Warm Springs Museum

Warm Springs Museum

door Frans Verhagen

Net ten westen van het stadje Warm Springs in Oregon, ligt aan Highway 26 het Warm Springs Museum, een prachtig eerbetoon aan de traditionele manier van leven van de Indianen van deze streek.

Het Warm Springs Museum is gesticht door de Confederated Tribes of the Warm Springs Reservation of Oregon, die hier een enorm terrein bezitten, ingeklemd tussen de toppen van de Cascades in het westen en de woestijn van Oregon in het oosten.

ZELF NAAR Oregon?

Bekijk alle 10 reizen naar Oregon

Indianen kunst

Het eerste wat opvalt aan het Warm Springs Museum is de prachtige architectuur. Het gebouw, dat in 1993 werd ingewijd is op zich al een bezoek waard. Het is ontworpen om zelf het idee te geven dat er een nederzetting ligt onder de populieren van de Shitike Creek en dat bezoekers uitgenodigd worden om binnen te treden in heel exclusieve ruimtes.

Prachtige houten balken, een moderne en toch zeer toepasselijke omgeving voor een prachtige verzameling van gebruiksgoederen, historische foto's, verhalen, muurschilderingen en vaak een tijdelijke tentoonstelling van hedendaagse Indianen kunst (met, zo weten we uit eigen ervaring, zeer schappelijke prijzen voor prachtig werk).

Een stenen pad leidt u naar de permanente tentoonstelling van het Warm Springs Museum, die onder meer een muur bevat met kopieën van pictographs van de Warm Springs Reservation en de Columbia River regio. Verder is er een song chamber, waar u het belang leert kennen van diverse liederen. En er zijn grote reproducties van de drie traditionele manieren van onderdak van de Confederated Tribes: een Paiute lodge van rietmatten, een Warm Springs wickup en een planken huis van de Wasco. Op de website van The Museum At Warm Springs vind je meer over de tentoonstellingen en andere praktische informatie. 

Warm Springs Reservation

In de Warm Springs Reservation wonen drie stammen: de Wasco, de Tenino, en de Northern Paiute. Het thuisland van deze Indianen strekt zich uit tussen de pieken van de Cascades in het westen tot aan de oevers van de Deschutes River in het oosten. De Wasco, een combinatie van vissers, jagers en soms ook levend van het land, horen oorspronkelijk in dit gebied thuis. De Teninos komen oorspronkelijk van de noordelijke oever van de Columbia River. Beide stammen waren erg afhankelijk van de zalmvoorziening via die rivier. Sinds 1855 zijn deze stammen beperkt tot een gebied van 725 vierkante mijl.

Na de Bannock/Paiute War van 1878 in het zuidoosten van Oregon werden ook de Paiute hierheen gebracht. Zij waren van oorsprong woestijn-Indianen. Het derde weekend van juni wordt op het reservaat traditioneel de Pi Ume Sha Treaty Days Celebration gehouden, een grote pow wow, met rodeo's, dansen en paardenraces.

Kah-Nee-Ta Resort

De Indianen runnen ook een warm bronnen centrum, de Kah-Nee-Ta Resort, dat erg populair is bij bewoners van Portland. Het heeft alle faciliteiten, zoals golfbanen, paardrijden, zwemmen en twee restaurants met Native American Specialties. Er zijn bij het Kah-Nee-Tah Resort gewone kamers te huur in de lodge, maar ook cabins aan de rivier en tepees.

Reizen Oregon

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors