De leukste winteractiviteit in de Rockies

De leukste winteractiviteit in de Rockies

door Yldau Otter

Stap voor stap kom je steeds dichterbij. Je voeten zakken dieper in de sneeuw. Gaandeweg krijg je rodere wangen. Je merkt dat je op deze hoogte moeite krijgt om te ademen. Pfoe, dit is zwaarder dan je had verwacht. Als de begeleider zegt dat jullie een hoogte van bijna 3.000 meter hebben bereikt, maakt je hart een klein sprongetje. Nu mag je eindelijk even uitrusten en genieten van het welverdiende uitzicht over de besneeuwde toppen.

Het Rocky Mountains National Park wordt in de winter omgetoverd tot een winterwonderland. Een van de leukste winteractiviteiten die voor iedereen is weggelegd is hiken door het stille sneeuwlandschap. Wij vertellen je wat je precies nodig hebt om te hiken in de Rockies, onthullen de mooiste hiking trail en verklappen welke dieren je - met een beetje geluk - tegenkomt. Trek die foute sneeuwschoenen aan tijdens je rondreis door Noord-Amerika en ontdek dit adembenemende berglandschap!

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 258 reizen naar Amerika

Sneeuwschoenen

Tegen een achtergrond van besneeuwde bergpieken stap jij met je sneeuwschoenen door de zachte poedersneeuw. Je hebt het gevoel alsof je op wolken loopt…

Er zijn een aantal dingen die je nodig hebt om te hiken in de sneeuw. Sneeuwschoenen om mee te beginnen. Ze verdienen misschien geen schoonheidsprijsje, maar sneeuwschoenen maken het mogelijk om door een sneeuwlaag van anderhalve meter te lopen. Ze worden al eeuwenlang gebruikt in winterse omstandigheden: van de indianenstammen die elk een uniek ontwerp hadden en de Franse pelsjagers die een soort tennisrackets onder hun voeten droegen, tot de moderne sneeuwschoenen van vandaag.

Maar er zijn meer spullen die op je inpaklijstje voor de Rockies moeten. Zo is het handig om stokken mee te nemen, zodat je makkelijk je evenwicht behoudt. En zorg ervoor dat je waterdichte kleding bij je hebt, want je wil natuurlijk niet na je eerste val gelijk kletsnat zijn. Een skipak zorgt ervoor dat je warm en droog blijft. Met deze outfit ben je klaar om te gaan hiken door de Rockies!

De mooiste trail

Een van de mooiste tochten in het Rocky Mountains National Park is de Emerald Lake Trail. Deze trail brengt je naar de meest wonderlijke meren van het park. De gids leidt je eerst naar het bevroren Bear Lake. Daarna wandel je bijna twee kilometer heuvelopwaarts langs het met sneeuw overladen Nymph Lake. Een korte, maar steile klim brengt je vervolgens naar Dream Lake. De laatste klim begeleidt je na ongeveer drie uren bij het wonderschone Emerald Lake. 

Wil je iets meer uitdaging? In de winter transformeert de waterval in de Hidden Falls in een enorme ijsmuur. IJsklimmen op bevroren watervallen is dé unieke ervaring voor ervaren bergbeklimmers. 

Wildlife spotten

Terwijl je steeds dieper het ongerepte bos in gaat, zoek je naar sporen van wilde dieren. Deze zijn goed te vinden in het besneeuwde landschap. Halverwege plof je neer in de donzige sneeuw. Je geniet van de rust en hebt even het gevoel alsof je alleen op de wereld bent. Terwijl je in de verte staart, zie je opeens iets bewegen... een kudde herten kijkt jouw kant op. Het is een bijzonder gevoel dat je dit stille witte wonderland met deze dieren deelt.

Het Rocky Mountain National Park is het thuisfront van meer dan zestig diersoorten en is daarmee een van de beste plekken om dieren te spotten. In de winter zal je vooral elanden, herten en coyotes tegenkomen. De grootste kans om elanden te spotten is langs de Colorado-rivier, aan de westzijde van het park. 

Heb jij zin gekregen op de Rocky Mountains te bezoeken? Bekijk dan hier onze reizen naar Noord-Amerika. 

Fotocredits: Max and Dee Bernt

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors