Rondreis Alaska

Reviews Rondreis Alaska

9,5
9,7 Algemene ervaring
10,0 Natuur
9,0 Plaatsen
9,3 Wandelingen
9,3 Bereisbaar
  • Aantal reviews: 6
  • Aantal waarderingen: 3

geweldig (bezocht in juni 2018)

Review geschreven door Nancy Molenaar op 11 november 2018

Alaska is een schitterende ervaring om mee te maken .Na iedere bocht is het uitzicht nog mooier dan de vorige echt overweldigend.De rust ruimte en stilte is niet te bevatten .We zijn met de boot bus trein helikopter ,vliegtuigje en water vliegtuig geweest .Ieder een ervaring op zich.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Plaatsen
10 Wandelingen
10 Bereisbaar

Pluspunten Rondreis Alaska

  • Natuur
  • avontuur

Minpunten Rondreis Alaska

  • geen
Ultieme tip: De excursies zijn niet goedkoop maar zeker t de moeite waard om te beleven
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Amazing Alaska (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Yolande Gorter op 17 december 2017

Mocht je erover denken om een camperreis door Alaska te maken, vergeet dan niet vanuit Homer een dagje met de boot te nemen naar Seldovia. Een prachtige bootreis ernaar toe, humbugs gespot, papegaaiduikers en zee-otters gezien. De plek zelf is prachtig om te wandelen en te kanoën.

Pluspunten Rondreis Alaska

  • de ongelooflijke wilde en prachtige natuur
  • fauna en flora
  • Lieve vriendelijke behulpzame mensen

Minpunten Rondreis Alaska

  • geen
Ultieme tip: Vergeet Brooks niet en vlieg vanuit Haines naar Gustavus om ijsbergen te zien en walvissen te spotten!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Super Alaska (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Harold Reimerink op 03 december 2017

Vele dieren gezien in hun eigen leefomgeving. Een reis die je echt zelf moet beleven met een camper. Rust en ruimte. En vele zullen het niet geloven, maar het was daar op dat moment warmer als in Nederland. Iedere dag wild gezien. Langs de kant van de weg of voor onze camper langs.

Pluspunten Rondreis Alaska

  • Ruimte
  • Rust
  • Dieren
  • gastvrijheid

Minpunten Rondreis Alaska

  • cruiseschepen die met veel toeristen komen
Ultieme tip: Top of the world highway.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Amazing Alaska (bezocht in juni 2009)

Review geschreven door Tonny Swinkels op 16 mei 2017

Alaska een droom die eindelijk uit kwam. Het is een bijzonder land waar je in alle rust kunt genieten van de mooiste uitzichten, bergen, watervallen, gletsjers, wildlife, sealife kortom "Natuur op zijn best". De bewoners zijn vriendelijk, behulpzaam, aardig en ruig net als het land zelf en het eten is eerlijk en heerlijk.

Het wild loopt je (bijna) voor de voeten, super om dat in deze mooie wildernis te zien rondlopen. Trip naar de Knik Glacier, alleen wij drieën en de gids "Geweldig". Sealife spotten met een kleine boot (max. 20 pers) in Kenai Fjords NP zoveel Humpbacks, Seaotter, Orka's, Seals, "once in a lifetime". Overnachten met je camper midden in de ruige natuur, wat een leven! Cordova met de Copper River Delta, The Million Dollarbridge en Child Glacier, "Onwaarschijnlijk mooi".

Met een Bushplane naar Katmai NP - Hallo Bay om een dag tussen de Grizzly's te lopen, met een biologe/gids en een groepje van 9 personen. Het mooiste leefgebied voor deze beren met de Hallo Glacier als "wallpaper" dit hadden we al als "Hoogtepunt" getipt en dat was het zeker.

Met veel plezier onze reis uitgestippeld en er was werkelijk niets wat beter had gekund dus wij hebben genoten van Alaska, met recht een Amazing Country!

Pluspunten Rondreis Alaska

  • Mooi
  • ruig
  • wildernis
  • wildlife
  • sealife
  • good food
  • nice locals
  • relaxt land

Minpunten Rondreis Alaska

  • Dat je weer naar huis moet
Ultieme tip: Met Emerald Airservices naar Katmai voor een dagje Grizzly's spotten. Voor de ultieme schoonheid en rust Knik Glacer met "Knik Glacier Tours".
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rondreis Alaska (bezocht in juni 2015)

Review geschreven door Diny Aben op 08 mei 2017

Ongelofelijk mooie reis door een land met prachtige natuur. We hebben genoten van de acht uur durende boottocht naar een gletsjer. Onderweg werden we verrast door de bultrugwalvis op de foto. De mensen zijn vriendelijk en behulpzaam. We hebben genoten van de natuur.

Pluspunten Rondreis Alaska

  • mooie natuur
  • verrassend
Ultieme tip: Een stop maken onderweg in kleine dorpjes en daar koffie gaan drinken. Laats je verrassen door de inrichting en de vriendelijke mensen. En vooral door de lekkere grote mok koffie.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

verwondering en schrik (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door André van Veen op 08 mei 2017

Als je op zoek bent naar rust, natuur, wonderlijke spelingen van de natuur kan ik een rondreis Alaska helemaal aanbevelen. Ons cruiseschip vertrok van Seatle en via Juneau Skagway Ketchikan en Victoria terug naar Seatle.

Met name de scenic day in Glacier Bay was fenomenaal. Dit had eigenlijk 2-3 dagen kunnen duren.
Vallende ijsschotsen die vervolgens drijven, wat een kleurenpracht maar ook tegelijk zorgen, want waar eindigt dit.

De overige stops te toeristisch, meerdere cruise schepen tegelijk in hetzelfde stadje, m.u.v Juneau en Skagway. Juneau daar was de natuur op zijn best, je was daar getuige van de speling van de natuur in een bosrijke omgeving. daarnaast een overweldigende blik op de ijsschotsen, heel kleurrijk en imposant.

In Skagway zeker doen de White Pass & Yukon route, met een oude stoomtrein naar boven, met prachtige vergezichten, waarbij je ook de grens tussen USA en Canada passeert.

8,4
9 Algemene ervaring
10 Natuur
7 Plaatsen
8 Wandelingen
8 Bereisbaar

Pluspunten Rondreis Alaska

  • betaalbaar
  • rust
  • ongerepte natuur
  • geen groepen die iedere avond uitgebreid feest vieren

Minpunten Rondreis Alaska

  • eigenlijk niets
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors