Cleveland

Cleveland

door Getaway Travel

Lange tijd was Cleveland hét voorbeeld van een plek waar de teruggang van de traditionele industrieën tastbaar was. Als je een plaats moest bedenken waar je in elk geval niet naar toe wilde, dan rolde deze stad al snel van de lippen.

De Cleveland Symphony Orchestra, een orkest van wereldklasse, was zo'n beetje het enige waar de stad in Ohio nog trots op was. De stad was vervallen, vuil en de rivier zo vervuild dat hij zelfs in brand vloog.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 281 reizen naar Amerika

Rock and Roll Hall of Fame

Dat is allemaal voorbij. De stad heeft een enorme wedergeboorte doorgemaakt. De binnenstad is opgeknapt, de grote lege treinemplacementen zijn verdwenen en in plaats daarvan heeft de stad een trekpleister van de eerste orde: de Rock and Roll Hall of Fame, waarvan het gebouw is ontworpen door I.M. Pei, die ook het Louvre uitbreidde. De stad adverteert zichzelf nu als The New American City en door onder andere de Rock and Roll Hall of Fame mag dat. Als u in het midden Westen reist, dan is het niet onverstandig om een kleine omweg langs deze stad te maken.

Meer dan andere steden is het een gewone Amerikaanse stad. Geen flauwekul, geen grote woorden en geen speciale attracties (behalve de muziek dan). Maar dat is juist de aantrekkelijkheid. De stad is tweehonderd jaar oud, speelde een belangrijke rol in strijd om de burgerrechten en heeft dank zij de oude industriële baronnen mooie kunstcollecties. Van het eerste getuigen The African-American Museum en Art Work by Willie, van het tweede The Cleveland Museum of Art en de Cleveland Center for Contemporary Art.

Downtown Cleveland

Downtown is er van alles te doen en hier vind je een aantal hele leuke bezienswaardigheden. The Western Reserve Historical Society combineert alle aspecten van de geschiedenis van deze regio. Ook wie wil winkelen kan in Cleveland terecht. De Arcade, gebouwd in 1890, was het eerste overdekte winkelcentrum van het land. The Avenue at Tower City Center, aan de voet van de historische wolkenkrabber, is een van de nieuwste centra.

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors