Amerika.nl Jouw vakantie naar Amerika begint hier!

Bezienswaardigheden Chicago

Vanaf het skydeck van de Willis Tower liggen Chicago en al haar bezienswaardigheden aan je voeten. Bewonder de reflectie van de skyline in de Cloud Gate in het Millennium Park, bekijk de gigantische kunstcollectie in het Arts Institute of Chicago en bezoek Lincoln Park Zoo, Amerika’s oudste openbare dierentuin! Lees verder

Vanaf het skydeck van de Willis Tower liggen Chicago en al haar bezienswaardigheden aan je voeten. Bewonder de reflectie van de skyline in de Cloud Gate in het Millennium Park, bekijk de gigantische kunstcollectie in het Arts Institute of Chicago en bezoek Lincoln Park Zoo, Amerika’s oudste openbare dierentuin!

Torenhoge wolkenkrabbers schieten de lucht in aan de rand van Lake Michigan. Het is Chicago: Amerika’s derde stad die barst van de highlights. Slenter door de stad of stap in een hop on hop off bus en laat je verrassen door de bezienswaardigheden van Chicago.

Chicago’s bekendste bezienswaardigheden

Trap je stedentrip in Chicago af in The Loop. In dit centrale deel van de stad vind je veel van Chicago’s bekendste bezienswaardigheden. Loop een rondje door het Millennium Park, Chicago’s grootste park in het midden van het centrum. In de winter glijd je hier over de McCormick Tribune schaatsbaan en in de zomer geniet je elke avond van gratis live concerten.

De Cloud Gate vormt de achtergrond van je avonturen in het Millennium Park. Deze grote, weerspiegelende sculptuur wordt in de volksmond ook wel de ‘Bean’ genoemd en is een van de bekendste highlights van Chicago. In het zilveren kunstwerk zie je de weerspiegeling van de glinsterende skyline van Chicago.

Willis Tower

De skyline van Chicago is wereldberoemd. Wist je dat de eerste wolkenkrabber ter wereld in Chicago stond? Het Home Insurance Building werd gebouwd tussen 1884 en 1885 en haalde met tien verdiepingen een hoogte van 42 meter.

Dat is niets vergeleken met de Willis Tower. Met een hoogte van 442 meter en 110 verdiepingen is dit vandaag de dag het hoogste gebouw van Chicago. Een lift brengt je in een minuut naar het Willis Tower Skydeck. Vanaf hier kijk je uit over Chicago en al haar bezienswaardigheden. 

Ook vanaf 360 Chicago, voorheen het John Hancock Center Observatory, heb je een waanzinnig uitzicht over de stad. Bij het uitkijkpunt op de 94e verdieping sta je voor plafondhoge glazen ramen die iets naar voren zijn gekanteld waardoor je recht naar beneden Chicago inkijkt. Of klim nog twee verdiepingen hoger voor een drankje bij de Signature Lounge.

Arts Institute of Chicago

Een andere niet te missen bezienswaardigheid tijdens je vakantie in Chicago is het Arts Institute of Chicago. Dit is het op een na grootste kunstmuseum van de Verenigde Staten. Andere interessante attracties in Chicago zijn het Museum of Science & Industry, het Field Museum of National History en het Museum of Contemporary Art.

Vervolg je stedentrip in Chicago met een bezoek aan de Navy Pier. De achthonderd meter lange pier in het noorden van de stad is de drukstbezochte attractie van Chicago. Navy Pier is met haar reuzenrad, kermisattracties, vele restaurants en geweldige uitzichten over Lake Michigan een ware publiekslieveling.

Lincoln Park

De meeste bezienswaardigheden liggen in Chicago op loopafstand van elkaar. Het Lincoln Park is de enige uitzondering en ligt iets verder uit het centrum. Stap op de trein voor een bezoek aan Chicago’s grootste park. Hier vind je tevens de Lincoln Park Zoo.

Lincoln Park Zoo bestaat al sinds 1868 en is daarmee de oudste openbare dierentuin van Amerika. Extra bonus: toegang tot het park is gratis. Ook het Oak Park, waar je langs ontwerpen van de bekende architect Frank Lloyd struint, is de moeite waard. 

Reizen Chicago

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors