Lake Winnipesaukee Jouw vakantie naar Amerika begint hier!

Lake Winnipesaukee

door Marije Tigchelaar

Live free or die. Dat is het motto van de inwoners van de Amerikaanse staat New Hampshire. Om iedereen er maar vaak genoeg aan te herinneren staat deze lijfspreuk op de kentekenplaten van alle auto's in de staat.

In het noordoosten van de Verenigde Staten ligt New Hampshire. De staat vormt het midden van de oostkust van Noord-Amerika. Maar liefst 1,3 miljoen inwoners genieten van het vrije karakter van de staat.

ZELF NAAR New Hampshire?

Bekijk alle 8 reizen naar New Hampshire

Lake Winnipesaukee

De bergen en heuvels bepalen het landschap in New Hampshire. Je rijdt met de auto door de staat en weet nooit wat er zich achter de volgende berg bevindt. Je probeert in het beboste gebied tussen de bomen door te kijken. Door de nieuwsgierigheid neemt je ongeduld toe.

Ineens opent het landschap zich. Een immens groot meer wordt zichtbaar. Lake Winnipesaukee is het grootste meer in New Hampshire en een favoriete vakantiebestemming voor de inwoners van New England. Winnipesaukee betekent 'the smile of the Great Spirit'. Geen wonder dat er altijd een goede sfeer hangt.

Wolfeboro

Je strijkt neer in Wolfeboro. Dit stadje is het oudste resort in de Verenigde Staten. In 1770 werd hier het eerste vakantiehuis geplaatst. Tegenwoordig heeft het stadje ruim zesduizend inwoners.

Main Street is de grootste straat in Wolfeboro. Het heeft iets weg van Main Street USA zoals je deze misschien wel kent uit Disneyland. Aan weerskanten zijn kleine winkeltjes. Het straatbeeld wordt versierd met Amerikaanse vlaggen. De kneuterigheid staat centraal in dit dorp.

Varen op Mount Washington

Vanuit de haven van Wolfeboro stap je op de Mount Washington. Dit is gek genoeg een boot. Het grote stoomschip vaart langs vijf havens van Lake Winnipesaukee. Bij Weirs Beach stap je van boord. Dit stadje is het toeristische centrum van het meer. In dit geval geeft de naam van de stad direct duidelijkheid. Het mooie strand trekt veel dagjesmensen.

Langs het strand ligt de boulevard van Weirs Beach. De vele speelhallen zijn gevuld met jongeren. De neonverlichting van de automaten en uithangborden speelt de hoofdrol. De pier staat centraal op de boulevard. Vanaf de pier heb je een mooi uitzicht over het meer.

's Avonds is het tijd om de activiteiten in de omgeving te verkennen. Voor de liefhebbers is er een drive-in bioscoop. Je neemt de auto mee het terrein op. De leuning van de stoel zet je lekker naar achteren. Dan gaat het scherm aan en bekijk je de film. Op sommige plekken rond Lake Winnipesaukee lijkt het alsof de tijd stil is blijven staan.

Gunstock: zonnen én schaatsen

Ook in de winter is Lake Winnipesaukee een populair vakantiegebied. De bekendste berg voor wintersport is Gunstock. Deze plek is voornamelijk een uitstekend beginpunt voor de onervaren skiër. Voor de gevorderde skiër is het Gunstock Mountain Park een goede optie. De aangelegde hindernissen en hellingen zijn ideaal voor het oefenen of uitvinden van stunts.

Ook kun je tuben, hiken door de sneeuw, snowboarden en schaatsen in het gebied rondom Gunstock. Waar je in de zomer nog ligt de zonnen aan een meer, sta je in de winter op de schaatsen. In ieder seizoen is er genoeg te beleven.

Reizen New Hampshire

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors