Martin Luther King Jr.

Martin Luther King Jr.

door Getaway Travel

De legendarische Martin Luther King Jr. was een voorvechter in de Amerikaanse rassenscheiding. De dominee groeide op in Sweet Auburn, een district van Atlanta. Bij de National Historic Site kom je alles te weten over zijn leven.

De tombe van Martin Luther King Jr. ligt in een vijver naast een eeuwige vlam. De rustplek van de Nobelprijswinnaar voor de vrede trekt bezoekers van over de hele wereld. King verkreeg bekendheid vanwege zijn geweldloze strijd. Met schitterende speeches en de welbekende zin ´I have a dream´ riep hij in de jaren zestig op tot gelijkheid en broederschap.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 258 reizen naar Amerika

´I have a dream´

Ook sprak Martin Luther King zich uit tegen de Vietnamoorlog en het aandeel dat de Amerikanen hierin hadden. De vreedzame protesten zorgden ervoor dat hij bij veel Amerikanen geliefd was. Helaas zette zijn verzet ook veel kwaad bloed. In 1968 betaalde hij de hoogste prijs: hij werd doodgeschoten op het balkon van het Lorraine hotel in Memphis.

Amerika verkeerde in rouw. In het hele land groeide de onrust en er ontstonden grote rellen. De toenmalige president Johnson riep zijn sterfdag uit tot dag van nationale rouw en Sweet Auburn werd in 1980 officiëel benoemd tot National Historic Site.

Martin Luther King Jr. National Historic Site

In de Martin Luther King Jr. National Historic Site kun je de belangrijke gebouwen uit zijn leven bezoeken. In de King Birth Home zie je waar de revolutionair zijn jeugd doorbracht.

De familie King was erg actief bezig met hun geloof. De Ebenezer Baptist Church is de kerk waar Martin Luther Jr. met zijn vader werkzaam was. Tot zijn dood heeft hij hier gepredikt.

Er is ook een bezoekerscentrum, met museum, waar je alles te weten komt over de geloofsovertuigingen van Martin Luther King Jr.

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors