Carlsbad Caverns National Park

Carlsbad Caverns National Park

door Getaway Travel

Met een lift daal je 183 meter onder de woestijngrond. In de grotten van Carlsbad Caverns National Park bewonder je spectaculaire geologische rotsformaties. Met zonsondergang zie je duizenden vleermuizen de grotten verlaten.

Carlsbad Caverns National Park ligt middenin de Guadelupe Mountains in het zuidoosten van New Mexico. De Caverns behoren tot de grootste grottenstelsels van Noord-Amerika. Ze zijn ontstaan door zwavelzuur dat de kalkstenen grond aantast.

ZELF NAAR New Mexico?

Bekijk alle 6 reizen naar New Mexico

Grotten in Carlsbad Caverns

116 grotten maken deel uit van het park. Maar alleen de Carlsbad Caverns, Spider Cave en Slaughter Canyon Cave zijn opengesteld voor publiek. In de Carlsbad grot brengt een lift je naar beneden. Je wandelt door een bizar landschap van stalagmieten en stalactieten naar de Big Room, de grootste ondergrondse kamer. In de ruimte passen bijna twintig voetbalvelden.

Op eigen houtje of met een tour kun je de verschillende ruimtes bezoeken. In de donkere grotten schuilen vleermuizen. Er zijn ondergrondse lunchtentjes en kamers vol surrealistische druipsteenformaties.

Voor gevorderden zijn er tours waarbij je met een gids de moeilijk begaanbare delen van het ondergrondse stelsel afstruint. Je moet geen claustrofobie hebben wanneer je door de kleine doorgangen sluipt. Het water komt tot aan je enkels en de weg wordt alleen verlicht door je eigen zaklamp.

Vleermuizen in Carlsbad Caverns National Park

Boven de grond maak je wandelingen door de wildernis. Je kunt in het park kamperen. Ook voor dierenliefhebbers is er genoeg te doen.

Van april tot november zie je met zonsondergang duizenden Mexicaanse vleermuizen als een wervelwind uit de grot opstijgen. Een parkopzichter geeft uitleg bij het indrukwekkende uitzicht.

Naast vleermuizen leven in het park ook bijzondere amfibie-, vogel- en zoogdiersoorten, zoals de aandoenlijke halsbandpekari, een ver familielid van het varken. Op de website van National Park Service vind je meer over de vleermuizen en andere praktische informatie.

Reizen New Mexico

Meer Carlsbad Caverns National Park

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors