Meow Wolf: Het artistieke pretpark voor volwassenen

Meow Wolf: Het artistieke pretpark voor volwassenen

door Kimberly Hermans

Meow Wolf. De naam van het museum in New Mexico klinkt alsof iemand twee papiertjes uit een hoed heeft getrokken en deze woorden aan elkaar heeft geplakt. En dat is juist! Het museum bestaat uit zeventig verschillende kamers en geheime passages waar al je zintuigen worden geprikkeld. Normaal mag je niks aanraken in een museum, maar dat is hier precies de bedoeling.

Meow Wolf is opgericht door een stel creatievelingen dat puur voor de lol kunst wilde maken. Uiteindelijk verwezenlijkten zij hun droom in een oud bowlingcentrum op een afgelegen plek in Santa Fe, die George R.R. Martin (de maker van Game of Thrones!) voor hen kocht. Zet ‘m op je to-do-lijst voor je rondreis door Amerika!

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 258 reizen naar Amerika

Het mysterie van de familie Selig

De kunstenaars nemen je met Meow Wolf mee in een fictief verhaal. Je loopt er namelijk zogenaamd rond in het huis van de familie Selig die op een dag plotseling verdween. Het enige wat je weet is dat de Seligs een verboden experiment uitvoerden. Tegenwoordig is hun huis overgenomen door rare figuren in witte laboratoriumjassen.  Het is jouw taak om op zoek te gaan naar wat er nou precies is gebeurd…

Verdwalen in een doolhof van fluorescerend koraal

Vanbuiten ziet het museum eruit als een normaal huis. Eenmaal binnen, open je deuren naar andere dimensies. Speur de mailbox door en ga op zoek naar aanwijzingen. In de open haard zit een geheime doorgang verstopt die je ironisch genoeg naar een ijsruimte brengt met lichtgevende  mammoetskeletten.  Als je de koelkastdeur opent, loop je door een ruimteschip dat uitkomt op een jungle waar je kan graven in roze zand. Meow Wolf is eigenlijk één groot performancekunstwerk!

Hebben we jou geïnspireerd? Bekijk hier al onze reizen naar Amerika. 

Fotocredits: mark byzewski | Sharat Ganapati | Emma Heirendt 

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors