Baltimore Jouw vakantie naar Amerika begint hier!

Baltimore

door Marije Tigchelaar

In Baltimore ben je een figurant in een Amerikaanse film. Of je nu op de tribune zit van het Camden Yards Stadion om de honkballers van Orioles te zien spelen of de Heritage Walk loopt. De hoofdstad van Maryland ademt Amerika.

Maryland ligt in het midden van de oostkust van Amerika. De staat heeft ruim 6,3 miljoen inwoners. Baltimore is de grootste stad in Maryland en vormt het hart van de staat. Maar liefst 637.000 mensen wonen in deze 'Crab Cake Capital of the World'. Het viskoekje is volop verkrijgbaar en een ware delicatesse.

ZELF NAAR Baltimore?

Bekijk alle 1 reizen naar Baltimore

Inner Harbor

Baltimore ligt aan de dichtbevolkte oostkust van Noord-Amerika. Dichtbij grote steden zoals Washington D.C. en Philadelphia. De stad was vroeger een belangrijke distributiehaven voor de Amerikaanse Midwest. Na verval vernieuwde de gemeente in de jaren zeventig het gebied dat tegenwoordig haar charme van vroeger weer bezit.

De Inner Harbor, zoals de havenwijk in Baltimore heet, is nu de thuishaven van een groot winkelcomplex, een aquarium en een honkbalstadion. Dit is het toeristische centrum van Baltimore.

Heritage Walk

Waar moet je beginnen? Welke route kun je het beste volgen wanneer je Baltimore wil verkennen? De Heritage Walk in Baltimore biedt uitkomst op deze vragen. De Heritage route brengt je langs twintig 'star attractions'. Zo zie je in één dag het Maritieme Museum, het Civil War Museum, het World Trade Center en het monumentale gebouw van de McKim Free School.

Je eindigt de wandeling uiteraard weer in de Inner City. Dit is het Manhattan van Baltimore. Voor het winkelen moet je bij Harborplace City zijn. Dit winkelcentrum is speciaal gebouwd om toeristen en inwoners uit de rest van Maryland naar de stad te trekken.

Het centrum is gebouwd aan de haven. Het mooie plein voor de ingang geeft het gebouw een statige uitstraling. Binnenin zijn naast alle denkbare winkels ook een hoop restaurants. Genoeg mogelijkheden om lekker te lunchen. Probeer eens de beroemde Crab Cakes waar de stad om bekend staat. Deze viskoekjes smaken helemaal goed met een lekkere dip.

National Aquarium in Baltimore

Middenin de haven van Baltimore staat een reusachtig glazen gebouw. Het krioelt er van de mensen die naar binnen en naar buiten lopen. Je staat voor het National Aquarium in Baltimore.

Het aquarium in Baltimore zou het beste aquarium van Noord-Amerika en misschien zelfs van de wereld zijn. Ook wanneer je geen fan van onderwaterdieren bent, is dit aquarium zeker een bezoekje waard. Op het dak staat bijvoorbeeld een regenwoud. Ook is er een 4D-bioscoop in het complex. Al je zintuigen worden geprikkeld, waaronder ook je geur.

Baltimore Orioles

Je kunt een bezoek aan Baltimore makkelijk vullen met winkelen en het bekijken van de bezienswaardigheden. Maar je voelt pas echt de vibe van Baltimore wanneer je naar een wedstrijd gaat van een van de plaatselijke sportteams.

Het bekendste honkbalteam is de Baltimore Orioles. Zij spelen in het stadion Camden Yards, wat op een paar minuten afstand van de haven ligt.

Het stadion is alles wat je verwacht uit een Amerikaanse film. De toeschouwers hebben kleding aan van hun favoriete teams. Het vogeltje van de Baltimore Orioles zie je overal om je heen. Mensen lopen met grote drinkbekers, hotdogs en chips. Voor je het weet sta je zelf ook te springen van de zenuwen.

Wat is er te doen in Baltimore?

  • Op vele plekken langs de Heritage Walk staan verkoopplekken voor de routekaart. Ook kun je ervoor kiezen om een guided tour te doen. Je loopt dan dezelfde route alleen loopt er iemand mee om je meer te vertellen over de gebouwen en de attracties.
  • Neem de tijd om Baltimore te bezoeken. Er zijn zo veel dingen te zien en te doen. Vooral in de zomermaanden ziet de stad er mooi uit.
  • Omdat er in het centrum van Baltimore veel water is, kun je ook met een watertaxi naar bepaalde plekken in de stad komen. Dit is nog eens een unieke vorm van vervoer!
  • Vanaf het observatiedek van het World Trade Center heb je een prachtig uitzicht over de stad. Dit is zeker een goed moment om een panorama foto te maken.
  • Vooral het Maritieme Museum is een aanrader. Hier ligt onder andere een oud oorlogsschip en een mobiele vuurtoren. Omdat de stad groot is geworden als haven, is er veel informatie over zeevaarders en de geschiedenis van de stad te vinden.

Reizen Baltimore

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors