytrip in Seattle vervolg je je rondreis door Washington. Het is vooral de natuur die je aandacht trekt. De nationale parken zijn Washington’s bekendste bezienswaardigheden. Het Olympic National Park, gelegen op de Olympic Peninsula, kent een heel divers landschap met zowel groene regenwouden als onder sneeuw bedolven bergtoppen.

Vervolg je tour langs de highlights van Washington naar het Mount Rainier National Park. Een dikke laag sneeuw bedekt de top van Mount Rainier, maar daaronder borrelt bloedhete lava. Mount Rainier is namelijk een actieve vulkaan, al vond de laatste grote uitbarsting plaats in de negentiende eeuw.

Washington grenst in het noorden aan Canada. Hier vind je het North Cascades National Park. Steile bergen en meer dan driehonderd gletsjers vullen de wildernis van dit nationale park. De North Cascades Highway doorkruist het park.

En last but not least..de San Juan Islands. Op de grens van de Verenigde Staten en Canada, tussen Seattle en Vancouver, ligt deze archipel die bestaat uit 178 eilanden. Hier spot je zeeleeuwen, zeehonden én orka’s!

Reizen Washington

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors