Kentucky
-
- Algemene ervaring
- Beziens­waardigheden
- Locals
- Natuur
- Interessant
- Stranden

Kentucky

door Getaway Travel

Paarden, fried chicken, country muziek en een schilderachtig landschap. In de Amerikaanse staat Kentucky ervaar je de Southern hospitality. Ook bezoek je het grootse grottencomplex op aarde: Mammoth Cave.

Kentucky herken je aan haar glooiende heuvels, uitgestrekte velden met blauw wuivend beemdgras, piepende hekjes, witte veranda's en verse limonadestalletjes. De staat werd oorspronkelijk bevolkt door Indianenstammen en dankt zijn naam aan het Indiaanse woord Ken-tah-teh wat 'land van morgen' betekent.

ZELF NAAR Kentucky?

Bekijk alle 1 reizen naar Kentucky

Louisville en Lexington

Hoofdstad van Kentucky is het kleine Frankfort. De stad ligt verstopt in de vallei van de Kentucky River. Het is een typisch plattelandsstadje, niet per se de moeite waard om te bezoeken. De grootste steden Louisville en Lexington zijn een stuk interessanter.

De paardenraces bij de Churchill Downs zijn de hoofdattractie van Louisville. Op de eerste zaterdag van mei komt de elite van Kentucky samen voor de Kentucky Derby. De gasten moedigen, in hun mooiste outfits, de renpaarden aan. Mint julip cocktails vloeien rijkelijk.

Ook in Lexington spelen paarden de hoofdrol. In en om de 200.000 inwoners tellende stad liggen honderden boerderijen. Je kunt tours maken langs de stoeterijen en er is zelfs een speciaal Kentucky Horse attractiepark.

Fried chicken

Naast paarden staat Kentucky ook bekend om haar Fried Chicken. In Corbin neem je een kijkje in de keuken van de wereldberoemde fastfoodketen. Hier serveerde Colonel Sanders zijn eerste gefrituurde kip.

In het oosten van Kentucky rijd je over de Country Music Highway. Uit deze regio komen country en bluegrassmuziek. Immigranten uit Ierland, Engeland en Schotland ontwikkelden de typische volksmuziek.

Langs de snelweg liggen de woonplaatsjes van grote countrylegendes, als Billy Ray Cyrus en Loretta Lynn.

Verder naar het zuiden ligt Mammoth Cave National Park. Dit is het grootste grottencomplex op aarde. Je maakt een tour door de indrukwekkende gangen vol stalagmieten en stalactieten.

Reizen Kentucky

Meer Kentucky

Reviews Kentucky

Awesome (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Yvette Bakker op 29 juni 2017

Voor het eerst naar Amerika , een droom komt uit . Waarom Kentucky ? Paarden en de klank.....
Het is een prachtige staat met heel veel vriendelijke mensen en heel veel paarden. We hadden onze intrek genomen in een Ramada motel te Lexington , daar hebben wij ons zeer thuis gevoeld de 12 dagen die wij daar waren. Eenmaal hebben wij een reisje gemaakt naar het westen, een prachtige rit naar The Land between the Lakes en dat was ook geweldig , rijdend over de Kentucky highway ......één uur terug in de tijd gaan. Verder hebben wij vanuit Lexington iedere dag de mooiste plaatsen bezocht zoals bijvoorbeeld the Cumberland falls en natuurlijk Keeneland.
Ook een tocht gemaakt naar Ohio, Cincinnati en een baseballwedstrijd bijgewoond.
Ik bewaar prachtige herinneringen aan de reis......

Pluspunten Kentucky

  • De moeite waard !

Minpunten Kentucky

  • Weinig goede restaurants
Ultieme tip: Whispering woods stables , mooie tocht op goed verzorgde paarden. En Kentucky Horse Park , een geweldige plaats voor paardenliefhebbers.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors