Amerika.nl Jouw vakantie naar Amerika begint hier!

Reviews Texas

-
- Algemene ervaring
- Beziens­waardigheden
- Locals
- Natuur
- Interessant
- Stranden
  • Aantal reviews: 2
  • Aantal waarderingen: 0

Prachtige natuur (bezocht in maart 2018)

Review geschreven door Roos Stuurman op 10 november 2023

Wat een geweldige eerste ervaring met Amerika. We hebben genoten van de muziek en de prachtige natuur, waar we lange wandeltochten hebben gemaakt en zelfs wilde dieren hebben gespot. Texas voelt alsof je in een film terecht bent gekomen.

Ultieme tip: Reserveer op tijd als je naar muziekfestivals wilt gaan. Hotelkamers zijn namelijk extra duur rond die periode!

Geen toerist te zien en het is fantstisch (bezocht in juni 2014)

Review geschreven door Jacques Lansbergen op 13 april 2019

Een reis die nergens te vinden is bij reisorganisaties.
Wil je de rust en schoonheid van het niets ervaren, waar Texanen je zelfs vragen, wat kom je hier doen? Maak dan een rondreis door Texas en New-Mexico.
Vanuit Houston een rondje Galveston naar San Antonio wat een beetje gelijkenis heeft met Utrecht. Wandel onder de stad langs het kanaal. Door naar de Big Bend, een prachtig onbekend park. rijdend langs de Rio Grande op naar El Paso. Volg het spoor van Billy the Kid en voel de spanning daar, maak een praatje met de Border Patrol. Verder door naar de prachtige White Sands. Witter dan wit bestaat niet. Dit is ook een testlocatie van raketten. Op naar een van de grootste grotten ter wereld in Carlsbad. 1 km dalend de grot in en, het is Amerika, met de lift weer naar boven. Zie een enorme vleermuizen kolonie. Vandaar naar Santa Fe, een heerlijk klein groen plaatsje. Door naar Albuquerque vanwaar je de weg naar Amarillo (van dat bekende liedje) kan nemen met zijn echte Amerikaanse koeienveiling, met Texaanse herenboeren met van die grote hoeden op: echt een belevenis! Maar de route terug dwars door Texas is ook een belevenis. Eerst nemen wij de weg naar Roswell om Aliens te zoeken. Buiten een piepklein museumpje is er werkelijk niets te zien, maar het is een plek waar je moet geweest zijn zoals o.a. Boudewijn Büch ook heeft gedaan. Niets is leuker dan op de foto met een Alien. En ja dan dwars door het kale ''niets'' van Texas. Werkelijk fantastisch, geen boom, geen struik, helemaal niets te zien. Kom in kleine plaatsjes, maak een praatje met locals, koop een echte Texaanse hoed, rij dwars door dust devils en zie de rollende balen van stro zoals in westerns door het landschap. Kom de vele olie boortorens tegen in dat kale landschap. Stop onderweg om de stilte te horen en voelen: echt een ervaring. Via Lubock naar Abilene. Onderweg is er kans dat je door een zandstorm moet rijden. En dan Via Dallas naar Houston, terug naar Nederland!

Pluspunten Texas

  • Aardige mensen
  • , de leegte
  • ,de rust
  • ,het echte Amerika

Minpunten Texas

  • bij autopech heb je een klein probleempje want je komt bijna niemand tegen.
Ultieme tip: Volg het spoor van Billy the Kid. Van Texas naar New Mexico. Die man is overal geweest.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Reizen Texas

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors