Rocky Mountains

Reviews Rocky Mountains

9,4
9,7 Algemene ervaring
9,8 Natuur
9,7 Stranden
9,3 Wildlife
8,7 Overige activiteiten
9,3 Bereikbaarheid
  • Aantal reviews: 10
  • Aantal waarderingen: 6

Banff and Jasper ROCKS! (bezocht in juni 2018)

Review geschreven door Veronica Calzado Fernandez op 17 november 2019

It's a fantastic holiday. My top vacation. We have been there in 2017 & 2018 and we loved it. Unforgettable vacation. Nature, wildlife, fresh air, hiking, rafting, silence. Even though there is lots and lots you can do in the Rocky Mountains (multiple hikes and places to visit) it is a quiet vacation in another level. All the purity and the woods, the animals, the landscapes...Nothing can take that away.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Stranden
10 Wildlife
10 Overige activiteiten
10 Bereikbaarheid

Pluspunten Rocky Mountains

  • fresh air
  • wildlife
  • hiking
Ultieme tip: Rent a car. Go front in season (May) when there is still a little bit of snow and it is not so busy with tourists.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Overweldigend mooi (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Annemieke van der Aa op 20 november 2017

Wauw, de Rocky Moutains. Geweldig mooie bergen en natuur! En wat een geluk met het weer hadden we. Een stralende zon en dus ook prachtige vergezichten. 2 Dagen eerder was er alleen maar mist en regen en zag je dus vrij weinig (zo vertelde andere mensen). Wij hebben 2 dagen over de tocht van Banff naar Jasper gedaan. Alles is geweldig en je komt ogen te kort! Konden we hier maar meer tijd doorgebracht hebben. Dit is lastig omdat er maar weinig mogelijkheden zijn om te overnachten. Dag 2 hebben we ook een bezoek gebracht aan de gletsjer met de Icefield Explorer en de Glacier Skywalk. Erg mooi en ook leuk informatief voor kinderen. Zeker doen ondanks de prijs. Belangrijkste tip die ik kan geven: Neem de tijd! Geniet en neem bij ieder meer gewoon een stop! Wandel naar de watervallen en geniet van de overweldigende natuur. Weinig tijd, maar wil je wel ergens stoppen? Ga dan zeker naar Peyto Lake.

Pluspunten Rocky Mountains

  • goede wegen
  • schone natuur
  • overweldigend mooi

Minpunten Rocky Mountains

  • weinig overnachtigsmogelijkheden
Ultieme tip: Overnacht bij de Icefield gletsjer. Weinig voorzieningen, goedkoop. Vlg morgen de 1e tocht met de Ice explorer zonder een bus vol toeristen. Geweldig! En ga naar Peyto Lake!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Canada/Alberta (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Ineke Nagel op 13 november 2017

Prachtige natuur en mooie kampeer plaatsen. Vriendelijke, behulpzame mensen. Overal een mogelijkheid om de voorraad aan te vullen of om te eten en natuurlijk te genieten van de stilte of de bruisende watervallen. Goede bewegwijzerde wandelroutes.

Pluspunten Rocky Mountains

  • Vaak alleen op de wereld
Ultieme tip: Het prachtige turquoise Emerald Lake en Jasper.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rocky Mountains Canada (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Jacqueline Zuijdam-pels op 05 november 2017

Geland op Calgary na een goede vlucht met KLM. Direct auto gehuurd en door naar Banff in de Rocky's. De highlight Lake Louise bezocht, maar het veel rustigere lake Minnewanka was zeker net zo mooi. Wat een prachtige natuur!

Pluspunten Rocky Mountains

  • Prachtig

Minpunten Rocky Mountains

  • Niet
Ultieme tip: Ga in Banff met de gondel naar boven en aanschouw het moois wat ik op de foto heb gezet!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Prachtige watervallenroute in Johnston Canyon (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Christa Thieme-Krüs op 26 juni 2017

Als je in de Rocky Mountains van Canada bent, vergeet dan niet ook even te stoppen bij Johnston Canyon. Maar liefst 7 watervallen op een rij, de één nog mooier dan de andere, op een gemakkelijk te lopen trial. Zelfs met kinderen zeer goed te doen!

9,3
10 Algemene ervaring
10 Natuur
9 Stranden
9 Wildlife
8 Overige activiteiten
10 Bereikbaarheid

Pluspunten Rocky Mountains

  • Prachtige uitzichten
  • mooie natuur
  • gemakkelijke te rijden wegen
  • geschikt voor campers

Minpunten Rocky Mountains

  • geen
Ultieme tip: Met de camper mag je overal gaan staan. Het hoeft niet per se op een campingplaats, maar kan dus ook aan de oever van dat mooie meer!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Ruige Rocky Mountains (bezocht in augustus 2014)

Review geschreven door Jeanine Veen op 01 juni 2017

Elke keer als ik bij mijn familie in Canada ben is een trip door de Rocky Mountains vaste prik. Hoe vaak ik er ook kom, het blijft elke keer weer fascinerend en imponerend. Vooral het uitgestrekte en de ruigheid is enorm inspirerend.
Johnston Canyon en Maligne Canyon zijn twee van mijn favoriete hikes, beiden langs een waterval. Daarnaast is het zeker de moeite waard om één van de vele onbekende hikes te doen. Loop bij toeristische hotspots als Lake Louise, Athabasca Falls en de Columbia Icefields vooral even wat verder dan de rest van de toeristen. Dan ontdek je namelijk de mooiste dingen.
De plaatsjes Jasper (rustig en gezellig) en Banff (toeristisch en vanalles te doen) zijn beiden echte aanraders om te bezoeken en een paar nachten te blijven. En rijd je van de ene naar de andere plaats, neem dan tussen Banff en Lake Louise de Bow Valley Parkway in plaats van de snelweg. Want dan zie je onderweg veel meer!

9,7
10 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Stranden
10 Wildlife
9 Overige activiteiten
9 Bereikbaarheid

Pluspunten Rocky Mountains

  • Imposante natuur
  • relaxte locals
  • veel mogelijkheden om te hiken
  • Banff en Jasper zijn leuke toeristische plaatsjes
  • veel wildlife
  • veel mogelijkheden tot outdoor activiteiten

Minpunten Rocky Mountains

  • Wordt steeds toeristischer
  • overnachtig is redelijk prijzig
Ultieme tip: Rijd je van Banff naar Jasper (of andersom) neem dan tussen Banff en Lake Louise de Bow Valley Parkway in plaats van de snelweg. Want dan zie je onderweg veel meer!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Geweldige sfeer (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Merel Revet op 17 mei 2017

Wij brachten een aantal dagen door in het plaatsje Estes park. Een ontzettend gezellig en sfeervol plaatsje aan de rand van de Rocky Mountains. Elke dag wakker worden met prachtig uitzicht op de bergen. Er is in de omgeving genoeg te doen van de bergen in gaan tot het bezoeken van grotere plaatsen zoals Boulder of Denver.

Pluspunten Rocky Mountains

  • prachtige natuur
Ultieme tip: In Estes park is een winkeltje met alleen maar kerst spullen. Ook al is het midden in de zomer binnenin waan je je echt even in kerst sferen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Het Rocky Mountain National Park, wandelparadijs (bezocht in juli 2014)

Review geschreven door Dirk Zuidgeest op 07 mei 2017

Het Rocky Mountain National Park is een wandelparadijs. Voor ieder wat wils in dit natuurpark met zijn vele hoge bergen en schilderachtige meren. Voor elk type wandelaar wat wils. Vooral de wandelingen naar de meren en watervallen zijn de moeite waard.

Pluspunten Rocky Mountains

  • natuur
  • ongereptheid
  • wandelmogelijkheden

Minpunten Rocky Mountains

  • beperkt aantal toegangswegen
Ultieme tip: Neem vooral de tijd en maak gebruik van de shuttlebussen. Deze rijden vanaf de parkeerplaatsen en brengen je naar de startpunten van de trails.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Spiegeling Rocky Mountains (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Fam Verhoeven op 06 mei 2017

Na een mooie reis door Canada en Amerika was onze laatste bestemming de Rocky Mountains. We maakten een geweldige rit door dit gebergte en zagen een Moose met twee kleine Moose's. Verder was het geweldig om de witte bergtoppen te zien van dit ruige gebergte. Na een heerlijke overnachting werden we wakker en gingen we op weg naar het vliegveld. Het was prachtig weer en we passeerden een groot meer. De Rocky Mountains spiegelden geweldig in dit meer en we maakten deze geweldige foto.

Minpunten Rocky Mountains

  • Kan koud zijn
  • weinig benzinestations
  • , kan mistig zijn
Ultieme tip: De ultieme tip is om vroeg te vertrekken om de Rocky Mountains in te gaan. De kans om allerlei dieren te spotten is dan enorm veel groter.
Aangeraden voor: Gezinnen, Vriendengroep, Avonturiers

Vijf uur wandelen en de mooiste waterval ter wereld tegenkomen, genieten. (bezocht in juli 2001)

Review geschreven door Monika Eberhart op 16 mei 2016

Ik ben in de Canadese Rockies geweest, in de omgeving van Banff. Het mooiste is wandelen in de stilte, genieten van de natuur en dieren spotten.

9,5
10 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Stranden
9 Wildlife
9 Overige activiteiten
9 Bereikbaarheid

Pluspunten Rocky Mountains

  • De natuur
  • watervallen
  • dieren
  • meren

Minpunten Rocky Mountains

  • Soms veel toeristen
Ultieme tip: Wandelen, heel veel wandelen. Goed voorbereid op pad gaan en genieten van de natuur en de stilte.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers
Waardering door Roos Cohen-Evers op 07 dec. 2018
9,0

9

Algemene ervaring

9

Natuur

9

Stranden

9

Wildlife

9

Overige activiteiten

9

Bereikbaarheid
Waardering door Peter De Maayer op 07 dec. 2018
9,0

9

Algemene ervaring

10

Natuur

10

Stranden

9

Wildlife

7

Overige activiteiten

9

Bereikbaarheid

Reizen Rocky Mountains

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors