Princeton

Princeton

door Getaway Travel

Het stadje Princeton staat vooral bekend om zijn gelijknamige universiteit, een van de meest prestigieuze opleidingsinstituten van de wereld. Hier studeren is maar voor een kleine groep mensen weggelegd, maar iedereen kan een kijkje nemen.

Het charmante plaatsje in het hart van New Jersey heeft een kleine noot in de Amerikaanse geschiedenis. In 1777 vond hier de Slag bij Princeton plaats. Een bloedige veldslag tussen de troepen van de Amerikaanse koloniën en de Britse regering. Belangrijk omdat de Amerikanen wonnen en daarmee de hele staat in handen kregen.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 280 reizen naar Amerika

Princeton universiteit

Na de veldslag heeft de stad vooral in dienst gestaan van de universiteit. Het particuliere opleidingsinstituut werd in 1746 gesticht als College of New Jersey. Het was de vierde universiteit van het land en kreeg in 1896 zijn huidige naam.

Lid van de Ivy League

De school maakt onderdeel uit van de Ivy league, een groep particuliere universiteiten uit Amerika die bekendstaan om hun hoge academische niveau.

De toelatingseisen van leden van de Ivy League zijn streng. Maar als student schaar je je in een rij grote namen. Onder de alumni van de Princeton universiteit zijn oud- presidenten Woordrow Wilson en J.F. Kennedy, first lady Michelle Obama, nobelprijswinnaars Toni Morrison en John Forbes Nash, schrijver Scott Fitzgerald, actrice Brooke Shields en regisseur Ethan Coen.

Nassau Hall

Wanneer je de campus bezoekt begin je bij de Nassau Hall. Twee bronzen tijgers sieren de entree van het statige pand uit 1756. Dit is het oudste gebouw op de campus en de universiteitspresident houdt kantoor in Nassau Hall.

Je wandelt verder langs de Residential Colleges, waar de studenten wonen. Naast kamers zijn er verschillende voorzieningen als studiezalen, een bibliotheek, sportfaciliteiten en recreatieruimtes.

In het Art Museum zie je meer dan 80.000 kunstwerken van over de hele wereld. In de Mendel Music Library vind je alles over muziek. Snuffel door boeken, microfilms en historische opnames. En 's avonds kun je in een van de theaters of auditoria een voorstelling bezoeken. Op de website van Princeton University vind je meer over de Nassau Hall en andere praktische informatie.

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors