Wilson House

Wilson House

door Frans Verhagen

Op 4 maart 1921 verliet Woodrow Wilson, de 28ste president, Capitol Hill en liet zich naar zijn nieuwe woning rijden - te ziek en uitgeput om te blijven hangen voor de inauguratie van zijn opvolger, Warren Harding.

Dit is niet de meest bezochte plek van Washington maar voor de liefhebber van presidentenstuff toch leuk. Het huis waarin Wilson woonde tot zijn dood in 1924. Het huis ziet er nog zo uit zoals het was toen hij er woonde, een plaats, zoals de brochure zegt, om na te denken over zijn carrière als professor, sociaal hervormer en staatsman.

ZELF NAAR Washington D.C.?

Bekijk alle 17 reizen naar Washington D.C.

Woodrow Wilson

Wilson kreeg in 1919 een beroerte, die hem in elk geval tijdelijk verlamd had en mogelijk zelfs ongeschikt maakte om verder president te zijn. Tot Wilsons verrassing stonden er een paar honderd mensen te wachten bij de ingang van het huis in Washington, die hem toejuichten.

Het rode bakstenen huis is een voorbeeld van de Georgian revival stijl, gebouwd in 1915 door de architect Waddy Wood. Nadat hij het huis in 1921 had gekocht, verbouwden Wilson en zijn vrouw Edith (de de-facto president in 1919 en 1920) het naar hun behoeften. De situatie nu is teruggebracht in de stijl die waarvoor zij toen kozen.

Reizen Washington D.C.

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors