Geschiedenis Birmingham

Geschiedenis Birmingham

door Nina Bergh

Birmingham wordt gesticht in 1871 vlak na de Amerikaanse Burgeroorlog. Alabama krabbelt langzaam op. De staat raakt geïndustrialiseerd en de productie van ijzer en staal worden een belangrijk onderdeel van de economie.

Vanwege de nadruk op deze producten wordt de stad ook wel 'Pittsburg of the South' genoemd. In het noordelijk gelegen Pittsburg draait de industrie ook volledig om de productie van ijzer en staal.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 399 reizen naar Amerika

Magic City Birmingham

Rondom Birmingham worden grondstoffen gedolven zoals steenkool en ijzer. Deze producten worden gebruikt voor het vervaardigen van staal. Steeds meer mensen willen dichterbij de stad wonen en steden als Birmingham groeien daardoor explosief.

De stad krijgt de bijnaam ´Magic City´ en niet zonder reden.

Weleens aan Zuid-Afrika gedacht?

Bekijk alle bezienswaardigheden in Zuid-Afrika

In het begin van de twintigste eeuw groeit het inwoneraantal zo snel dat Birmingham in één klap de grootste stad van Amerika wordt. Er wonen iets meer dan 300.000 mensen in de stad en het inwoneraantal neemt jaarlijks nog steeds flink toe. Vandaag de dag wordt Birmingham beschouwd als een van de grotere businesscentra in het land.

Onafhankelijk advies over je reis naar Amerika

De reisspecialisten van de Amerika Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Amerika. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Amerika Desk!

Like deze pagina

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors