Amerika.nl Jouw vakantie naar Amerika begint hier!

Reviews New Orleans

9,2
9,3 Algemene ervaring
9,3 Beziens­waardigheden
9,5 Locals
9,8 Restaurants
8,0 Veiligheid
10,0 Stranden
 • Aantal reviews: 4
 • Aantal waarderingen: 4

New Orleans voor Thanksgiving (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Zoe Gubbels op 30 december 2020

New Orleans is een hele gezellige stad. Goede muziek, leuke shops en vele mogelijkheden voor iedereen.
Als je tijdens Thanksgiving die kant op gaat, moet je wel al een plan hebben voor die dag, want bijna alles is dicht. Mijn New Orleans vlog met vriendinnen staat op de volgende link: https://www.youtube.com/watch?v=jzy-a4ocOw4&t=68s

Pluspunten New Orleans

 • aardige locals in New Orleans

Minpunten New Orleans

 • Duur eten
Ultieme tip: Zorg ervoor dat je met goede vrienden gaat en maak er een onvergetelijke tijd van.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Laissez les bon temps rouler! (bezocht in november 2012)

Review geschreven door Koen de Bruijn op 20 september 2016

New Orleans staat in mijn top 5 aan te raden steden in de Verenigde Staten. Het is een stad, omringt door rafels van mystiek. Waar jazzlegendes groot werden, waar (bijna) elk huis in 'the French Quarter' wel een spookverhaal kent. De charme van New Orleans ligt 'm in de legendes die in het broeierige zuiden een eigen leven zijn gaan leiden.

Als havenstad stond New Orleans (letterlijk) open voor een grote verscheidenheid aan culturen. Ooit van de Spanjaarden en de Fransen vind je nog overal Spaans -en Franstalige straatbordjes. Het bekendste district in de stad heet zelfs: French Quarter. Hier vind je Bourbon street, de beruchtste straat van New Orleans, met veel barretjes, clubs, live muziek venues & cabaret shows. Één tip: verwacht geen cabaret bij een cabaret show ;) Naast Bourbon street is er voor de koffieliefhebbers ook een ware attractie te vinden: Cafe du Monde. Dit koffietentje zit hier al sinds 1862 en is 24/7 geopend. Er bevindt zich ook een pittoresk kerkje met park eromheen, genaamd Jackson square.

Naast deze charmante kant heeft New Orleans ook een duistere kant. Er zijn verschillende kerkhoven verspreid over de stad en ook zijn er genoeg spooktours te doen. Voor een echt duister verhaal, ga naar het huis van madame LaLaurie. Een indrukwekkend kerkhof is het Lafayette cemeterie no.1. Indrukwekkend kerkhof? Ja. Kerkhoven in New Orleans bestaan niet uit simpele zerken, maar uit complete masoleums (net zoals in Parijs, zie hier weer de Franse invloed).

Wil je minder toeristisch? Net buiten French quarter begint de straat Frenchmen street. Hier vind je de betere live muziek tentjes, zoals de Spotted Cat. Frenchmen street wordt meer door de locals gefrequenteerd, wat het een lekkere local vibe geeft.

Één van de meest pittoreske wijken vind ik het garden district. Hier vind je grote plantagehuizen in al hun glorie. Prachtige architectuur en niet geplaagd door criminaliteit zoals andere wijken inNew Orleans.

Pluspunten New Orleans

 • goede live muziek
 • interessante historie
 • mooie architectuur

Minpunten New Orleans

 • veel criminaliteit
 • veel armoede
Ultieme tip: Bezoek Frenchmen street en geniet van de live muziek hier.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

New Orleans - achter de muziek aan (bezocht in juni 2014)

Review geschreven door Milou van Oene op 03 juli 2016

New Orleans was geweldig en een ervaring op zich. Prachtige huizen en gebouwen in alle kleuren van de regenboog, mensen die dansen op straat op spontaan ingezette swingende live muziek, barbecue om je vingers bij op te eten en de vriendelijkste en meest behulpzame locals die je je maar kunt wensen. Wij wilden spontaan emigreren!

9,4
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Locals
10 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten New Orleans

 • de muziek
 • het eten
 • de locals
 • de architectuur

Minpunten New Orleans

 • drukte in het uitgaangsgebied
Ultieme tip: Ga zitten aan de oever van de machtige Mississippi rivier met een broodje in je hand en bewonder de raderboten die voorbij schuiven.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Let the good times roll! (bezocht in maart 2013)

Review geschreven door Karin Lurvink op 04 mei 2016

New Orleans is een unieke en sfeervolle plek. Het staat bekend als The Big Easy en haar motto is dan ook 'laissez le bon temps rouler' ('let the good times roll'). Dit is terug te zien in het smaakvolle eten, het Mardi Gras-carnavalsfeest en de jazzoptredens in Bourbon Street. De bars in deze straat zijn 24 uur per dag open en het schijnt zelfs dat sommigen daarom geen slot op de deur hebben. Eén van de (enorme en sterke) cocktails die hier geschonken wordt draagt ironisch genoeg de naam The Hurricane.

Het eten in New Orleans is de trip al meer dan waard, ondanks dat het vaak geserveerd wordt op plastic borden. Naast van overheerlijk 'soul food', kun je bijvoorbeeld genieten van jambalaya en gumbo uit de beroemde Cajun-keuken. Verder mogen beignets niet ontbreken op het menu. Zelf vind ik het beroemde Café du Monde overgewaardeerd. Mijn voorkeur gaat uit naar beignets van het sfeervolle en minder massale Café Beignet in Royal Street, een paar straten verderop.

New Orleans is de meest Europees-ogende stad van het Zuiden van de V.S. Dit komt onder andere door de prachtige gekleurde huizen met balkons in Franse stijl en de straatnamen in de French Quarter. Helaas is het gebied buiten de French Quarter vrij onveilig. Veilige en onveilige straten wisselen elkaar af, wat het lastig maakt om in te schatten welke afslag de juiste keuze is. Daarom is de St. Charles Street Car een goede en leuke manier om meer van de stad te zien. Een enkele rit langs mooie New Orleans-stijl huizen met veranda kost slechts $1.25 (gepast te betalen).

Ik raad aan om New Orleans te bezoeken tijdens Mardi Gras of de aanloop ernaar toe. De stad is dan één groot feest met kleurrijke parades, waarin ook degenen die hun t-shirt aanhouden veel kettingen zullen vangen. Ook is het jaarlijkse New Orleans Jazz & Heritage Festival in mei een aanrader. Op dit festival treden veel beroemde artiesten binnen allerlei muziekgenres op, waaronder de Cajun-muziekstijl Zydeco.

8,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Locals
10 Restaurants
5 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten New Orleans

 • Muziek
 • Sfeer
 • Soulfood en Cajun-eten
 • Zuidelijke gastvrijheid
 • Festiviteiten

Minpunten New Orleans

 • Veel onveilige buurten
Ultieme tip: Bezoek New Orleans vlak voor of tijdens Mardi Gras (februari) of tijdens het New Orleans Jazz & Heritage Festival (begin mei) en doorkruis de stad met de St. Charles Street Car.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers
Waardering door Cor de Vries op 05 jan. 2019
10,0

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Locals

10

Restaurants

10

Veiligheid

10

Stranden
Waardering door Maria Peters op 05 jan. 2019
9,2

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

10

Locals

9

Restaurants

9

Veiligheid

nvt

Stranden

Reizen New Orleans

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors