Florida

Reviews Florida

8,7
8,8 Algemene ervaring
8,7 Beziens­waardigheden
9,0 Locals
8,8 Natuur
8,1 Interessant
8,8 Stranden
  • Aantal reviews: 49
  • Aantal waarderingen: 30

Roadtrippen door Florida (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Silke Huijgen op 13 november 2017

Afgelopen april zijn we 3 weken naar Florida op vakantie geweest, 1,5 week rondgereden en 1,5 week lekker ontspannen in Cocoa Beach. De mooiste zonsondergang was bij Venice Beach en het leukste rondje fietsen was bij Tampa Bay. Fantastisch uitzicht over de hele baai van Tampa. Daarnaast is het heel leuk om door de woonwijken vlakbij Tampa Bay te fietsen, Amerikaanser krijg je het niet. Maar het allerleukste om te zien waren Sanibel en Captiva Islands, lekker scooters huren en over de mooiste eilandjes rijden! Captiva nog mooier dan Sanibel, met een geweldig uitzicht op de zee vanaf de weg! En als je eenmaal het strand bij Captiva oploopt heb je het gevoel dat je droomt. Tip: heerlijk lunchen bij Sunset Grill op Sanibel Island, vlak voordat je oversteekt naar Captiva.

9,2
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
8 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Florida

  • zonnig
  • ruimtelijk
  • hele aardige mensen
  • mooi!!!

Minpunten Florida

  • redelijk lange afstanden
Ultieme tip: Aan de westkust heb je de mooiste zonsondergangen! In de buurt van Cape Canaveral, kan je soms nog een raket (onbemand) zien opstijgen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Mooi weer (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door JC van Der Klooster op 13 november 2017

Waterpretparken zijn helemaal top, mede omdat het er altijd mooi weer is.
Golfbanen zijn er de moeite om te bezoeken waard en er is heel veel keus in de regio van Orlando.
Een bezoek aan de kant van de Golf van Mexico is zeker de moeite waard.

Ultieme tip: Golfbanen zijn er in overvloed van $25 tot heel duur.
Aangeraden voor: Gezinnen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Rondreis met de highlights van Florida (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Mariska Toepoel op 11 november 2017

Florida is indrukwekkend. Wij hebben een rondreis gemaakt met een eigen auto. We zijn begonnen in Kissimmee, daar gezwommen met dolfijnen en een onderwaterwandeling gemaakt bij Discovery Cove. Toen door naar St. Augustine, Amelia Island, een prachtige boottocht gemaakt langs Cumberland Island waar wilde paarden lopen, Wakulla Springs waar je in real live alligators en manatee's kunt spotten, Crystal River, St. Pete's Beach waar je (vinden wij) de mooiste zonsondergang hebt van Florida, Naples, Key West bekend om de Duvalstreet en de zonsondergang en tenslotte Miami Beach, waar we een dag of 5 hebben genoten van het mooie weer, strand en Little Havana.

Pluspunten Florida

  • Aardige mensen
  • veel te zien
  • goed weer

Minpunten Florida

  • prijzig
Ultieme tip: Onze tip is een bezoek aan Discovery Cove. Zwem met dolfijnen, ga snorkelen en maak een onderwaterwandeling . Hop on, hop off-bustour door Miami. Ga eten bij de I Hop.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers

Blue State Spring Park, Florida (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Karin van heerebeek op 10 november 2017

Prachtig land, vooral Key West, heerlijk klimaat. Blue State Spring Park, op een uurtje rijden van Orlando, is betoverend mooi. Het water is erg koud, maar je kunt zwemmen tussen de mannatees. Er zijn meerdere outlet shopping malls die echt heel goedkoop zijn.

Pluspunten Florida

  • aardige mensen
  • constante subtropische temperaturen
  • outlet shopping

Minpunten Florida

  • regenbuien in de zomer zijn kort maar zeer hevig
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Florida (bezocht in oktober 2007)

Review geschreven door Kim Luik op 05 november 2017

Mooie rondreis gehad door Florida, beginnend in Miami. Daarna door naar de Everglades, wat was dat mooi. Ik raad iedereen aan om met een propellerbootje er door te varen. Verder nog een aantal pretparken bezocht in Orlando (keuze zat). Indianendorpen gezien en uiteindelijk nog naar de Keys. Wat een mooie staat!

9,2
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Locals
10 Natuur
8 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Florida

  • mooie weer
  • gezellige locals

Minpunten Florida

  • kon niks bedenken
Ultieme tip: Everglades!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Paradijs in Clearwaterbeach Florida (bezocht in november 2013)

Review geschreven door Mieke Zagers op 05 november 2017

Prachtig eiland, witte schone stranden, gastvrije bewoners en een zeer goed hotel: Sheraton resort Sand Key .
Er is goed openbaar vervoer (grappige busjes) naar de stad zelf en betaalbaar.
Mooi park in de nabijheid voor lange wandelingen en prachtig hoge brug waardoor je een mooi overzicht hebt van de stad en de baai/zee.
Elke avond is er op het strand bij Sand Key wat te doen: verkoop, straatartiesten en goed eten. Veiligheid: politie is zeer vriendelijk en goed aanwezig maar hou je wel aan de regels .

9,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
9 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Florida

  • Goed uitgaans centrum
  • powerboats
  • lange wandelingen.

Minpunten Florida

  • geen negatieve ervaringen
Ultieme tip: Wil je tot rust komen dan is Clearwaterbeach Florida bij Sand Key de plek . En ga je in november, dan is er een Jazz bijeenkomst voor jong en oud , echt een belevenis.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Florida Sunshine State (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Donja de Goede op 05 november 2017

Een staat waarin alles mogelijk is! Van luxe jachten/hotels in Miami naar vele pretparken voor gezinnen in Orlando. De zon schijnt altijd. Er zijn ook veel mogelijkheden om te winkele in grote malls. Neem een bezoekje aan de M&M store in de Florida Mall, Orlando. Een echte aanrader is the Cheesecakefactory bij de Millenium Mall, Orlando. Hier kun je de lekkerste cheesecakes eten. Caloriebom maar ontzettend lekker. Neem een bezoekje aan het pretpark Island of Adventures voor een leuke ervaring als Harry Potter in Zweinstein. Hou wel rekening met de drukte in de zomermaanden. Maak gebruik van de single ride rij zodat je eerder aan de beurt bent. Als je richting het zuiden rijdt voorbij Miami kom je in de buurt van het moerasgebied, The Everglades. Een boottochtje door dit moerasgebied is een must. Ga op zoek naar alligators die in deze wateren leven. Daarna kun je doorrijden naar the Keys. Hier kun je snorkelen en relaxen. Het laatste eiland Key West is een eiland met Cubaanse invloeden. Voor mooie witte zandstranden moet je aan de westkust zijn. Hier is het water zelfs warm in de zomer! En de kans is groot dat je veel dolfijnen ziet of mannatees. Huur een bootje en ga heerlijk een dagje varen. Er zijn oneindig veel dingen om te zien en te doen in Florida! Ik raad iedereen aan om het zelf te ervaren..

Pluspunten Florida

  • weer
  • strand
  • dieren
Ultieme tip: Een bezoekje aan Blizzards Beach is een aanrader. Dit is een van de waterparken van Disney. Het is een park gebasseerd om de wintersport met jodelmuziek en skiliften.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Familie vakantie in Florida (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Alberdina Mud op 05 november 2017

Florida is voor ons de ideale vakantiebestemming: er is voor elk wat wils. Mooie stranden, een diversiteit aan natuurparken en pretparken en je kan er geweldig goed shoppen. Het is geschikt voor stellen, gezinnen en zeker ook voor ouderen.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Natuur
9 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Florida

  • klimaat
  • en diversiteit aan dingen die je er kan doen

Minpunten Florida

  • dat je niet rustig kan dineren in amerika hebben ze altijd haast in een restaurant
Ultieme tip: Hier moet je zeker een keer geweest zijn, maar bedenk dan wel dat je weer terug wil. Wij zijn er inmiddels 8 keer geweest. Een erg leuke tip is de rivier afdrijven in een tube.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Vakantie 2017 (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Frits Taal op 05 november 2017

Florida heeft voor ieder wat wils, schitterende natuur maar natuurlijk ook de parken en vergeet de shopping malls niet. Voor ouders met kinderen is dit de prima plaats voor in een huurvilla met zwembad of hotel.

8,3
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Locals
8 Natuur
7 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Florida

  • het weer
  • natuur
  • afwisseling

Minpunten Florida

  • druk in het seizoen
  • afstande
Ultieme tip: Huur ook eens een kano en zoek de ongerepte natuur op.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers

Roadtrip in Florida (bezocht in augustus 2014)

Review geschreven door Josephine Fonse op 27 juni 2017

We hebben een groepsrondreis door Florida gemaakt waarbij we veel mooie natuur hebben gezien. De leukste highlights van deze reis waren Key West en de Everglades. Onderweg maakten we af en toe hier en daar een pauze waarbij we leuke dingen ontdekten en ook mooie plaatjes konden schieten. Op deze manier heb ik de leguaan ook ontdekt ergens langs de weg in Florida.

8,2
7 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
8 Natuur
7 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Florida

  • aardige locals
  • mooie natuur
  • mooi weer

Minpunten Florida

  • benauwd in zomermaanden
  • gevaarlijke buurten
  • grote afstanden tussen highlights
Ultieme tip: Een bezoek aan Key West moet je gedaan hebben!
Aangeraden voor: Gezinnen, Avonturiers, Luxe reizigers

met een boot door de moerassen (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Anja Stokes op 24 juni 2017

Krokodillen spotten, de echte natuur was een van de vele dingen die we ondernomen hebben . het was een boottripje voor 4 personen van dik anderhalf uur maar we hadden wel de hele dag rond kunnen kijken, wat een puur natuur!

Pluspunten Florida

  • ,

Minpunten Florida

  • ,
Ultieme tip: Zoveel te zien en te beleven en het mooie weer en de vriendelijke mensen zijn een verademing, rust en drukte,natuur of shoppen ,elke dag is weer een avontuur
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

See it all Florida (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Jan Verheul op 23 juni 2017

Van 19 mei tot 3 juni jl. hebben mijn vrouw en ik een prachtige rondreis door Florida gemaakt. Aankomst in Orlando, ruime auto tot onze beschikking en langs Daytona Beach, Amelia Island, Wakulla Springs, Cedar Key, St. Petersburg, Naples, The Everglades, Key West en Miami. Veel gereden, veel gezien. Een absolute aanrader. De foto is genomen op een boot bij Crystal River. Zonsondergang, erg mooi.

Ultieme tip: Zelf per auto rondreizen!
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Grand tour Florida (bezocht in juni 2015)

Review geschreven door Karen Hering op 31 mei 2017

Geweldige rondreis gemaakt door Florida. Begonnen in Miami Beach, leuk om een keer te zijn, maar niet fantastisch voor ons gezin.
Daarna door naar Orlando, geweldige stad en prachtige omgeving met veel te zien en natuurlijk mag een bezoek aan Disneyland niet ontbreken. Van hieruit zijn we via Cape Canaveral (echt magisch en bijna een must om te bezoeken) en Daytona Beach doorgereisd naar St. Augustine.
St. Augustine is echt een prachtig idyllisch stadje met the southern lifestyle to the fullest. Vervolgens zijn we dwars door Ocala National Forest gereden met een pitstop in Silver Springs. Dit was top, kristal mooi helder water in een soort van jungle. Bij de kromme boom moet je een foto maken want de mythe zegt dat je wederkeert naar deze plek.
Onze stop hierna was Crystal River, een echt vissersplaatsje. Hier hebben we aan de kust de laatste kudde zeekoeien bewonderd. Erg intens magisch om dit in het echt mee te maken.
Vanuit hier zijn we langs de oostkust, over de mooiste brug bij Tampa, naar Fort Myers Beach gereden. Hier heb je echt een bounty vakantiegevoel. Vooral de zonsondergang aan 't strand is echt bijzonder. Alleen een foto zonder mensen lukt niet.
Toen kwam een trip waar dromen uitkwamen: the Everglades. Al jaren als droom op de bucketlijst gehad en zo gaaf om zo dicht alligators en flamingo's te zijn in hun natuurlijke leefomgeving. Geweldig lieve en hulpvaardige parkgidsen hebben ons de mooiste plekken laten zien.
Hier vandaan via de vele bruggen de trip richting Key West. Zooo mooi. En Key West. Daar wil ik elke week wel heen, wij hadden het geluk dat alles al versierd was voor de 4th of July.
Het mooiste was om, na lang in de rij te staan, een foto te maken bij the most southern point, zo leuk, 't idee dat je maar 90 mijl van Cuba verwijderd bent.
Na een super tijd in Key West was het weer tijd voor Miami Beach om daar de de rondreis af te sluiten.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
8 Interessant
8 Stranden

Pluspunten Florida

  • aardige locals
  • prachtige natuur

Minpunten Florida

  • gezond eten is duur
Ultieme tip: Key West een ontbijt bij Pepe's aan de oude haven, heerlijk, geweldig lieve service, genietend je dag beginnen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Magisch (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Esmee van der Horst op 21 mei 2017

Erg veel variatie in een staat; prachtige natuur en super grote steden. Met een dikke auto (ford mustang cabrio) Florida rond gecruised. Vanaf het populaire Miami naar de zonnige Keys gereisd. Vervolgens wildlife spotten in de Everglades en bekende mensen spotten in Naples. Daarna met manatees gezwommen in crystal river. Het magische Disney bezocht in Orlando en met Nasa naar de maan gereisd.

Pluspunten Florida

  • mooi weer
Ultieme tip: Een super dikke Amerikaanse auto huren en living the american dream.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Florida roadtrip (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Claudia Verel op 21 mei 2017

Na een rondreis vol prachtige stranden, steden en vooral veel natuur heb ik deze foto gemaakt. Na tientallen handstand en dan eindelijk mijn droom waargemaakt en bij deze prachtige lucht een mooie foto gemaakt!

8,8
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Natuur
8 Interessant
8 Stranden

Pluspunten Florida

  • afwisselend
  • verrassend
  • prachtig

Minpunten Florida

  • druk
Ultieme tip: Geniet, ontdek en kijk vooral goed om je heen. Ga niet alleen naar dat wat er in je reisboeken staat, maar volgens je gevoel.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Subshinestate (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Yvette Loog op 14 mei 2017

Florida is een heerlijke staat om naar op vakantie te gaan. Vaak mooi weer, prachtige natuur, denk aan moeras en prachtige stranden, shoppen bij de outletmalls, lekker eten en drinken. Ik kom vooral graag aan de golf van Mexico kant van Florida. Aankomend jaar ga ik voor her eerst naar de Panhandel. Ook daar moet het schitterend zijn. Daarna door naar New Orleans dus heb weer er zin in!

8,2
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
9 Natuur
7 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Florida

  • natuur
  • strand
  • winkelen
  • weer

Minpunten Florida

  • druk
  • regen
  • files
Ultieme tip: Miami south beach, prachtige stranden, leuk mensen kijken en als je per boot komt dan kan je gratis een ligplaats in de baai krijgen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Rondreis Florida (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Thea van Lotringen op 13 mei 2017

Wij, mijn gezin, reisden af naar Miami, het startpunt van onze reis. Wat een lekkere vibe hing er in de stad, iedereen is goed zoals diegene is. Tips: Celebrity huizen spotten op Star Island. Onvergetelijk: de emoties af te lezen op het gezicht van zoonlief (12) toen we op de "helicopter"boot zaten om krokodillen te spotten, terwijl we over het moeras vlogen.

Na vijf dagen (en die heb je nodig) reisden we door naar Key West. Een bijzondere plek, er hangt die zuidelijke sfeer. Witte houten huizen, grote veranda's, mooi groen en weer en een vrolijke sfeer. Bijzonder om de versierde huizen te zien, geheel smakeloze over the top kerstdecoraties en blikkerende lichtjes. Tip: niet in het stadje maar op het strand naar de zonsondergang bekijken. Lekker rustig en prachtig, het geeft dat ultieme vakantiegevoel. Twee nachten is voldoende.

Door naar Napels, Sanibel Island, prachtig, niet overslaan! Hier hebben we Kerstavond gevierd met een meegenomen cadeautje en een karig maaltijd in een diner. De betere restaurants waren volgeboekt, fast food, nou nee. Ook een ervaring,maar bijzonder om Kerst te vieren in een zonnig land. De eindbestemming was Orlando, daar is zoveel te doen! Wij kozen voor Sea World, Kennedy Space Center, een helicoptervlucht én lekker veel relaxen aan het zwembad.

Even wat reishoogtepuntmoe, zo bleek. Maar vijftien dagen bleken toch tekort want op de laatste dag klonk: "Mam, zullen we nog wat langer blijven, een paar dagen of zo?" Florida staat garant voor een heerlijke, gevarieerde (familie)vakantie en onvergetelijke herinneringen.

Pluspunten Florida

  • De gevarieerdheid

Minpunten Florida

  • Miami
  • rampzalig om een parkeerplek te bemachtigen en torenhoge kosten
Ultieme tip: Voor een verse betaalbare maaltijd zoek je de food courts op in een van de vele shopping malls. Kies voor een Aziatische versbereide roerbakmaaltijd met extra veggies.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep

De altijd warme sunshine state van de Verenigde Staten (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Elsa Louwerse op 11 mei 2017

Florida is dé Sunshine state van Amerika. Dat is niet altijd zo, maar het is er wel altijd lekker warm. En er is genoeg te zien. Zo sta je eerst in de levendige en hippe stad, Miami en vervolgens bevind je je op het relaxte en toeristische eiland, Key West.

Florida met aan de ene kant de Atlantische oceaan en aan de andere kant de Golf van Mexico. De staat is omringd door helder blauw water, witte stranden en palmbomen en gevuld door graslanden en moerassen. Zowel voor strandmensen als natuurmensen een heerlijke staat om te bezoeken.

Ook vind je er veel dieren in het wild. Kleine dieren zoals vogels, vlinders en vissen, maar ook alligators, zeekoeien en dolfijnen. Erg indrukwekkend om dit allemaal in het wild te zien.

Mocht je denken, Amerika is zo groot en alles ligt zo ver weg van elkaar. Florida is prima te doen. Orlando en Miami liggen maar drie uur van elkaar vandaan. Ook ben je van Miami in drie uur in Key West.

8,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Natuur
8 Interessant
8 Stranden
Ultieme tip: Boek op tijd een bezoekjes aan de Dry Tortugas. Dit is heel indrukwekkend, maar zit snel vol. Daarnaast is Sanibel Island ook een leuke verrassing!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Rondreis Florida (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Maaike van Zaanen op 08 mei 2017

Geweldige ervaring gehad in Florida! Heerlijk klimaat en een prachtige natuur. Zeker een aanrader. Zelf hebben wij een rondreis gemaakt met een gehuurde camper. Hierdoor zie je veel. Mooiste vakantie ooit.

7,5
7 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
9 Natuur
7 Interessant
6 Stranden

Pluspunten Florida

  • afwisseling
Ultieme tip: Een camper huren!
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Zonsondergang Key West (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Pamela Löbl op 07 mei 2017

Vanuit Miami ben ik over de verschillende kleine eilanden van de Keys gereden. Al de weg over de bruggen was spectaculair. Ook het weer en de zon waren heerlijk. Aangekomen in Key West zeiden ons de mensen dat je op Key West de mooiste zonsondergangen ziet. En het klopt inderdaad. Elke dag wordt er een feest van gemaakt met live-muziek.

9,2
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
8 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Florida

  • locaals
  • weer
  • natuur
Ultieme tip: Tijdens de zonsondergang lekker genieten met een verse kokosnoot.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors