Florida

Reviews Florida

8,9
9,0 Algemene ervaring
8,8 Beziens­waardigheden
9,1 Locals
8,9 Natuur
8,4 Interessant
9,0 Stranden
  • Aantal reviews: 55
  • Aantal waarderingen: 40

Fantastisch (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Melanie Witbraad op 20 november 2017

Florida wat kan ik er over zeggen, het is prachtig! Mijn vriend en ik hebben een aantal plakken bezocht onder andere Orlando, Fort Myers, Key West en Miami. We hebben in 14 dagen zo veel gezien! De mensen zijn vriendelijk en behulpzaam! Een echte aanrader dus :-)

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Natuur
9 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Florida

  • weer

Minpunten Florida

  • de tax die overal boven op komt
Ultieme tip: Huur een auto en ga zo veel mogelijk zien!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Awsome (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Joyce Boekweit op 19 november 2017

Florida heeft voor mij alles groen caribisch en architectuur. Miami een bruisende stad en aan de gulf coast de witste stranden. Orlando heeft Disney en Universal studios deze parken zijn een must see.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
10 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Florida

  • aardige mensen
  • altijd warm
  • mooie omgeving
  • mooi licht voor fotografie
  • goedkoop
  • lekker eten
  • leuke uitgaans gelegenheden
  • mooie skyline
Ultieme tip: Miami, Orlando en de Keys zijn een must, neem de tijd om deze plaatsen te bekijken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers

Clearwater Beach is niet voor niets gekozen tot het mooiste strand van de USA. (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Dirk Zuidgeest op 19 november 2017

Clearwater Beach is een mooie bestemming voor een aantal dagen strand. Bovendien is de omgeving met veel water activiteiten aantrekkelijk. Je kunt kiezen uit vele hotels en de horeca is ruim in de hele omgeving aanwezig. De schemering ontlokt de inwoners uit hun huizen en zij komen massaal naar het strand of de boulevard om hun voertuigen te schowen. Een bruisende avond.

Pluspunten Florida

  • winterweer
  • zee
  • locals
  • eten

Minpunten Florida

  • midgets
Ultieme tip: Restaurant "Bon Appétit" in Dunedin op 7 kilometer van Clearwater. Uitstekend eten en bij een levendig centrum van Dunedin met op vrijdag live muziek in elk restaurant of bar.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Vlakbij mooie bestemmingen in Dunedin. (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Dirk Zuidgeest op 19 november 2017

Dunedin is een levendig en schattig plaatsje dat ligt aan de Intercoastal, een onderdeel van de Golf van Mexico. Inwoners gebruiken hun boot om te gaan vissen of gewoon naar verre strandjes te gaan. De zon schijnt hier vaak en de stranden zijn prachtig. Naast het levendige centrum heb je op korte afstand Honeymoon Island State Park, St Petersbrug, Clearwater, Clearwater Beach en niet te vergeten Tampa. Keus genoeg voor een strand, een doe of een cultuur vakantie.

Pluspunten Florida

  • eilanden
  • westkust
  • stranden

Minpunten Florida

  • zomerhitte
Ultieme tip: Sunshine State geldt vooral voor de westkust. Ga voor- of najaar als attracties en stranden minder druk zijn en de temperatuur gematigd. Zeker vanaf november is het puur genieten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Top vakantie (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Monique Koehoorn op 13 november 2017

Florida is een prettige staat om rond te reizen. Wij vonden het zeker niet het mooiste deel van Amerika, maar zeker wel aan te raden. De mensen zijn erg aardig en er zijn veel verschillende activiteiten te ondernemen.

6,2
7 Algemene ervaring
6 Beziens­waardigheden
8 Locals
4 Natuur
6 Interessant
6 Stranden

Pluspunten Florida

  • mooi weer
  • mooie stranden
  • aardige mensen

Minpunten Florida

  • drukke steden
  • weinig natuurschoon
Ultieme tip: De everglades bezoeken met een powerboot
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen

Toeren door Florida (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Jasper Hoogland op 13 november 2017

Ons resort ligt in Orlando (avanti resort), prachtige budget accommodatie die gebruikt kan worden als uitvalbasis om Florida te ontdekken. Huurauto is een must als je Florida wilt ontdekken. Hoogte punten waren NASA en de airboot in de everglades.

Pluspunten Florida

  • locals
  • weer
  • reis gemak
  • eten en drinken

Minpunten Florida

  • parken erg duur
  • miami viel tegen
Ultieme tip: Cape Canaveral (NASA) en Airboot tocht in de everglades
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Roadtrippen door Florida (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Silke Huijgen op 13 november 2017

Afgelopen april zijn we 3 weken naar Florida op vakantie geweest, 1,5 week rondgereden en 1,5 week lekker ontspannen in Cocoa Beach. De mooiste zonsondergang was bij Venice Beach en het leukste rondje fietsen was bij Tampa Bay. Fantastisch uitzicht over de hele baai van Tampa. Daarnaast is het heel leuk om door de woonwijken vlakbij Tampa Bay te fietsen, Amerikaanser krijg je het niet. Maar het allerleukste om te zien waren Sanibel en Captiva Islands, lekker scooters huren en over de mooiste eilandjes rijden! Captiva nog mooier dan Sanibel, met een geweldig uitzicht op de zee vanaf de weg! En als je eenmaal het strand bij Captiva oploopt heb je het gevoel dat je droomt. Tip: heerlijk lunchen bij Sunset Grill op Sanibel Island, vlak voordat je oversteekt naar Captiva.

9,2
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
8 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Florida

  • zonnig
  • ruimtelijk
  • hele aardige mensen
  • mooi!!!

Minpunten Florida

  • redelijk lange afstanden
Ultieme tip: Aan de westkust heb je de mooiste zonsondergangen! In de buurt van Cape Canaveral, kan je soms nog een raket (onbemand) zien opstijgen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Mooi weer (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door JC van Der Klooster op 13 november 2017

Waterpretparken zijn helemaal top, mede omdat het er altijd mooi weer is.
Golfbanen zijn er de moeite om te bezoeken waard en er is heel veel keus in de regio van Orlando.
Een bezoek aan de kant van de Golf van Mexico is zeker de moeite waard.

Ultieme tip: Golfbanen zijn er in overvloed van $25 tot heel duur.
Aangeraden voor: Gezinnen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Rondreis met de highlights van Florida (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Mariska Toepoel op 11 november 2017

Florida is indrukwekkend. Wij hebben een rondreis gemaakt met een eigen auto. We zijn begonnen in Kissimmee, daar gezwommen met dolfijnen en een onderwaterwandeling gemaakt bij Discovery Cove. Toen door naar St. Augustine, Amelia Island, een prachtige boottocht gemaakt langs Cumberland Island waar wilde paarden lopen, Wakulla Springs waar je in real live alligators en manatee's kunt spotten, Crystal River, St. Pete's Beach waar je (vinden wij) de mooiste zonsondergang hebt van Florida, Naples, Key West bekend om de Duvalstreet en de zonsondergang en tenslotte Miami Beach, waar we een dag of 5 hebben genoten van het mooie weer, strand en Little Havana.

Pluspunten Florida

  • Aardige mensen
  • veel te zien
  • goed weer

Minpunten Florida

  • prijzig
Ultieme tip: Onze tip is een bezoek aan Discovery Cove. Zwem met dolfijnen, ga snorkelen en maak een onderwaterwandeling . Hop on, hop off-bustour door Miami. Ga eten bij de I Hop.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers

Blue State Spring Park, Florida (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Karin van heerebeek op 10 november 2017

Prachtig land, vooral Key West, heerlijk klimaat. Blue State Spring Park, op een uurtje rijden van Orlando, is betoverend mooi. Het water is erg koud, maar je kunt zwemmen tussen de mannatees. Er zijn meerdere outlet shopping malls die echt heel goedkoop zijn.

Pluspunten Florida

  • aardige mensen
  • constante subtropische temperaturen
  • outlet shopping

Minpunten Florida

  • regenbuien in de zomer zijn kort maar zeer hevig
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Florida (bezocht in oktober 2007)

Review geschreven door Kim Luik op 05 november 2017

Mooie rondreis gehad door Florida, beginnend in Miami. Daarna door naar de Everglades, wat was dat mooi. Ik raad iedereen aan om met een propellerbootje er door te varen. Verder nog een aantal pretparken bezocht in Orlando (keuze zat). Indianendorpen gezien en uiteindelijk nog naar de Keys. Wat een mooie staat!

9,2
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Locals
10 Natuur
8 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Florida

  • mooie weer
  • gezellige locals

Minpunten Florida

  • kon niks bedenken
Ultieme tip: Everglades!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Paradijs in Clearwaterbeach Florida (bezocht in november 2013)

Review geschreven door Mieke Zagers op 05 november 2017

Prachtig eiland, witte schone stranden, gastvrije bewoners en een zeer goed hotel: Sheraton resort Sand Key .
Er is goed openbaar vervoer (grappige busjes) naar de stad zelf en betaalbaar.
Mooi park in de nabijheid voor lange wandelingen en prachtig hoge brug waardoor je een mooi overzicht hebt van de stad en de baai/zee.
Elke avond is er op het strand bij Sand Key wat te doen: verkoop, straatartiesten en goed eten. Veiligheid: politie is zeer vriendelijk en goed aanwezig maar hou je wel aan de regels .

9,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
9 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Florida

  • Goed uitgaans centrum
  • powerboats
  • lange wandelingen.

Minpunten Florida

  • geen negatieve ervaringen
Ultieme tip: Wil je tot rust komen dan is Clearwaterbeach Florida bij Sand Key de plek . En ga je in november, dan is er een Jazz bijeenkomst voor jong en oud , echt een belevenis.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Florida Sunshine State (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Donja de Goede op 05 november 2017

Een staat waarin alles mogelijk is! Van luxe jachten/hotels in Miami naar vele pretparken voor gezinnen in Orlando. De zon schijnt altijd. Er zijn ook veel mogelijkheden om te winkele in grote malls. Neem een bezoekje aan de M&M store in de Florida Mall, Orlando. Een echte aanrader is the Cheesecakefactory bij de Millenium Mall, Orlando. Hier kun je de lekkerste cheesecakes eten. Caloriebom maar ontzettend lekker. Neem een bezoekje aan het pretpark Island of Adventures voor een leuke ervaring als Harry Potter in Zweinstein. Hou wel rekening met de drukte in de zomermaanden. Maak gebruik van de single ride rij zodat je eerder aan de beurt bent. Als je richting het zuiden rijdt voorbij Miami kom je in de buurt van het moerasgebied, The Everglades. Een boottochtje door dit moerasgebied is een must. Ga op zoek naar alligators die in deze wateren leven. Daarna kun je doorrijden naar the Keys. Hier kun je snorkelen en relaxen. Het laatste eiland Key West is een eiland met Cubaanse invloeden. Voor mooie witte zandstranden moet je aan de westkust zijn. Hier is het water zelfs warm in de zomer! En de kans is groot dat je veel dolfijnen ziet of mannatees. Huur een bootje en ga heerlijk een dagje varen. Er zijn oneindig veel dingen om te zien en te doen in Florida! Ik raad iedereen aan om het zelf te ervaren..

Pluspunten Florida

  • weer
  • strand
  • dieren
Ultieme tip: Een bezoekje aan Blizzards Beach is een aanrader. Dit is een van de waterparken van Disney. Het is een park gebasseerd om de wintersport met jodelmuziek en skiliften.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Familie vakantie in Florida (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Alberdina Mud op 05 november 2017

Florida is voor ons de ideale vakantiebestemming: er is voor elk wat wils. Mooie stranden, een diversiteit aan natuurparken en pretparken en je kan er geweldig goed shoppen. Het is geschikt voor stellen, gezinnen en zeker ook voor ouderen.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Natuur
9 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Florida

  • klimaat
  • en diversiteit aan dingen die je er kan doen

Minpunten Florida

  • dat je niet rustig kan dineren in amerika hebben ze altijd haast in een restaurant
Ultieme tip: Hier moet je zeker een keer geweest zijn, maar bedenk dan wel dat je weer terug wil. Wij zijn er inmiddels 8 keer geweest. Een erg leuke tip is de rivier afdrijven in een tube.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Vakantie 2017 (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Frits Taal op 05 november 2017

Florida heeft voor ieder wat wils, schitterende natuur maar natuurlijk ook de parken en vergeet de shopping malls niet. Voor ouders met kinderen is dit de prima plaats voor in een huurvilla met zwembad of hotel.

8,3
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Locals
8 Natuur
7 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Florida

  • het weer
  • natuur
  • afwisseling

Minpunten Florida

  • druk in het seizoen
  • afstande
Ultieme tip: Huur ook eens een kano en zoek de ongerepte natuur op.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers

Roadtrip in Florida (bezocht in augustus 2014)

Review geschreven door Josephine Fonse op 27 juni 2017

We hebben een groepsrondreis door Florida gemaakt waarbij we veel mooie natuur hebben gezien. De leukste highlights van deze reis waren Key West en de Everglades. Onderweg maakten we af en toe hier en daar een pauze waarbij we leuke dingen ontdekten en ook mooie plaatjes konden schieten. Op deze manier heb ik de leguaan ook ontdekt ergens langs de weg in Florida.

8,2
7 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
8 Natuur
7 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Florida

  • aardige locals
  • mooie natuur
  • mooi weer

Minpunten Florida

  • benauwd in zomermaanden
  • gevaarlijke buurten
  • grote afstanden tussen highlights
Ultieme tip: Een bezoek aan Key West moet je gedaan hebben!
Aangeraden voor: Gezinnen, Avonturiers, Luxe reizigers

met een boot door de moerassen (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Anja Stokes op 24 juni 2017

Krokodillen spotten, de echte natuur was een van de vele dingen die we ondernomen hebben . het was een boottripje voor 4 personen van dik anderhalf uur maar we hadden wel de hele dag rond kunnen kijken, wat een puur natuur!

Pluspunten Florida

  • ,

Minpunten Florida

  • ,
Ultieme tip: Zoveel te zien en te beleven en het mooie weer en de vriendelijke mensen zijn een verademing, rust en drukte,natuur of shoppen ,elke dag is weer een avontuur
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

See it all Florida (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Jan Verheul op 23 juni 2017

Van 19 mei tot 3 juni jl. hebben mijn vrouw en ik een prachtige rondreis door Florida gemaakt. Aankomst in Orlando, ruime auto tot onze beschikking en langs Daytona Beach, Amelia Island, Wakulla Springs, Cedar Key, St. Petersburg, Naples, The Everglades, Key West en Miami. Veel gereden, veel gezien. Een absolute aanrader. De foto is genomen op een boot bij Crystal River. Zonsondergang, erg mooi.

Ultieme tip: Zelf per auto rondreizen!
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Grand tour Florida (bezocht in juni 2015)

Review geschreven door Karen Hering op 31 mei 2017

Geweldige rondreis gemaakt door Florida. Begonnen in Miami Beach, leuk om een keer te zijn, maar niet fantastisch voor ons gezin.
Daarna door naar Orlando, geweldige stad en prachtige omgeving met veel te zien en natuurlijk mag een bezoek aan Disneyland niet ontbreken. Van hieruit zijn we via Cape Canaveral (echt magisch en bijna een must om te bezoeken) en Daytona Beach doorgereisd naar St. Augustine.
St. Augustine is echt een prachtig idyllisch stadje met the southern lifestyle to the fullest. Vervolgens zijn we dwars door Ocala National Forest gereden met een pitstop in Silver Springs. Dit was top, kristal mooi helder water in een soort van jungle. Bij de kromme boom moet je een foto maken want de mythe zegt dat je wederkeert naar deze plek.
Onze stop hierna was Crystal River, een echt vissersplaatsje. Hier hebben we aan de kust de laatste kudde zeekoeien bewonderd. Erg intens magisch om dit in het echt mee te maken.
Vanuit hier zijn we langs de oostkust, over de mooiste brug bij Tampa, naar Fort Myers Beach gereden. Hier heb je echt een bounty vakantiegevoel. Vooral de zonsondergang aan 't strand is echt bijzonder. Alleen een foto zonder mensen lukt niet.
Toen kwam een trip waar dromen uitkwamen: the Everglades. Al jaren als droom op de bucketlijst gehad en zo gaaf om zo dicht alligators en flamingo's te zijn in hun natuurlijke leefomgeving. Geweldig lieve en hulpvaardige parkgidsen hebben ons de mooiste plekken laten zien.
Hier vandaan via de vele bruggen de trip richting Key West. Zooo mooi. En Key West. Daar wil ik elke week wel heen, wij hadden het geluk dat alles al versierd was voor de 4th of July.
Het mooiste was om, na lang in de rij te staan, een foto te maken bij the most southern point, zo leuk, 't idee dat je maar 90 mijl van Cuba verwijderd bent.
Na een super tijd in Key West was het weer tijd voor Miami Beach om daar de de rondreis af te sluiten.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
8 Interessant
8 Stranden

Pluspunten Florida

  • aardige locals
  • prachtige natuur

Minpunten Florida

  • gezond eten is duur
Ultieme tip: Key West een ontbijt bij Pepe's aan de oude haven, heerlijk, geweldig lieve service, genietend je dag beginnen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Magisch (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Esmee van der Horst op 21 mei 2017

Erg veel variatie in een staat; prachtige natuur en super grote steden. Met een dikke auto (ford mustang cabrio) Florida rond gecruised. Vanaf het populaire Miami naar de zonnige Keys gereisd. Vervolgens wildlife spotten in de Everglades en bekende mensen spotten in Naples. Daarna met manatees gezwommen in crystal river. Het magische Disney bezocht in Orlando en met Nasa naar de maan gereisd.

Pluspunten Florida

  • mooi weer
Ultieme tip: Een super dikke Amerikaanse auto huren en living the american dream.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Reizen Florida

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors