Amerika.nl Jouw vakantie naar Amerika begint hier!

Reviews Alaska

9,0
9,2 Algemene ervaring
9,3 Beziens­waardigheden
9,0 Locals
10,0 Natuur
7,8 Interessant
8,4 Stranden
  • Aantal reviews: 27
  • Aantal waarderingen: 13

Alaska (bezocht in september 2014)

Review geschreven door Marijke Brugman op 14 mei 2017

Alles is mooi in Alaska: de natuur, gletchers, bergen, beren, walvissen, de inwoners en die prachtige Indian Summer in de herfst! met een beetje geluk heb je in die tijd strakblauwe luchten en kun je de mooiste foto's maken. Dit was bij ons het geval; het was de reis van ons leven! Een aanrader!

Pluspunten Alaska

  • Geen stress
  • overweldigende natuur
Ultieme tip: Ga in september en je hebt alles in één.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Een cruise door Alaska (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Ynte Yme Van Der Veen op 13 mei 2017

Alaska is een waar paradijs voor de natuurliefhebber, met veel wildlife en prachtige natuur. Zo vroeg in het toeristen seizoen is er nog veel sneeuw. Vergeet niet te genieten en wees er op bewust dat het weer hier niet altijd zo mooi is.

Pluspunten Alaska

  • natuur

Minpunten Alaska

  • weer
Ultieme tip: Neem een cruise die Hubbard Glacier aan doet, en ga een hondenslee tocht doen op een gletsjer vanuit Juneau of Skagway.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Avontuurlijk en ongerept Alaska (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Eveline de Bruijn op 26 april 2017

Na onze huwelijksreis in 2014 konden we niet wachten om weer terug te gaan naar Alaska. De overweldigende natuur, de aardige mensen, de ongereptheid van het land en het wildlife waren de voornaamste redenen om in 2016 terug te gaan. We starten in Anchorage, van waaruit we diverse hikes in de omgeving maken. Vanuit daar rijden we naar Denali Park waar we de Kantishna Experience doen, een dertien uur durende bustocht door het park die eindigt in Kantishna, een goudzoekersdorpje. Na deze ervaring rijden we weer terug naar Palmer om over de Glenn Highway naar Glennallen te rijden. Daar bezoeken we het enorme Wrangell-St. Elias National Park. Er zijn maar twee wegen die je vaak niet met je normale huurauto mag berijden (check zeker de huurvoorwaarden van de verhuurder!), maar het is zeker de moeite waard om de McCarthy Road te rijden en te eindigen in de historische dorpjes McCarthy en Kennicott. Na dit bezoek rijdt ik door naar Valdez, een dorpje dat door locals ook veel wordt aangeraden om te bezoeken. Een havenstadje met heel veel leven en mogelijkheden tot activiteiten, zoals hiken, kajakken, helikoptervluchten en boottochten. Met de ferry steken we over naar de Kenai Peninsula en rijden naar Seward. De volgende dag rijden we door naar Homer, een te leuk dorpje met de mogelijkheid om een berentocht te maken. We vliegen naar Katmai National Park en zien te voet tientallen beren, soms op maar veertig meter afstand! Heel bijzonder en speciaal. Prijzig, maar een absolute aanrader. Al is het alleen al om de vlucht in een Cessna van waaruit je prachtig uitkijkt over het enorme Alaska. Terug naar Anchorage rijden we via de Turnagain Arm, waar je een goede kans hebt om Beluga's te spotten. Spot je deze niet, is het getij al super gaaf om te zien.
Alaska een aanrader? Absoluut!

9,6
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
8 Interessant
nvt Stranden

Pluspunten Alaska

  • Natuur
  • Wildlife
  • Uniek

Minpunten Alaska

  • Geringe keuze accommodaties
Ultieme tip: Stop op weg naar Denali vanuit Anchorage zeker voor de lunch in Talkeetna. Dit super leuke dorpje heeft een leuke straat met allemaal leuke restaurantjes.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rondreis alaska (bezocht in juni 2015)

Review geschreven door Diny Aben op 24 februari 2017

Onze reis door Alaska was zo mooi. Het was er ruw, gastvrij en een ongelofelijk mooie natuur. Het is 1 van onze mooiste reizen geweest. De bultrug walvis op de foto hebben we gezien tijdens een boottocht naar een gletjer. Een kippenvel moment.

Pluspunten Alaska

  • gastvrij

Minpunten Alaska

  • geen
Ultieme tip: Maak de reis in juni, juli of augustus. Dan is t heerlijk warm. En als je in juni gaat Kun je meegenieten van een geweldig feest op de 20e. Dan wordt nl de langste dag gevierd
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Cruisen voor de kust (bezocht in juni 2014)

Review geschreven door Janny Hartog op 15 februari 2017

Wij zijn met de Holland America Line vanuit Vancouver naar het noorden gevaren. In Juneau op walvissafari, een geweldige ervaring! Je moet er beslist een bezoekje brengen aan de Red Dog Saloon.
De volgende aanlegplaats was Skagway, van waaruit we eerst met de bus naar het noorden zijn gereden langs het Emerald Lake. Het Caribou Crossing Trading Post bezocht. Daarna vanuit Raser met de White Pass Rail door de bergen terug naar Skagway. Prachtig. Dan komt het hoogtepunt van de reis: een dag varen in de Glacier Bay en op het keerpunt genieten van een kom erwtensoep! Wat een overweldigende natuur. Dan varen we richting het zuiden en komen we aan in Ketchikan, de zalmhoofdstad van de wereld. Wat leuk is om te doen: het lopen van de "Married Mans' Trail". In Creek Street heb je heel veel shops waar je zalm kunt proeven en kopen. Uiteindelijk kom je uit bij Dolly's House, een plek voor mannen. Iets hoger gelegen dan het dorp ligt het Totem Heritage Center, zeer de moeite waard. Vervolgens varen we de laatste dag door de Inside Passage terug naar Vancouver.

Pluspunten Alaska

  • Rust
Ultieme tip: De White Pass en Yukon Route.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Ruig en adembenemend (bezocht in augustus 2013)

Review geschreven door Silvia van Reeuwijk op 03 oktober 2016

Voor wie Canada al adembenemend was, moet zeker nog een keer de grens over naar Alaska.
De natuur is ruiger, de bergen zijn hoger, en er zijn minder toeristen. Meer beren, elanden en gletsjers.
Geweldig!!!!!!

Pluspunten Alaska

  • Niet veel toeristen
  • Mooie en ruige natuur
  • wandelen en fotograferen goed te combineren

Minpunten Alaska

  • Niet goedkoop
  • Een kort seisoen betekent lang van tevoren regelen verblijf in parken
Ultieme tip: Wildlife zien? Informeer je goed waar je deze het beste kan zien, op welke afstand en in welke maand. Dit geeft je de meeste kans op succes. Draag laagjes kleding en goede schoenen
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Onvergetelijk Alaska (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Karlijn Nijhuis op 02 oktober 2016

Zoals de titel al aangeeft, Alaska is onvergetelijk en dus een absolute aanrader! Wij zijn met de camper rond gaan reizen en zijn eerst naar het zuiden van Anchorage gegaan (Seward) en daarna ten noorden (Fairbanks). Wij waren laat in het seizoen, na half september wat ervoor zorgde dat veel campgrounds al dicht waren, net als vele winkels en informatiecentra. Dit maakte het reizen wat lastiger gezien we elektriciteit nodig hadden voor onze camper staat 's nachts, om zo de verwarming te laten lopen om te voorkomen dat de waterleidingen kapot vriezen. Maar later in het seizoen reizen had ook vele voordelen. Het landschap was omgetoverd in allerlei verschillende kleuren rood en geel, er waren veel minder toeristen op de weg dan gewoonlijk wat de kans op wildlife (elanden en beren) spotten vergroot, het wordt al snel kouder (wat ik een voordeel vind, het past immers bij Alaska. Wij hadden zelfs de eerste sneeuwval van het jaar) maar het grootste voordeel is toch wel: het noorderlicht!! Wij hebben dit magische schouwspel 4 nachten op rij mogen aanschouwen, kippenvel!

Alaska, je ziet me volgend jaar terug!

Minpunten Alaska

  • duur
Ultieme tip: Ga met de camper rondreizen in plaats van een auto
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers
Waardering door Conny van Gremberghe op 14 feb. 2020
7,3

8

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

5

Locals

10

Natuur

5

Interessant

8

Stranden

Reizen Alaska

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors