9x Best of the Midwest

9x Best of the Midwest

door Charlotte de Vries

Je waant je in Het kleine huis op de prairie tijdens een roadtrip door de Midwest. Dorre grasvlaktes rijken tot aan de horizon. Afgelegen boerderijen en hooibalen zijn de enige tekenen van menselijk leven. Je kunt uren rijden door dit serene landschap, maar dan komt er een verrassing in het vizier. Recht voor je ligt plotseling een futuristische wirwar van beton en metaal... Chicago.

Dat de Midwest slechts uit prairies bestaat is een veelgemaakte vergissing. Maar liefst twaalf staten vormen de Midwest. Staten vol metropolen, iconische natuurparken en andere Amerikaanse pronkstukken. Dit vinden wij de negen mooiste bezienswaardigheden van de Midwest. Zet ze op je bucketlist voor je rondreis door Amerika!

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 258 reizen naar Amerika

1. Mount Rushmore

De gebeeldhouwde hoofden van presidenten George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln beslaan een oppervlakte van maar liefst vijf vierkante kilometer. Wereldberoemd Mount Rushmore bewonder je te midden van de Black Hills in South Dakota.

2. Mall of America

Als je tien minuten doorbrengt in elke winkel van de Mall of America, ben je 86 uur bezig. Deze ‘megamall’ in Bloomington, Minnesota, is het grootste winkelcentrum van de Verenigde Staten. Je vindt er meer dan 500 winkels en een groot overdekt pretpark met, natuurlijk, tientallen fastfoodrestaurants.

3. Grand Teton National Park

De twaalf sneeuwtoppen van het Grand Teton National Park spreken tot ieders verbeelding. Meer dan 4.100 meter steken de pieken uit boven de bossen en meren die dit natuurpark in Wyoming vormgeven. Een pareltje!

4. Minneapolis

‘Have a great day’ hoor je op elke hoek van de straat in vriendelijk Minneapolis, de meest kunstzinnige stad op de prairie. Je bezoekt er moderne kunstmusea, rock clubs en theaters. Vooral het Minneapolis Sculpture Garden is een aanrader!

5. Badlands National Park

Rode muren en torens van steen vormen het buitenaardse landschap van het Badlands National Park. Door dit 982 vierkante kilometer grote park in South Dakota kwamen ooit neushoorns en sabeltandtijgers voor. Tegenwoordig bewonder je er de vriendelijkere bizons en prairiehonden.

6. The Great Lakes

The Great Lakes lijken eerder op binnenlandse zeeën. Samen beslaan de meren een oppervlakte van 244.106 vierkante kilometer. Je kunt tijden rondvaren op Lake Superior of Lake Michigan zonder de kust te zien. Ze lenen zich voor typisch Amerikaanse vakanties vol vermaak: van geweldige surfstranden tot Tibetaanse tempels.

7. Yellowstone National Park

Geisers, bergen, ongerepte bossen en maar liefst 10.000 heetwaterbronnen verrijken het vulkanische Yellowstone National Park in Wyoming. Maak een wandeling door dit natuurpark, maar kijk uit... bizons, grijze wolven grizzlyberen wandelen misschien met je mee.

8. Great River Road

In Minnesota vind je het startpunt van de 3.330 kilometer lange Great River Road. Deze iconische weg volgt een groot deel van de Mississippi River en doorkruist tien staten. Honderden idyllische riviersteden wachten je op langs de weg.

9. Chicago

Chicago is een architectonische speeltuin. De ‘Windy City’ blaast je weg met haar wolkenkrabbers, glazen Willis Towers en het zilveren Pritzker Pavilion. Gek op een feestje? Tussen maart en september leef je je uit op meer dan 200 festivals.

Raak je enthousiast van deze bezienswaardigheden in de Midwest? Bekijk hier het beste reisaanbod voor een rondreis door Amerika!

Fotocredits: Adam Moss | Jerry Huddleston 

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors