Philadelphia Museum of Art

Philadelphia Museum of Art

door Nina Bergh

De Franse schilder Paul Cézanne, dada kunstenaar Marcel Duchamp en filmkarakter Rocky Balboa hebben iets gemeen. Je vindt ze alle drie bij het Philadelphia Museum of Art. Zin in een middagje hoge en lage cultuur? Dan zit je hier goed.

Het Philadelphia Museum of Art aan de Benjamin Franklin Parkway is het op twee na grootste museum in Amerika. De kunsttempel bevat een enorme collectie schilderijen, installaties en beeldhouwwerken. De locatie werd wereldberoemd nadat het als decor diende voor een iconische scene in de film Rocky.

ZELF NAAR Philadelphia?

Bekijk alle 16 reizen naar Philadelphia

Kunst en cultuur

Het Philadelphia Museum of Art ligt op een heuvel langs de rand van de stad. Kolossale zuilen domineren de buitenkant. De architect, Julien Abele, was geïnspireerd door de klassieke architectuur en ontwierp het gebouw als drie aaneengeschakelde Griekse tempels. Het is Philly's eigen versie van het Parthenon.

In het majestueuze gebouw zijn werken te zien van zowel Renaissance kunstenaars als moderne meesters. Zoek op een warme dag verkoeling in het marmeren museum en dwaal door de eindeloze hallen van het museum.

Weleens in Zuid-Afrika geweest?

Bekijk wat er te zien en doen is in Kaapstad

Rocky Balboa

Philadelphia is de stad van Rocky. Na het drinken van zes rauwe eieren en het stompen op vleeskarkassen rent hij iedere dag door de straten van de stad. Na lang trainen is zijn conditie weer op pijl en staat hij juichend bovenaan de trappen van het kunstmuseum. Door deze scene werd het museum wereldberoemd.

Zet het nummer Gonna Fly Now op je mp3speler en bestorm net als Rocky juichend de trappen van het museum. Ben je een echte fan? Ga dan op de foto met zijn standbeeld op de hoek van het museum. Nog niet genoeg Rocky? De souvenirwinkeltjes in Philly liggen vol met memorabilia. Op de website van Philadelphia Museum of Art vind je meer over de openingstijden en andere praktische informatie.

Philadelphia Museum of Art zelf zien? Vraag onafhankelijk advies over je reis

De reisspecialisten van de Amerika Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Amerika. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Amerika Desk!

Like deze pagina

Reizen Philadelphia

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors