Klimaat Alaska

Klimaat Alaska

Alaska is de koudste staat van Amerika. Dit komt door de geografische ligging van de staat: wanneer je een kaart van Amerika bekijkt zul je zien dat een groot deel van de staat zich boven de Noordpoolcirkel bevind.

Er geldt niet maar een specifiek klimaat in Alaska; er zijn verschillende klimaatzones in Alaska en de weersomstandigheden kunnen sterk verschillen per regio. Het zuidoosten, waar de hoofdstad Juneau ligt, heeft een gematigd zeeklimaat. Met ongeveer 1300 millimeter regen per jaar is dit het natste gedeelte van de staat, maar tegelijkertijd ook het warmste deel. Het noorden van de staat heeft een toendraklimaat en het overige en grootste deel van Alaska kent een koel landklimaat.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 249 reizen naar Amerika

Het weer in Alaska

In het koude noorden daalt de temperatuur in de winter zowel overdag als 's nachts al snel tientallen graden onder het vriespunt. Het weer in Alaska is in de zomer iets warmer, maar ook dan komt de temperatuur niet snel ver boven het vriespunt uit. Langs de zuidelijke helft van Alaska stroomt relatief warm zeewater: hierdoor blijven de temperaturen in de winter aanzienlijk hoger dan je zou verwachten op basis van de ligging.

Wat is de weersverwachting voor Alaska?

In het zuidoostelijke deel blijven de temperaturen over het algemeen mild in de winter, maar valt er wel veel neerslag gedurende het hele jaar. In het binnenland kan de weersverwachting in de zomer nog verrassend aangenaam zijn: tussen de 20 en 25 graden. Het is verstandig om kort voor vertrek de weersverwachting bekijken.

Wat is de beste reistijd voor Alaska?

De beste reistijd voor Alaska is van begin juni tot half september, maar wanneer je precies moet gaan hangt er helemaal vanaf wat je precies wil doen en zien. Als je bijvoorbeeld graag beren wil zien op Kodiak Island is de beste reistijd voor Alaska juni of juli. Vanaf eind augustus is de staat gehuld in prachtige herfstkleuren.

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors