Beale Street

Beale Street

door Getaway Travel

Sinds begin 20ste eeuw is Beale Street het hart van de blues. In deze straat in Memphis traden sterren op als Louis Armstrong, Muddy Waters, BB King, Johnny
Cash en Elvis Presley. Nog steeds kom je hier voor de beste live muziek.

Beale Street ligt in Downtown Memphis. Oorspronkelijk was de straat een verzamelplaats voor handelaars langs de Mississippi Rivier. Gokken, drank, voodoo en prostitutie waren aan de orde van de dag. Vanaf 1860 kwamen steeds meer muzikanten op het rumoer af. Met de bouw van het Orpheum Theater en Church Park aan het einde van de negentiende eeuw, ontwikkelde Beale Street steeds meer tot een culturele broedplaats.

ZELF NAAR Memphis?

Bekijk alle 19 reizen naar Memphis

Beale Street Blues

Vader van de Blues W.C. Hardy bezong de straat in 1916 met het nummer Beale Street Blues. En vele grote namen volgden. Hoewel het niet ieders ding is, kun je eigenlijk niet zeggen dat je in Memphis bent geweest, als je niet een avond in deze straat hebt doorgebracht.

De twee stratenblokken staan vol bars, restaurants, nachtclubs, cafés en winkels. Neonlichten knipperen aan en uit. Straatartiesten delen de weg met glimmende motoren. Uit de bars komt fantastische live blues en rock 'n' roll maar ook slechte karaoke. En de geur van Memphis BBQ Burgers vermengt zich met liters bier en zoete cocktaildrankjes.

Beale Street Music Festival

Iedere avond zijn er live optredens. Hoogtepunt van het jaar is het Beale Street Music Festival. Het muziekfestijn kondigt de start aan van feestmaand Memphis in May. Drie dagen lang treden tijdens het Beale Street Music Festival grote internationale namen op langs de waterkant. Welke bekende artiesten er naar het muziekfestival komen is ieder jaar weer een verrassing, maar de line-up is altijd een feest.

Reizen Memphis

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors