Crater Lake National Park

Reviews Crater Lake National Park

8,4
9,0 Algemene ervaring
9,3 Natuur
9,0 Stranden
7,0 Wildlife
7,3 Overige activiteiten
9,0 Bereikbaarheid
  • Aantal reviews: 4
  • Aantal waarderingen: 3

Een van de mooiste plekjes op aarde (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Richard Blondeau op 03 januari 2019

Het is een nationaal park die je moet bezoeken als je in noordwest Amerika bent. Crater Lake is een meer ontstaan in een krater van een vulkaan. Het is het diepste meer van Amerika en iets wat je moet gezien hebben.

8,5
9 Algemene ervaring
9 Natuur
9 Stranden
7 Wildlife
8 Overige activiteiten
9 Bereikbaarheid

Pluspunten Crater Lake National Park

  • Onvergetelijke
  • Uniek
  • Rustgevend
  • Bijzonder
Ultieme tip: Probeer het meer van meerdere kanten te bezichtigen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Dagtrip Crater Lake (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Mariëlle Verstijlen op 29 december 2018

Terwijl wij de lange rechte weg van het nationale park betreden met onze auto zien we dat het steeds iets mistiger word. Ook zien we nog wat sneeuw liggen aan de kant van de weg. Wat moet hier in de winter veel sneeuw liggen om nu, in de zomer, nog aanwezig te kunnen zijn.
We rijden langs de uitgebarsten vulkaan op en komen boven aan bij ons eerste uitzichtpunt aan. Wanneer we uit de auto stappen voelen we dat het frisser is, we zijn best een eindje in de hoogte gereden.
We zien een koppel en een gezin staan boven bij een grote stevige houten balk die dwars over de rand op drie staanders is weggelegd, de Watchman Overlook. Nog een paar meter naar boven lopen en dan zien we Crater Lake, geen idee hoe groot het zal zijn. Door de rook van de bosbrand een aantal mijl verder op zien we de diepte van de krater. De verte is moeilijk in te schatte door de rook maar we zien nog net de schimmen van de overkant. Wat een gat! Wat een uitbarsting moet dit zijn geweest om z'n gat in de aarde te slaan.
Het Wizard eiland waar we op uitkijken zien we in volle glorie liggen en we zien mooi een bootje om het eiland varen, wauw, hoe zou het er van dichtbij uit zien daar beneden?

Omdat het zo rustig is bij ons eerste uitzichtpunt besluiten we om onze belegde broodjes uit de auto te gaan halen en deze op te eten aan het einde van de houten balk waar dikke stenen zijn weggelegd voor de veiligheid. Al snel krijgen we visite! Een aantal schattige en vrij nieuwsgierige eekhoorntjes! Wat een knappe beestjes. Na ze stiekem wat kleine stukjes brood te hebben gevoerd zijn we om het meer gaan rijden en zijn we bij ieder uitzichtpunt gestopt! Bij ieder uitzichtpunt valt je mond open en wil je genieten van de stilte die er is. De stilte die er is doordat iedereen om je heen aan het genieten is van het uitzicht, van de schoonheid van dit natuur geweld wat ook overweldigend is!

Een zeker must see als je noord west Amerika bezoekt!

9,2
10 Algemene ervaring
10 Natuur
9 Stranden
8 Wildlife
8 Overige activiteiten
10 Bereikbaarheid

Pluspunten Crater Lake National Park

  • Meerdere unieken uitzichtpunten om te genieten van de krater en het hel blauwe meer!
  • Genoeg plekken om de druktes te ontkomen
  • Prachtige flora en fauna als je wat te knabbelen aanbiedt!

Minpunten Crater Lake National Park

  • Bij bepaalde uitzichtpunten zijn er weinig tot geen parkeerplaatsen
  • Niet heel het jaar is het mogelijk om rondom de krater te rijden.
  • Je moet ver van te voren boeken om met een boot over het meer te kunnen varen.
Ultieme tip: Neem je eigen lunch mee om bij een van de uitzichtpunten op een bank of muurtje te gaan zitten lunchen en wellicht krijg je bezoek van een paar schattige squirrels
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Crater Lake NP in Oregon, USA (bezocht in juni 2018)

Review geschreven door Esther Streefkerk op 11 november 2018

In juni naar dit super mooie meer geweest. Moesten er een paar honderd kilometer voor omrijden, maar was zeker de moeite waard. De sneeuw maakte het nog specialer. Het water is zo mooi blauw daar kan je je ogen niet vanaf houden.

7,4
8 Algemene ervaring
9 Natuur
nvt Stranden
6 Wildlife
6 Overige activiteiten
8 Bereikbaarheid
Ultieme tip: Ga aan het begin van het seizoen als de wegen net weer open zijn. De sneeuw geeft een extra dimensie aan het uitzicht.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Crater Lake, een opmerkelijk resultaat na een mega ontploffing vele jaren geleden. (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Dirk Zuidgeest op 07 mei 2017

De verwachtingen waren niet echt hoog gespannen. Als je echter de rand nadert van dit immense meer en je de geschiedenis kent, begrijp je dat mensen omzichtig omgaan met dit door de natuurkrachten geschapen resultaat. Je staat verbaasd over de kleuren en de echtheid. Wandelen langs de rand van het meer kan, al blijft de afstand tot het water veelal groot. Ja, vissen mag ook, maar alleen met kunstaas. Verder, geniet van de natuur en die is overweldigend. Vergis je niet in de ligging. Hier kan het in augustus 's nachts sneeuwen. Overdag veelal een aangename temperatuur om te wandelen of van de omgeving te genieten op één van de terrassen langs de rand.

Pluspunten Crater Lake National Park

  • natuur
  • wildernis
  • wandelen

Minpunten Crater Lake National Park

  • afgelegen
  • beperkte verblijfsmogelijkheden
Ultieme tip: Ga in juli en neem er een dag de tijd voor. Je kunt ook een boottocht maken vanaf de meer noordelijke rand al is de zuidrand het meest ontwikkeld. Zorg dat je tijdig bespreekt.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors