Oregon

Reviews Oregon

9,1
8,8 Algemene ervaring
8,8 Beziens­waardigheden
9,3 Locals
10,0 Natuur
9,0 Interessant
9,3 Stranden
  • Aantal reviews: 9
  • Aantal waarderingen: 4

Zeer veel te zien (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Arjan van Roon op 03 december 2017

Een onbekende staat van de USA voor veel Nederlanders, maar volkomen onterecht. Zeer veel te zien in alle soorten van landschap en ook in verschillende soorten klimaat. Van het Oude Westen tot moderne steden, van een prachtige kustlijn tot indrukwekkende gebergten en van prachtige wouden tot adembenemende watervallen.

Reis gerust rond met de auto, maar plan je reis goed van tevoren. op die manier mis je niets van al het moois wat er te zien is. Neem voldoende tijd om de bezienswaardigheden te gaan zien en rijd ook daaromheen eens van de gebaande paden af. Dan kom je vaak op nog mooiere plekjes.

Wij deden het met een rondreis waarin de hotels geboekt waren, maar wij waren dan ook in het hoogseizoen. Als je buiten het seizoen gaat is dat niet nodig, hotels zijn er zat. En bezoek de lokale restaurantjes i.p.v. de keten restaurants. Goed eten tegen acceptabele prijzen.

Pluspunten Oregon

  • Vriendelijke bevolking
  • , goede infrastructuur
  • , zeer acceptabele prijzen
  • relaxte sfeer

Minpunten Oregon

  • niet overal goedkoop
  • erg druk bij de watervallen
  • geen selfservice tankstations
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Fantastisch strand (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Bas Koel op 21 november 2017

Cannon beach aan de kust van de Oregon is een prachtig authentiek dorp. Geen grote fastfoodketens, maar leuke lokale restaurants. Met de Haystack rots voor de kust en prachtige locatie voor een adembenemende zonsondergang. Met een kampvuur op het strand ‘s nachts krijg je schitterende sterrenhemels te zien.

Pluspunten Oregon

  • aardige locals
  • lekker bier
  • prachtige natuur
Ultieme tip: Cannon Beach
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Een onvergetelijke roadtrip (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Ferry Leenman op 15 november 2017

Via Washington, door Oregon en via Californië naar Arizona en terug naar Californië. 8000 km rijden, maar m'n hart absoluut kwijt geraakt aan Oregon. Zo mooi, zo puur en onvergetelijk! Crater lake, Multnomah Falls, het hippe Portland, de onbeschrijfelijke kustlijn.

Pluspunten Oregon

  • Ongerepte natuur
  • Vriendelijkheid
  • Bereikbaarheid

Minpunten Oregon

  • Geen!!
Ultieme tip: Carter lake, Multnomah Falls en alles langs de kust!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Oregon! (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Pleuni Vd steen op 08 november 2017

Prachtig deel van Amerika dat nog niet zo bekend met toerisme. De natuur is nog zo puur. Je hebt er zee, bossen en woestijn, dus heel veel variatie. Vooral de woeste natuur langs de zee. De weg van San Francisco richting Portland is prachtig om te rijden.

Ultieme tip: Walvissen spotten!
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Oregon, Creater Lake district (bezocht in maart 2014)

Review geschreven door Maureen Hoffman op 05 november 2017

Oregon, een schitterende staat die heel veel natuurschoon heeft. Ik ben in Portland destijds geland en daar een auto gehuurd. We zijn in goed 4 uur naar mijn familie toegereden die in Grants Pass wonen. De weg er na toe is fantastisch. Een staat met zeer veel bossen, heuvels en rivieren.

Pluspunten Oregon

  • Aardige mensen
  • Natuur is adembenemend
  • Watervallen
  • Rivieren met zalm
  • bergen
  • goede begaanbare wegen

Minpunten Oregon

  • niet kunnen bedenken
Ultieme tip: Pak gewoon de auto - of trein. De bossen, de watervallen o.a. de Red Woods net over de grens van Oregon, Creater Lake en Gold Coast.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Back to nature in Oregon (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Ivonne Calis op 30 juni 2017

Wie het programma "Wie is de Mol" van 2017 heeft gevolgd weet wel hoe het komt als ik zeg dat ik verliefd ben geworden op Oregon. Deze prachtige, ruige staat werd tot voor kort nog niet door veel Nederlandse reizigers bezocht en sneeuwde een beetje onder bij het geweld van staten als Utah en Nevada. De laatste tijd wordt het gebied langzaam aan populairder, en niet onterecht!
Wij trokken met de auto en tent door de ruige natuur als onderdeel van een langere trip door het westen van de USA. Op onze tocht naar het uiterste noordwesten reden we door de Oregon Coast . Een gebied waar je geweldig uit kunt waaien, wandelen en genieten van ruige stranden en vergezichten. Zie de zon ondergaan, laat je (bijna) wegblazen door de wind, kampeer een nachtje op of aan het strand en wordt één met de elementen.
Wandel langs grote rotsformaties en over stranden vol aangespoelde bomen of ga op zoek naar walvissen. Verbaas je over de dikke mist als je wakker wordt en die de wereld een heel andere aanblik geeft. (Geen zorgen, meestal is die mist een paar uur later vaak weer volledig opgelost en is de lucht weer strakblauw)
Een paar dagen aan de Oregon Coast voelt een beetje als een paar dagen uitwaaien aan onze Waddenkust. Met een maximum temperatuur van tussen de 18 en 20 graden in de zomer is een extra trui of windjack geen overbodige luxe. Ook de zonnebril moet je zeker niet vergeten want het aantal zonuren is hoog.
Naast de kust heeft Oregon nog veel meer mooie plekken. Helaas hadden wij op onze trip niet heel veel meer tijd, maar we komen zeker terug voor meer!

9,0
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Locals
10 Natuur
8 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Oregon

  • Rustig
  • ruig
  • natuur
  • strand
  • wildlife
  • kleine dorpjes
  • uitwaaien

Minpunten Oregon

  • Te koud voor zonnebaden
  • wel super voor een strandwandeling
Ultieme tip: Waai compleet uit je jasje aan de Oregon Coast. Watervallen bekijken en wandelen in de Columbia River Gorge.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Onvoorstelbaar mooi Oregon (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Maren Cramer op 16 mei 2017

Geboekt bij Celilo Inn in The Dalles, een echte aanrader, net zoals The Baldwin Saloon voor heerlijke biertjes en goed eten. Op weg naar Portland grotendeels de Historic Columbia River Highway Scenic Byway gereden, een prachtige weg waar het waard is om af en toe te stoppen oa. in het plaatsje Hood River.De watervallen langs deze weg zijn helaas érg toeristisch.Portland is leuk, érg leuk.We hebben de stad doorkruist, oa Saturday&Sunday Market ( leuke kraampjes met eten en allerhande meuk, álle types publiek), Pearl District (prachtige victoriaanse huizen!),NW 23rd Avenue in North West District (hippe en gezellige straat met mooie huizen,de leukste winkels, pubs en restaurants).Als afsluiter gegeten en bier gedronken bij Deschutes Brewery:geweldige bediening, lekkere biertjes en tópeten. Óp naar Oregon Coast, met als tussenstop Astoria. Leuk plaatsje, met ook hier weer een Brewery waar het zowel voor eten als het bier goed toeven was: Fort George.En daar was hij weer, de Pacific. Oregon heeft één van de mooiste kusten die ik heb gezien. Afwisselend prachtige stranden, hoge kapen en ruige rotsen, en dat allemaal binnen een afstand van enkele tientallen kilometers.Het grootste gedeelte van de kust is ongerept en er zijn veel plekken waar je prachtige trails kan lopen. De kustplaatsjes zijn stuk voor stuk leuk om rond te lopen: Seaside, Cannon Beach, Pacific City, Depoe Bay, allemaal met hun eigen charme.Vanuit Depoe Bay en de omliggende kapen kun je vaak walvissen zien, ook buiten het seizoen waarop ze gewoonlijk trekken. Er is een aantal " rederijtjes" in Depoe Bay waar je voor 25$ per persoon ruim een uur met een bootje het water op gaat om de walvissen te spotten.Tot aan de grens met Californië zijn er zó veel plekken die de moeite waard zijn, dat het teveel is om op te noemen. Wat voor mij er uitsprong waren Yachats ( Bread & Roses Bakery!), Heceta Lighthouse, met voor mij als uitschieter Coquille Point, het meest indrukwekkende stuk strand dat ik heb gezien.....

Pluspunten Oregon

  • niet heel toeristisch
  • prachtige natuur
  • super vriendelijk mensen

Minpunten Oregon

  • geen......
Ultieme tip: De kust! Zó verweldigend
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Regen en natuur (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Veroniqi Hanssen op 11 mei 2017

Oregon is een staat vol met prachtige natuur. Omdat het er zoveel regent zijn er ontzettend indrukwekkende regenwouden en tegelijkertijd zijn er veel vulkanische bezienswaardigen.
Daarnaast is Portland is een super hippe, coole stad.

8,4
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
10 Natuur
8 Interessant
nvt Stranden

Pluspunten Oregon

  • natuur
Ultieme tip: Doe een beetje onderzoek naar trails om te hiken, er zijn superveel mooie hikes. Regenwoud en watervallen
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

route 101 van Port angeles naar San francisco (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Jaap van Zoeren op 06 maart 2017

Wij hebben met z'n tweeën een prachtige reis gemaakt vanaf Seattle naar Vancouver via Vancouver Island naar de USA terug en vanaf Port Angeles de 101 naar San Francisco deze route is echt prachtig, met heel veel bezienswaardigheden die ook overal goed van tevoren worden aangegeven. De bevolking is overal buitengewoon vriendelijk en behulpzaam.

Wij hadden een 4x4 auto gehuurd op het vliegveld van Seattle en die heb je ook zeker nodig bij zo'n reis.
De enige dingen die wij gepland hadden waren in Seattle, Vancouver en Ucluelet, voor de overige overnachtingen hebben wij per dag gekeken wat het beste verblijf voor ons was in die omgeving, en dat is ons heel goed bevallen.

9,2
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
10 Interessant
8 Stranden

Pluspunten Oregon

  • aardige mensen
  • goede wegen
  • veel bezienswaardigheden

Minpunten Oregon

  • niets
Ultieme tip: In Depoe bay is een klein haventje en een heel mooi walvis museum waar je bij goed weer een walvis tocht kunt maken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers
Waardering door Kristof Jans op 03 mrt. 2017
10,0

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Locals

10

Natuur

10

Interessant

10

Stranden
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors