Amerika.nl Jouw vakantie naar Amerika begint hier!

Reviews Florida

8,8
9,0 Algemene ervaring
8,7 Beziens­waardigheden
9,0 Locals
8,8 Natuur
8,4 Interessant
8,9 Stranden
  • Aantal reviews: 56
  • Aantal waarderingen: 42

Magisch (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Esmee van der Horst op 21 mei 2017

Erg veel variatie in een staat; prachtige natuur en super grote steden. Met een dikke auto (ford mustang cabrio) Florida rond gecruised. Vanaf het populaire Miami naar de zonnige Keys gereisd. Vervolgens wildlife spotten in de Everglades en bekende mensen spotten in Naples. Daarna met manatees gezwommen in crystal river. Het magische Disney bezocht in Orlando en met Nasa naar de maan gereisd.

Pluspunten Florida

  • mooi weer
Ultieme tip: Een super dikke Amerikaanse auto huren en living the american dream.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Florida roadtrip (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Claudia Verel op 21 mei 2017

Na een rondreis vol prachtige stranden, steden en vooral veel natuur heb ik deze foto gemaakt. Na tientallen handstand en dan eindelijk mijn droom waargemaakt en bij deze prachtige lucht een mooie foto gemaakt!

8,8
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Natuur
8 Interessant
8 Stranden

Pluspunten Florida

  • afwisselend
  • verrassend
  • prachtig

Minpunten Florida

  • druk
Ultieme tip: Geniet, ontdek en kijk vooral goed om je heen. Ga niet alleen naar dat wat er in je reisboeken staat, maar volgens je gevoel.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Subshinestate (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Yvette Loog op 14 mei 2017

Florida is een heerlijke staat om naar op vakantie te gaan. Vaak mooi weer, prachtige natuur, denk aan moeras en prachtige stranden, shoppen bij de outletmalls, lekker eten en drinken. Ik kom vooral graag aan de golf van Mexico kant van Florida. Aankomend jaar ga ik voor her eerst naar de Panhandel. Ook daar moet het schitterend zijn. Daarna door naar New Orleans dus heb weer er zin in!

8,2
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
9 Natuur
7 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Florida

  • natuur
  • strand
  • winkelen
  • weer

Minpunten Florida

  • druk
  • regen
  • files
Ultieme tip: Miami south beach, prachtige stranden, leuk mensen kijken en als je per boot komt dan kan je gratis een ligplaats in de baai krijgen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Rondreis Florida (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Thea van Lotringen op 13 mei 2017

Wij, mijn gezin, reisden af naar Miami, het startpunt van onze reis. Wat een lekkere vibe hing er in de stad, iedereen is goed zoals diegene is. Tips: Celebrity huizen spotten op Star Island. Onvergetelijk: de emoties af te lezen op het gezicht van zoonlief (12) toen we op de "helicopter"boot zaten om krokodillen te spotten, terwijl we over het moeras vlogen.

Na vijf dagen (en die heb je nodig) reisden we door naar Key West. Een bijzondere plek, er hangt die zuidelijke sfeer. Witte houten huizen, grote veranda's, mooi groen en weer en een vrolijke sfeer. Bijzonder om de versierde huizen te zien, geheel smakeloze over the top kerstdecoraties en blikkerende lichtjes. Tip: niet in het stadje maar op het strand naar de zonsondergang bekijken. Lekker rustig en prachtig, het geeft dat ultieme vakantiegevoel. Twee nachten is voldoende.

Door naar Napels, Sanibel Island, prachtig, niet overslaan! Hier hebben we Kerstavond gevierd met een meegenomen cadeautje en een karig maaltijd in een diner. De betere restaurants waren volgeboekt, fast food, nou nee. Ook een ervaring,maar bijzonder om Kerst te vieren in een zonnig land. De eindbestemming was Orlando, daar is zoveel te doen! Wij kozen voor Sea World, Kennedy Space Center, een helicoptervlucht én lekker veel relaxen aan het zwembad.

Even wat reishoogtepuntmoe, zo bleek. Maar vijftien dagen bleken toch tekort want op de laatste dag klonk: "Mam, zullen we nog wat langer blijven, een paar dagen of zo?" Florida staat garant voor een heerlijke, gevarieerde (familie)vakantie en onvergetelijke herinneringen.

Pluspunten Florida

  • De gevarieerdheid

Minpunten Florida

  • Miami
  • rampzalig om een parkeerplek te bemachtigen en torenhoge kosten
Ultieme tip: Voor een verse betaalbare maaltijd zoek je de food courts op in een van de vele shopping malls. Kies voor een Aziatische versbereide roerbakmaaltijd met extra veggies.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep

De altijd warme sunshine state van de Verenigde Staten (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Elsa Louwerse op 11 mei 2017

Florida is dé Sunshine state van Amerika. Dat is niet altijd zo, maar het is er wel altijd lekker warm. En er is genoeg te zien. Zo sta je eerst in de levendige en hippe stad, Miami en vervolgens bevind je je op het relaxte en toeristische eiland, Key West.

Florida met aan de ene kant de Atlantische oceaan en aan de andere kant de Golf van Mexico. De staat is omringd door helder blauw water, witte stranden en palmbomen en gevuld door graslanden en moerassen. Zowel voor strandmensen als natuurmensen een heerlijke staat om te bezoeken.

Ook vind je er veel dieren in het wild. Kleine dieren zoals vogels, vlinders en vissen, maar ook alligators, zeekoeien en dolfijnen. Erg indrukwekkend om dit allemaal in het wild te zien.

Mocht je denken, Amerika is zo groot en alles ligt zo ver weg van elkaar. Florida is prima te doen. Orlando en Miami liggen maar drie uur van elkaar vandaan. Ook ben je van Miami in drie uur in Key West.

8,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Natuur
8 Interessant
8 Stranden
Ultieme tip: Boek op tijd een bezoekjes aan de Dry Tortugas. Dit is heel indrukwekkend, maar zit snel vol. Daarnaast is Sanibel Island ook een leuke verrassing!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Rondreis Florida (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Maaike van Zaanen op 08 mei 2017

Geweldige ervaring gehad in Florida! Heerlijk klimaat en een prachtige natuur. Zeker een aanrader. Zelf hebben wij een rondreis gemaakt met een gehuurde camper. Hierdoor zie je veel. Mooiste vakantie ooit.

7,5
7 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
9 Natuur
7 Interessant
6 Stranden

Pluspunten Florida

  • afwisseling
Ultieme tip: Een camper huren!
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Zonsondergang Key West (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Pamela Löbl op 07 mei 2017

Vanuit Miami ben ik over de verschillende kleine eilanden van de Keys gereden. Al de weg over de bruggen was spectaculair. Ook het weer en de zon waren heerlijk. Aangekomen in Key West zeiden ons de mensen dat je op Key West de mooiste zonsondergangen ziet. En het klopt inderdaad. Elke dag wordt er een feest van gemaakt met live-muziek.

9,2
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
8 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Florida

  • locaals
  • weer
  • natuur
Ultieme tip: Tijdens de zonsondergang lekker genieten met een verse kokosnoot.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Daytona Bike week (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Marleen van Tiel op 25 april 2017

Voor de ultieme motorrijd(st)er is dit een van de grootste evenementen van de wereld. Daytona krijgt in tien dagen meer dan 500.000 bezoekers, zowel motorrijders als kijkers. Het jaarlijks terugkerende evenement vind plaats in en rond Daytona. In de Mainstreet van Daytona kun je duizenden motorrijders bekijken die op en neer rijden en zich showen. Vele kraampjes, eetgelegenheden, dealers van motoren en kleding zaken stallen hun waar groots uit. Als motorliefhebber is het een genot om hier te struinen. De vele bands die overdag en s'avonds spelen buiten en binnen is een spektakel op zich.

Pluspunten Florida

  • Het is de sunshine state dus veel zonuren
  • Maar er kunnen ook pittige regenbuien vallen
  • De staat van de pretparken.
  • de rit over 180 bruggen naar Key West
  • De mooiste witte stranden
  • mooie steden als Orlando en Miami
  • de Everglades het moerasgebied met de aligators

Minpunten Florida

  • Florida heeft 2 seizoenen het orkanenseizoen en het touristenseizoen
Ultieme tip: Huur zelf een motor daar om ook op Mainstreet gezien te worden, er zijn verhuurbedrijven die diverse (Harley) modellen aanbieden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep

Het warme, relaxte Florida (bezocht in augustus 2014)

Review geschreven door Lois Meevers Scholte op 15 maart 2017

Ik heb Florida als heel divers ervaren. De natuur vond ik eerlijk gezegd niet heel schokkend, al waren de stranden wel erg mooi! De pretparken zijn geweldig! Wanneer je die parken gezien hebt ben je verwend en wil je niets anders meer. Het is er tot in de puntjes verzorgd. De vele shopping malls waar je uren in kunt slenteren. Typisch Amerikaanse dingen die je in films/series altijd ziet; een schoolbus/high school/verschillende nummerborden/brede snelwegen/enorme diversiteit aan mensen/beachparty's/rijkdom/overal televisies enzovoort. De locals zijn aardig, het eten is er lekker, mooi weer, betaalbaar, schone straten. Zo kan ik nog wel even doorgaan!

9,2
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
6 Natuur
9 Interessant
10 Stranden

Minpunten Florida

  • natuur is niet bijzonder
Ultieme tip: Bezoek één keer een Wallmart (supermarkt). Ik kon er makkelijk een uur in rondlopen; het aanbod was enorm! Van ondergoed tot aan diverse geweren, geweldig!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers

Alligators spotten (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Carla Brouwer-Steensma op 25 februari 2017

Een perfecte bestemming als je van zon en warmte houdt. Er zijn diverse organisaties die een airboat swamp tour aanbieden. In deze airboat vlieg je over het water om alligators te spotten. In het zonnetje geniet je van de mooie natuur, de dieren en het prachtige weer. Een must-do als je in Florida bent.

Pluspunten Florida

  • temperatuur
  • weer
Ultieme tip: Swamp boat tour
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Vriendelijke mensen, heerlijke temperatuur (bezocht in november 2012)

Review geschreven door Sabryna Klos op 25 februari 2017

Naar Florida gaan de meeste mensen voor een bezoek aan de vele pretparken of om te shoppen. En terecht! Ik vond Universal Studios echt fantastisch, vooral het Harry Potter gedeelte. Shoppen is eind november tevens erg aantrekkelijk met de hoge kortingen. Andere pluspunten zijn de heerlijke temperatuur en de vriendelijke mensen. Verder vond ik het landschap prachtig. Het is heerlijk touren daar. Leuke bezienswaardigheden zijn Kennedy Space Center en Cocoa Beach.

8,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
10 Locals
8 Natuur
6 Interessant
8 Stranden

Pluspunten Florida

  • Zeer vriendelijke mensen
  • Lekker weer
  • Zowel rust als veel te doen als je dat wilt

Minpunten Florida

  • De lange wachtrijen op het vliegveld om Amerika in te komen
Ultieme tip: Sla Universal Studios niet over!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Een heerlijke vakantie in de natuur (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Anja Ruijs op 06 december 2016

Een heerlijke vakantie in de natuur, we hadden wel verwachtingen maar dit was veel meer.
State Parken, Everglades, geweldig mooie natuur en overal kom je dieren tegen, onder andere krokodillen, schildpadden, de eekhoorn niet te vergeten en onnoemelijk veel vogels. Als we gewoon ergens een tijdje rustig zitten komt er soms een racoontje kijken en de hertjes wandelen zomaar ineens voorbij.
We hebben er een nieuwe hobby gevonden: kanoën, rustige riviertjes waar je regelmatig een krokodil ziet liggen.
En natuurlijk mag een dagje pretpark niet ontbreken.
Voor ons een geweldig mooie vakantie die we graag weer eens doen.

Pluspunten Florida

  • Mensen zijn er erg vriendelijk
  • altijd bereid om je te helpen.
  • Heerlijk eten
  • redelijke prijzen
  • er is altijd wel een eet of koffie tentje in de buurt
Ultieme tip: Big Cypres National Preserve. Myakka River State Park. Om te kanoën en een hapje eten op een uniek plekje: Snook Haven.
Aangeraden voor: Gezinnen, Natuurliefhebbers

Sunshine State (bezocht in augustus 2012)

Review geschreven door Maya Mulder op 26 oktober 2016

Florida is een leuke en gezellige staat om te bezoeken. Ik was naar een vriendin die daar woont en zij heeft mij rondgeleid. Uitgaan in Tampa was erg gezellig. Zij vertelde mij dat Tampa twee soorten uitgaanshoeken heeft: het gezellige downtown waar je in je casual kleding uit kan en het hippe uptown waar werd verwacht dat je trendy uitgaanskleding aan hebt.
Clearwater heeft een fijn strand met veel strandtenten waar je kan eten en feesten.
We zijn met de auto naar Key West gereden en hebben daar drie dagen verbleven. Voor feestbeesten is dit een paradijs. Overal zijn barretjes, alcohol is goedkoop en je mag op straat drinken (dit mag niet overal in Amerika). Aan het strand liggen, op de jetski varen en dolfijnen spotten zijn een paar van de vele dingen die je daar kan doen.
In Orlando zijn we naar Disney World gegaan. Het was een leuke dag, maar niet veel specialer dan Disneyland Parijs (alleen vele malen groter).
Ook zijn we nog naar de campus van Florida University geweest om de openingswedstrijd van de Florida Gators te kijken. Het was een bijzondere ervaring en ik voelde me even echt 'Amerikaans'.

8,0
8 Algemene ervaring
6 Beziens­waardigheden
10 Locals
8 Natuur
8 Interessant
8 Stranden

Pluspunten Florida

  • vriendelijke mensen
  • lekker weer
  • Key West

Minpunten Florida

  • stormen
  • bijna alles moet met de auto
Ultieme tip: Bezoek een universiteit en ga zo mogelijk naar een football wedstrijd.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers

Amazing sunset (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Miranda Onderdelinden op 02 oktober 2016

Een trip vanaf Miami, via de Everglades naar Key West! Miami Beach, een beleving: luxe auto's, luxe eten. Espanola Way is een aanrader. Art-Deco district by night. Mensen die in de avond paraderen over Ocean Drive, zowel in de auto als lopend. Een mooie diverse trip met als hoogtepunt een zonsondergang vanaf het water in Key West.

7,0
7 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
7 Locals
7 Natuur
7 Interessant
7 Stranden

Pluspunten Florida

  • luxe

Minpunten Florida

  • fastfood
Ultieme tip: Een tocht met een airboat over de Everglades, een helicoptertour over South Beach en een sunset/snorkling tour in Key West. En niet te vergeten, eet de keylime pie!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Luxe reizigers

FANTASTISCH !! (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door Kelly Vanhoeymissen op 26 augustus 2016

Miami is echt een prachtige stad !
Zeer leuk en zeer multi cultureel .
Je hebt er ook heel grote mall's die de moeite waard zijn om te gaan shoppen zoals ( dolphin mall en saw grass ) .
Je kunt er super lekker eten en de hotels waar wij verbleven waar ook gewoon weg Top ( marriot jw - ocean five en clinton hotel )

We zijn ook naar Orlando geweest dat was echt een ongelofelijke stad !
En de parken moet je absoluut gedaan hebben . Wij hadden heluk van in oktober te gaan en hebben dus een halloween night meegemaakt amai dat was echt graaf !! Ik zou er speciaal teeug naartoe gaan om dat nog eens te mogen doen.
Waterpark ( wet'n wild is ook zeeeeeer leuk om te doen ) het enige minpunt is dat er bijna bij elke water attractie een soort van weegschaal is en als je te zwaar bent je dat dus niet mag doen , of je moet ook soms met 3,4 man gaan dus met
Mensen dat je niet kent :(

Voor de rest heb ik echt een top vakantie gehad

Pluspunten Florida

  • weer
  • vriendelijk

Minpunten Florida

  • kostelijk
Ultieme tip: Hector's water jetski was fantastisch :)
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

huur zelf een boot! (bezocht in maart 2015)

Review geschreven door Laura Sintenie op 03 juli 2016

Aan de westflank van Florida, net boven tampa, kan je een boot huren waarbij slechts aan 3 zijdes randen zijn. Aan de achterzijde kan je met je benen in het water bungelen. De dolfijnen komen naar je toe en zwemmen met je mee. Pas op, steek niet je handen in het water of spring er niet bij, dolfijnen in het wild kunnen bijten. De ervaring is fantastisch!

9,5
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
9 Interessant
10 Stranden
Ultieme tip: Zie bovenstaand
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers
Waardering door Barbara Oskam op 20 feb. 2020
7,8

10

Algemene ervaring

7

Beziens­waardigheden

8

Locals

6

Natuur

8

Interessant

8

Stranden
Waardering door esther mahieu op 18 nov. 2019
10,0

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Locals

10

Natuur

10

Interessant

10

Stranden
Waardering door esther mahieu op 18 nov. 2019
10,0

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Locals

10

Natuur

10

Interessant

10

Stranden
Waardering door esther mahieu op 18 nov. 2019
10,0

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Locals

10

Natuur

10

Interessant

10

Stranden
Waardering door Annemiek Janssen Goossens op 17 nov. 2019
8,8

9

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

10

Locals

8

Natuur

8

Interessant

10

Stranden
Waardering door esther mahieu op 17 nov. 2019
10,0

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Locals

10

Natuur

10

Interessant

10

Stranden
Waardering door esther mahieu op 16 nov. 2019
10,0

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Locals

10

Natuur

10

Interessant

10

Stranden
Waardering door esther mahieu op 16 nov. 2019
10,0

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Locals

10

Natuur

10

Interessant

10

Stranden
Waardering door Wim Verkerk op 15 nov. 2019
8,0

8

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

8

Locals

8

Natuur

8

Interessant

8

Stranden
Waardering door Monique van Ballegooy op 16 okt. 2018
9,2

9

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

10

Locals

9

Natuur

9

Interessant

10

Stranden
Waardering door Anja Ruijs op 24 sep. 2018
10,0

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Locals

10

Natuur

10

Interessant

10

Stranden
Waardering door Ed de Lang op 20 sep. 2018
8,8

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

7

Locals

10

Natuur

9

Interessant

9

Stranden

Reizen Florida

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors