Mississippi Blues

Mississippi Blues

door Getaway Travel

BB King, Robert Johnson, Muddy Waters. Mississippi staat synoniem voor de blues. In de Mississippi Delta ontstond de muziekvorm die aan het begin staat van alle hedendaagse muziek. Reis langs de belangrijkste monumenten!

De blues ontstond uit de religieuze liederen die de zwarte slaven zongen tijdens hun zware werkdagen op de katoenvelden. De melancholische muziek was een mengeling van traditionele Afrikaanse ritmes en instrumenten uit het westen. De mix van blanke en zwarte muziek werd populair aan het einde van de negentiende eeuw.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 280 reizen naar Amerika

Mississippi Blues Trail

Door heel Mississippi vind je sporen van de blues. Kleine traditionele dorpjes onderscheiden zich door de artiesten die er vandaan komen. Kerken, katoenvelden, huizen, treindepots en begraafplaatsen, iedere plek heeft een verhaal.

Met de Mississippi Blues Trail achterhaal je de boeiende muziekgeschiedenis. De route markeert meer dan honderd historische locaties. In Clarksdale bezoek je het Delta Blues Museum. Hier zie je memorabilia van Howlin´ Wolf, Muddy Waters en andere grote artiesten die uit het charmante stadje komen.

In Holly Ridge bezoek je het graf van blueslegende Charley Patton. In Greenwood zie je het radiostation waar BB King voor het eerst werd uitgezonden. En ook Elvis Presley's geboortehuis in Tupelo is gemarkeerd op de route.

Blues concerten in Mississippi

Ben je in augustus in Mississippi? Dan moet je naar het Sunflower River Blues en Gospel Festival in Clarksdale. Tijdens het driedaagse festival treden tientallen artiesten op.

De rest van het jaar hoor je de beste bluesmuzikanten spelen in ouderwetse juke joints. Deze tenten zijn ontstaan toen de blues voor het eerst voet aan de grond zette. Plantagearbeiders vonden in de kleine ruimtes ontspanning na een week hard werken. De joints hebben vaak een huiskamersfeer, en soms staat er naast het podium alleen een ijskast waar je zelf je biertje uit pakt.

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors