Amerika.nl Jouw vakantie naar Amerika begint hier!

Reviews Louisiana

8,2
8,0 Algemene ervaring
8,0 Beziens­waardigheden
9,0 Locals
9,0 Natuur
7,0 Interessant
- Stranden
 • Aantal reviews: 3
 • Aantal waarderingen: 2

Veelzijdig (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Karin van der Tas-Pennin op 21 juni 2017

Veelzijdig; dat is de staat Louisiana. De gastvrijheid van de cajuns is groot, de steden de moeite van het bezoeken waard en de natuur en wildlife zijn fantastisch. De veelzijdigheid vindt zijn oorsprong in de invloed van diverse nationaliteiten; Louisiana was in zowel Franse als Spaanse handen en de trieste aanwezigheid van zoveel slaven heeft voor Creoolse invloed gezorgd. Cajuns houden van feestvieren en vinden overal een aanleiding voor een festival of het beroemde mardi gras. Laissez les bon temps rouler!

Pluspunten Louisiana

 • Gastvrije inwoners
 • Goede keuken
 • Boeiend landschap

Minpunten Louisiana

 • vochtig klimaat
Ultieme tip: New Orleans en Avery Island
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Universiteitsstad Baton Rouge (bezocht in maart 2013)

Review geschreven door Karin Lurvink op 12 mei 2016

Baton Rouge is de hoofdstad van Louisiana, maar het is voornamelijk een bezoek waard omdat het een universiteitsstad is. Downtown Baton Rouge is niet heel bijzonder, maar ik raad aan om de State Capitol te beklimmen tot de bovenste verdieping, vanwaar je prachtig uitzicht hebt over de Missisippi. De State Capitol werd gebouwd in de jaren dertig, in opdracht van populist en senator Huey Long, die hier in 1935 doodgeschoten werd. Zijn standbeeld, met daaronder zijn graf, kijkt nu uit op het Capitol.

Naar mijn mening is de Louisiana State University, waar de film Pitch Perfect werd opgenomen, het hoogtepunt van de stad. Deze mooie en groene universiteit, die ook werd gebouwd in opdracht van Huey Long, ademt de sfeer van het typische Amerikaanse studentenleven. De campus bedraagt zo’n vier vierkante kilometer en telt veel restaurants, een hotel, eekhoorns, en het football stadion van de Tigers. De campus huist helaas ook een 'echte' tijger; de mascotte van de sportteams. Je kunt Mike the Tiger elk moment van de dag op zijn website aanschouwen via zijn webcam.

Koop LSU-merchandise, drink koffie bij Highland Coffee en eet 'blackened' alligator bij restaurant The Chimes, een typisch sportcafé waar je zoveel frisdrank kunt drinken als je op kunt. Bezoek ’s avonds Tiger Land voor een kijkje in het Amerikaanse studentenleven of het chique l’Auberge Casino complex, dat 24 uur per dag geopend is.

Ik raad aan om LSU tijdens het football seizoen (september-december) te bezoeken, want dan kun je een wedstrijd bijwonen en het bijbehorende 'tailgating' ervaren. Tijdens 'tailgating' staat de campus vol met pick up-trucks en wordt overal muziek gespeeld en gebarbecued.

Bezoek je Baton Rouge in de periode maart tot juni, dan kun je genieten van 'boiled crawfish' en Strawberry Beer. Een goede plek hiervoor is Sammy’s Grill. Ik raad af om Baton Rouge te bezoeken in augustus, omdat het dan door het subtropische klimaat qua hitte en luchtvochtigheid minder fijn vertoeven is.

7,8
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
9 Locals
8 Natuur
7 Interessant
nvt Stranden

Pluspunten Louisiana

 • Zuidelijke gastvrijheid
 • Crawfish
 • Mooie en gezellige campus van LSU
 • Studentenleven

Minpunten Louisiana

 • Niet mogelijk met het openbaar vervoer
 • De levende mascotte Mike de Tiger
Ultieme tip: Bezoek de Louisiana State University (maar niet in augustus) en laat je onderdompelen in de sfeer van het Amerikaanse studentenleven.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Moerassen, alligators en plantages (bezocht in september 2011)

Review geschreven door Karin Lurvink op 04 mei 2016

Louisiana heeft meer te bieden dan alleen de stad New Orleans. Voorbeelden zijn de prachtige moerassen vol alligators en de plantages langs de rivier de Mississippi.

Een goede moeras-tour kun je maken met Honey Island Swamp Tours ten oosten van New Orleans in Slidell. Tijdens de tour vaar je door een bijzonder mooi moeraslandschap met cipressenbomen vol met Spaans mos en houten huisjes op palen. Talloze alligators zul je zien zwemmen of zonnen.

Ten westen van New Orleans bereik je in ongeveer anderhalf uur de hoofdstad Baton Rouge, via een snelweg die deels over het moeras is gebouwd (een belevenis op zich!). Onderweg kun je verschillende bezienswaardigheden bezoeken, waaronder talloze plantages aan de River Road en de Mississippi. Het is de moeite waard om (een stuk van) de River Road te rijden.

De meest complete plantage die je langs de River Road kunt bezoeken is Evergreen (hier werd de film Django Unchained opgenomen). Ook Oak Alley met haar statige plantagehuis en prachtige oprijlaan is de moeite waard. Suikerplantage St. Joseph, waar Twelve Years a Slave is gefilmd, is eveneens een aanrader. In deze tour ligt de nadruk op het verbouwen van suiker en de geschiedenis van slavernij en minder op de rijkdom van de voormalige eigenaars.

Maak vervolgens een stop bij de Cajun Village Shops in Sorrento. Dit zijn voornamelijk antiekwinkeltjes, maar het leukste vond ik de aangename oude Louisiana-Cajun sfeer die er heerst. Er is ook een Alligator Pond, waarin twee vette alligators wonen. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in shoppen, daal dan af naar de winkels van Tanger Outlet in het plaatsje Gonzales, waar verschillende merken goedkoop aangeboden worden.

Ik raad aan om tenslotte te dineren bij Roberto’s River Road Restaurant, gevestigd in een oude winkel langs de Mississippi in het plaatsje Sunshine. Hier worden heerlijke Cajunspecialiteiten geserveerd, waaronder 'crawfish bisque'.

8,6
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
10 Natuur
7 Interessant
nvt Stranden

Pluspunten Louisiana

 • Zuidelijke gastvrijheid
 • Cajun eten
 • Interessante geschiedenis
 • Mooie moerassen

Minpunten Louisiana

 • Niet mogelijk met het openbaar vervoer
Ultieme tip: Huur een auto en rijd de River Road tussen New Orleans en Baton Rouge en bezoek een of meer plantages.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Reizen Louisiana

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors