Arizona

Reviews Arizona

7,8
8,1 Algemene ervaring
8,3 Beziens­waardigheden
7,7 Locals
9,2 Natuur
7,3 Interessant
4,3 Stranden
  • Aantal reviews: 30
  • Aantal waarderingen: 11

Kamperen met het beste uitzicht over Monument Valley (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door Linda Piersma op 17 mei 2017

Sta elke dag vroeg op om de zonsopkomst te bekijken en dan zie je ook heel wat wildleven. Zo hebben wij onder andere een coyote gespot in de Canyon de Chelly. Must do is daar de White House Trail naar de bodem van Canyon de Chelly naar een ruïne van een grotwoning gemaakt door de oorspronkelijke bewoners. Hike de trail rond de Left Mitten in Monument Valley en waan je in een western film (vele westerns zijn daar opgenomen). Antelope Canyon is ook zeker een bezoek waard met prachtige grillige door water gevormde wanden, kunst van de natuur!

Pluspunten Arizona

  • De oorspronkelijke bewoners zijn super aardig
  • Veel Navajo cultuur

Minpunten Arizona

  • Geen
Ultieme tip: Boek voor elk budget een overnachting via The View Hotel (kamers, cabins en kampeerplekken) en heb ook een prachtige ervaring midden in Monument Valley.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Roadtrip west coast (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door David De Sloovere op 11 mei 2017

Wij hebben twee maanden rondgetrokken in Amerika langst Arizona, California, Nevada, South Dakota, Utah en Wyoming. Het was een prachtige roadtrip! Busje gehuurd bij escape campervans. Zeker een aanrader! Voor langere periodes krijg je altijd wel korting als je erachter vraagt.

8,5
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
7 Interessant
6 Stranden
Ultieme tip: Grand Canyon, Monument Valley road, Antelope Canyon (lichtinval best op middag), Horshoe bend (zonsondergang), lake powell.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

The Wave (bezocht in april 2011)

Review geschreven door Ben Töller op 10 mei 2017

Iedereen die een camper- of autoreis boekt naar West-Amerika weet een beetje wat ze te wachten staat. Veel natuurfenomenen zijn bekend: Grand Canyon, Zion- en Bryce National Park, Yosemite, teveel om op te noemen. Al deze plekken zijn redelijk eenvoudig te bereiken. The Wave is een plek waar je niet zo eenvoudig kunt komen. Om het landschap te beschermen mogen er per dag maximaal twintig mensen de twaalf kilometer.

De route wordt aangeven door een folder die je ontvangt samen met de aangevraagde permit. Een permit is een noodzaak als je wil wandelen in North en South Coyote Buttes. The Wave ligt in North Coyote Buttes. De permit kost $7,00 per persoon (2011) en de betaling gaat door middel van CREDITCARD (maar die heb je toch nodig in de VS). Hoe gaat het aanvragen van de PERMIT in z'n werk? tien plekken worden vier maanden van te voren aangewezen door middel van een loterij.

De andere tien plekken (er mogen namelijk maar teintig personen per dag The Wave (kwetsbaar) bezoeken) worden op de dag zelf toegewezen aan mensen die bij Buro of Landmanagment in Paria aanwezig zijn. Je gaat vier maanden voor je geplande bezoek naar de website (zie hieronder): -je mag drie voorkeursdata doorgeven -kosten $5,00 administratiekosten die verrekend wordt met je permit kosten ($7,00 p.p.) als je een permit krijgt toegewezen. Anders ben je de $5,00 kwijt. -je krijgt bericht op de eerste van de volgende maand en je krijgt dan de permit thuis gestuurd (wel adres invullen) 4-6 weken na de toewijzing. Voorbeeld.. in januari aanvragen voor mei, 1 februari bericht, begin of half maart permit in huis.

Beste tijd is april, mei, september en oktober, de zomer maanden zijn erg heet. De wandeling is maar 12 kilometer, MAAR gaat door geaccidenteerd terrein en er is geen PAD. Soms wel een "steenmannetje". Hieronder staat de link naar de website om een PERMIT te bemachtigen http://www.blm.gov/az/paria/index.cfm?usearea=CB

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Locals
10 Natuur
7 Interessant
nvt Stranden

Pluspunten Arizona

  • Landschap
  • goed te reizen

Minpunten Arizona

  • In de zomer te heet.
Ultieme tip: Ga niet doelloos op reis. Als je mooie landschapsfoto's wilt maken, neem dan de tijd, kies het juiste tijdstip en bereidt je goed voor.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis door de staat (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Sandra Oostdam op 09 mei 2017

Fantastische reis gemaakt door deze staat. Sedona is zeer zeker de moeite waard! Jerome een oud dorp hoog in de bergen. Route 66 loopt hier ook deels doorheen wat erg leuk is om de rijden. Vooral het stadje Williams moet je bezoeken.

Aangeraden voor: Stellen

De Verenigde Staten, wat een vakantiebestemming! (bezocht in mei 2008)

Review geschreven door Jeroen Loots op 07 mei 2017

Rondreizen in de Verenigde Staten is het gemakkelijkste dat er is. Zeker met het mooie weer dat wij hadden in mei 2008, hoewel we daar door de harde wind en de daardoor ontstane zandstorm niet echt van konden genieten. Maar gelukkig hebben we de foto's nog.

Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Arizona, genoeg te beleven! (bezocht in juni 2012)

Review geschreven door Hannie Van Tilburg op 07 mei 2017

De staat Arizona heeft genoeg te bieden om een mooie vakantie door te brengen. Een groot deel van Route 66 loopt door Arizona, waardoor er authentieke stadjes te bezoeken zijn. Onder andere Williams dat weer een goed vertrekpunt is naar de Grand Canyon. Maar ook Sedona en Jerome zijn een bezoek waard. Daarnaast zijn er voldoende parken te bezoeken. Ik noem Oak Creek State Park, en dan vooral The Slide Rock Creek. Maar ook Sunset Crater en Wupatki National Monument State Park zijn een bezoek waard. Niet te missen is natuurlijk Page met Antelope Canyon en Horseshoe Bend. Met andere woorden, ik kan nog wel even doorgaan want er is daarnaast nog genoeg te zien en te beleven.

Pluspunten Arizona

  • aardige mensen
  • nog ruimte genoeg
  • niet overdreven duur
Ultieme tip: Antelope Canyon in Page is een magische plek om te bezoeken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Roadtrip VS 2016 (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Ingrid De Maeyer op 16 december 2016

Horseshoe Bend, Upper Antelope Canyon-tour, Grand Canyon, Flagstaff, Phoenix, Hot Air Expeditions-ballonvaart vanuit Phoenix over de Sonoran Desert. Allemaal toppers. Jammer genoeg minder goed weer en zelfs regen en onweer in Grand Canyon waardoor we niet alles kunnen bezoeken wat we gepland hadden. Een reden om nog eens terug te gaan, want zeker de moeite, de natuur is overweldigend!

Pluspunten Arizona

  • prachtige natuur
Ultieme tip: Horseshoe Bend en Antelope Canyon, maar bij voorkeur niet in hoogseizoen.

Monument Valley (bezocht in oktober 2013)

Review geschreven door Dagmar van Velzen op 09 oktober 2016

Monument Valley is absoluut het bezoeken waard. Tijdens mijn bezoek ben ik rondgeleid door Richard, een Navajo. Hij kon zo veel en zo mooi vertellen over de geschiedenis van dit prachtige landschap.
Het is indrukwekkend en immens. Het maakt je bewust van de lange geschiedenis van dit land, lang voordat het 'ontdekt' werd.

Lake Powell (bezocht in februari 2012)

Review geschreven door Corrie Brouwer op 04 oktober 2016

Schitterend in de winter, ene dag in anderhalve meter sneeuw (Bryce Canyon Utah) volgende dag op weg naar Page (Antylope Canyon) kom je langs Lake Powell, ADEMBENEMEND, zo mooi dat prachtige blauwe meer tegen die roodbruine rotsen. We hebben hier een uur gezeten genietend van het uitzicht

Pluspunten Arizona

  • Vriendelijk en gemoedelijk

Minpunten Arizona

  • Veel toeristen
  • behalve in het winterseizoen
Ultieme tip: Boek zeker een excursie door de Antylope Canyons met een echte indiaan als gids. Geweldig, de kleuren de pracht.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Horseshoe Bend Arizona (bezocht in juni 2015)

Review geschreven door Alie Koffeman op 04 oktober 2016

Horseshoe Bend was voor ons een onverwacht oaah-momentje. Want wie had dat gedacht, dat je stil kon worden van een bocht in een rivier. Voordat je het kan bewonderen heb je wel eerst een steile en lange wandeling voor de boeg. Lekkere wandelschoenen en genoeg water zijn een aanrader. Zo kun je ook nog lachen op de foto. Naast Horseshoe Bend heb je ook allerlei andere plekken die je wil zien in Arizona. Arizona is de Grand Canyon-state en de Grand Canyon is ook zeker de moeite waard. Deze kan bezocht worden via helikopter, te paard, met de auto of te voet.

7,2
7 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Locals
10 Natuur
8 Interessant
1 Stranden

Pluspunten Arizona

  • aardige locals
Ultieme tip: Phoenix is de hoofdstad van Arizona en hier heb je veel dingen om te zien en te doen. Zoals Phoenix Zoo of Arizona Science Museum.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors