Boise

Boise

door Getaway Travel

Boise ligt aan de voet van de Rocky Mountains. De rustige hoofdstad van Idaho drijft op land- en mijnbouw. Het is de perfecte uitvalsbasis voor avontuurlijke tochten door de ongerepte natuur in de omgeving.

Boise dankt haar naam aan de vele bomen, bois in het Frans, die langs de gelijknamige rivier groeien. De stad begon als Fort Boise, een legerbasis aan de Oregon Trail, de route die pioniers gebruikten om Verenigde Staten te doorkruisen. Tegenwoordig heeft de stad meer dan 200.000 inwoners, die de typisch Amerikaanse plaats roemen om zijn ongehaaste levensstijl.

ZELF NAAR Boise?

Bekijk alle 1 reizen naar Boise

Bezienswaardigheden in Boise

Middelpunt van de stad is de State Capitol uit 1920. Gevangenen uit de Old Penitentiary staatsgevangenis bouwden het regeringsgebouw in vijftien jaar tijd uit zandstenen blokken.

De voormalige gevangenis is ook nog intact. Het gebouw was van 1870 tot 1970 in gebruik. Tegenwoordig is het een museum, waar je kunt ervaren hoe het leven van een veroordeelde eruit zag.

Weleens in Zuid-Afrika geweest?

Bekijk wat er te zien en doen is in Kaapstad

Activiteiten rond Boise

Hoewel het centrum van Boise zijn attracties heeft, moet je er niet te lang blijven hangen. De omgeving biedt talrijke outdooractiviteiten.

Rond de stad liggen honderden kilometers aan wandel- en fietspaden. Een van de leukste routes in Hulls Gulch Nature Trail. De wandeling gaat alleen maar bergafwaarts en brengt je langs watervallen, kreekjes en berg- en woestijnlandschappen.

Sla ook de lokale traditie tuben niet over. Vanaf Barber Park laat je je in drie uur in een binnenband meevoeren naar Ann Morison Park, vanwaar een busje je weer terug naar de stad brengt.

Kajakken en wintersport

Mag het nog wel spannender? Dan maak je op de Payette rivier wilde raft- en kajaktrips.

En ben je juist in de winter in Boise: van november tot mei kun je skiën en snowboarden in het Bogus Basin ski-resort, wat op nog geen veertig minuten rijden van de stad ligt.

Boise zelf zien? Vraag onafhankelijk advies over je reis

De reisspecialisten van de Amerika Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Amerika. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Amerika Desk!

Like deze pagina

Reizen Boise

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors