Mammoth Cave National Park

Mammoth Cave National Park

door Getaway Travel

Met 560 kilometer aan ondergrondse tunnels is Mammoth Cave National Park in Kentucky het grootste grottenstelsel ter wereld. Je maakt een tour door de kalkstenen grotten en ziet buiten zeldzame dieren en planten.

6000 jaar geleden werden de grotten in Mammoth Cave National Park al bewoond door holbewoners. De ondergrondse tunnels liggen onder een berg. Negentien kilometer aan grotten is opengesteld voor het publiek. Jaarlijks worden er nog nieuwe gangen en kamers gevonden. Het complete stelsel is nog lang niet in kaart gebracht.

ZELF NAAR Kentucky?

Bekijk alle 1 reizen naar Kentucky

Tour door Mammoth Cave

Je kunt verschillende tours door de grotten boeken, waaronder de passage tour. De wandeling biedt inzicht in de weg die de eerste bezoekers duizenden jaren geleden aflegden.

De gids leidt je door een tien meter hoge gang naar een gigantische onderaardse hal. Het is er pikdonker. Onderweg worden de tunnels steeds smaller. In Fat Man's Misery loop je alleen nog maar gebukt en zijwaarts. Je bezoekt een van de grootste kamers van Mammoth Cave. De gids vertelt je met een zuidelijke accent alles over de stalactieten en stalagmieten in deze ruimte.

Is het je allemaal toch iets te benauwd? Je kunt ook een korte wandeling maken naar een van de mooiste opengestelde stukken: Frozen Niagara. Deze 23 meter hoge muur van druipsteen heeft alles weg van een bevroren waterval. Op de website van National Park Service vind je meer over de tours en andere praktische zaken.

Green River Kentucky

Ook boven de grond heeft het park zijn attracties. In de valleien liggen tientallen kilometers aan wandelpaden. Je kunt het park ook op de fiets of te paard verkennen. Onderweg picknick je langs de waterkant.

De Green River doorkruist de groene bossen. In een kajak maak je een ontspannen tochtje over de rustige rivier. Door de stroming hoef je nauwelijks te peddelen en langs de oever spot je zeldzame vogels, padden, kikkers en salamanders.

Reizen Kentucky

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors