Fairbanks

Fairbanks

door Getaway Travel

De tweede stad van Alaska is een populaire stop tijdens een reis door de noordelijke staat. In Fairbanks zie je het noorderlicht, treed je in de voetsporen van goudzoekers en maak je kennis met de oorspronkelijke inwoners.

Fairbanks ligt middenin de wildernis en geldt als de toegangspoort naar het hoge noorden. De stad verwierf in 1908 bestaansrecht door de vondst van goud. Tegenwoordig wonen hier meer dan 30.000 inwoners.

ZELF NAAR Fairbanks?

Bekijk alle 3 reizen naar Fairbanks

Noorderlicht

Het toeristenseizoen duurt in Fairbanks van mei tot en met september. Daarna dalen de temperaturen in Alaska diep onder het vriespunt en zijn er steeds minder zonuren.

Toch is de stad ook een bezoek waard tijdens de wintermaanden. Van augustus tot april kun je op heldere donkere nachten zien hoe de hemel verkleurt van paars naar rood, groen en geel. Dit is een van de beste plekken op de wereld om het noorderlicht te zien.

Chena River

Als het weer milder is maak je een vaartocht over de Chena Rivier. Onderweg leer je meer over de oorspronkelijke inwoners van Alaska en hun eeuwenoude cultuur. Het Museum of the North heeft een bijzondere collectie over de geschiedenis van Fairbanks. Je ziet er ook artefacten uit de gouden jaren.

Pioneer Park

Wil je zelf in de voetsporen treden van de goudzoekers? In Pioneer Park zoek je met een pan in het water naar het edelmetaal. Of je bezoekt het nabijgelegen Fort Knox, Alaska's grootste goudmijn.

Een andere niet te missen attractie in de omgeving is hondensleeën. Ritjes zijn er van een half uur tot een hele dag. De husky's nemen je mee door witte winterlandschappen en oeroude bossen. Onderweg kun je elanden tegenkomen.

Houd je van dieren, bezoek dan ook zeker Creamer's Field. Op het land van deze oude boerderij maak je lange wandelingen. Canadese ganzen en kraanvogels maken hier een stop tijdens hun lange trektocht en poseren graag voor een foto.

Reizen Fairbanks

Meer Fairbanks

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors