Washington D.C.

Reviews Washington D.C.

7,7
7,8 Algemene ervaring
8,4 Beziens­waardigheden
7,6 Locals
7,4 Restaurants
7,2 Veiligheid
- Stranden
  • Aantal reviews: 7
  • Aantal waarderingen: 5

Prachtige plek vol inspiratie (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Amber Goedemans op 11 november 2018

Een prachtige plek vol cultuur. Met alle musea die er op 'the mall' te vinden zijn kun je een week vullen. De sfeer die er hangt is prettig. De grootte van alles is indrukwekkend. Ik heb veel geleerd over natuur en historie.

Pluspunten Washington D.C.

  • Indrukwekkend
  • Sfeer
  • Eten

Minpunten Washington D.C.

  • Warmte
  • Druk
Ultieme tip: Ga met de Uber. Makkelijker en goedkoper dan de metro.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Washington D.C. in een notendop (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Sylvia van Druten op 05 december 2017

Washington D.C. ademt historie en prachtige monumentale panden. Overal schuilt een verhaal achter. Ondanks dat het de hoofdstad is van de United States heerst er een soort rust over de stad. Er is geen gehaast en alles lijkt te kloppen.

8,4
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Restaurants
9 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Washington D.C.

  • Meeste bezienswaardigheden zijn gratis
  • goede bewegwijzering
  • vriendelijke bevolking

Minpunten Washington D.C.

  • Prijzige hotels
Ultieme tip: Huur een fiets! Het is prachtig om de route van het witte huis naar Lincoln Memorial te fietsen. Ook kun je gemakkelijk de fiets nemen over de brug richting Arlington.
Aangeraden voor: Gezinnen, Vriendengroep

Geweldig (bezocht in mei 2006)

Review geschreven door Guzz van der Bent op 07 mei 2017

Geweldige reis! Met hele mooie natuur en landschappen zoals midden in de stad Rock Creekpark, diverse mooie musea en shopping centers. Kortom, alles is er om er een geweldig afwisselende vakantie te hebben.

Ultieme tip: De zeer mooie natuur en zeer mooie museums!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Stad met vele bezienswaardigheden (bezocht in januari 2013)

Review geschreven door Paul Kleur op 03 november 2016

In deze stad is ontzettend veel te zien! Ik was hier in de winter dus het was aan de koude kant, maar er zijn ontzettend veel dingen te bezichtigen binnen en buiten. Uiteraard heb je veel bezienswaardigheden buiten zoals; The White House, Lincoln Memorial, The Capitol, Martin Luther King statue en vele andere bekende gebouwen en monumenten. Je kunt dit makkelijk allemaal met de voet afleggen of e.v.t een fiets huren bij de vele fietshaltes. Goede wandelschoenen zijn aanbevolen!

Als het wat frisser is en je wilt weer opwarmen zijn er genoeg plaatsen waar je koffie of iets anders kunt kopen om weer wat op te warmen, ook is er het Smithsonian museum waar je gratis binnen kunt. Dit museum bestaat uit meerdere museums (gebouwen). Met allemaal verschillende onderwerpen. Zo vond ik het National museum of American History en National Museum of Natural History erg interessant!

Het enige wat mij tegenviel, was het hostel waar ik in gezeten heb.
De hygiëne was ver te zoeken en de locatie was ook niet geweldig, dus mijn tip is..
Goed kijken naar de score en reviews van hotels/hostels.
En er zijn verschillende slechtere buurten in Washington DC, dus die even opzoeken en vermijden of weten wat je doet in die buurten. Maar dat heb je overal ter wereld!

6,8
7 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
6 Locals
6 Restaurants
6 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Washington D.C.

  • Betaalbaar
  • goed beloopbaar
  • veel bezienswaardigheden

Minpunten Washington D.C.

  • slechte buurten
Ultieme tip: Genoeg tijd nemen voor deze stad, heel veel te zien!
Aangeraden voor: Stellen, Luxe reizigers, Budget reizigers

Indrukwekkende stad (bezocht in augustus 2014)

Review geschreven door Ate Spiekhout op 24 augustus 2016

Tijdens de zomer in Washington geweest en Ik moet zeggen dat ik positief verrast ben over deze stad. De stad voelde enorm machtig aan. Grote overheidsgebouwen overal die hoog gebouwd zijn, waardoor jij je ontzettend klein voelt. Het is qua stijl een beetje zoals het oude Rome, vond dat super vet om te zien. Dus qua bezienswaardigheden zal jij je echt niet vervelen in Washington. Verder had ik ook het geluk om Obama in het echt te zien samen met zijn gezin wat voor mij het absolute hoogtepunt was en het helemaal compleet maakte.

7,8
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Restaurants
6 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Washington D.C.

  • veel bezienswaardigheden
Ultieme tip: De Air and Space Museum is super leuk om naar toe te gaan en zeker een aanrader.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Luxe reizigers

Rome van Amerika

Review geschreven door Charlotte de Vries op 23 augustus 2016

Washington D.C. vond ik een soort Amerikaanse versie van Rome. De stad staat bomvol monumenten en standbeelden, regeringsgebouwen en musea in Romeinse bouwstijl. Natuurlijk bezichtig je hier het tempelachtige Capitool, het Witte Huis en het Lincoln Memorial. Maar daarmee heb je Washington D.C. nog lang niet gezien.

In D.C. vind je een aantal fantastische musea. Van de Smithsonian Insitution vind je hier een groot complex met gratis musea, kunstgaleries en een dierentuin. Vlakbij dit complex liggen ook het Native American Museum en de prachtige Botanical Gardens die een bezoekje waard zijn.

Na een dagje cultuursnuiven kan je je uitleven in restaurants en bars van de wijk Adams Morgan. Dit is een fleurige, multiculturele wijk waar je gezellig kan barhoppen!

8,4
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Restaurants
9 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Washington D.C.

  • Mooie architectuur
  • Veel bezienswaardigheden
Ultieme tip: Eet de allerlekkerste burrito ooit bij The Well Dressed Burrito!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Een patriottisch bedevaartsoord (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Karin Lurvink op 18 april 2016

Door het ontbreken van een skyline, oogt de hoofdstad van de V.S. anders dan grote steden als New York of Chicago. Dit komt doordat hoogbouw begin twintigste eeuw werd verboden om te voorkomen dat de Europese feel van de stad werd overschaduwd. Door deze maatregel voelen wijken als Columbia Heights, met haar statige Victoriaanse bakstenen huizen, inderdaad Europees aan.

Dit is niet het geval in het gebied waar het Witte Huis te vinden is. De meeste mensen die deze plek bewonderen zijn Amerikaans. De vele monumenten functioneren gezamenlijk als een soort patriottisch bedevaartsoord: de vele wapperende Amerikaanse vlaggen bij het Washington Monument en de ophemeling van de Amerikaanse vrijheidsidealen bij het monument ter ere van de Tweede Wereldoorlog.

Ook de ruimtelijkheid waarmee dit gebied is opgezet bewijst dat de stad Amerikaans is. De afstanden tussen de verschillende bezienswaardigheden en de eetgelegenheden in dit gebied lijken op de kaart te overzien, maar zijn enorm. Daarom raad ik aan de stad niet lopend te verkennen, maar per rode fiets van Capital Bikeshare.

Alle beroemde bezienswaardigheden zijn gratis te bezoeken, al moet je bijvoorbeeld voor een rondleiding in de het Capitool (een paar weken!) van tevoren online een plek reserveren. Ik raad aan om dit te doen, want het is bijzonder om deze zetel van de volksvertegenwoordiging van de V.S. van binnen te bekijken. Verder zijn de vele nationale musea imposant. Hier kun je je – ook als je geen fan van musea bent – zeker minimaal een dag vermaken.

Het is bijzonder om alle bekende plekken en monumenten in het echt te aanschouwen. Persoonlijk vond ik de rijkversierde Library of Congress en het Lincoln Memorial, met het enorme beeld van de zittende Lincoln en de plek waar Martin Luther King zijn beroemde ‘I have a Dream’-speech hield, het meest indrukwekkend. Een historisch bewustzijn daalt neer als je op deze plek staat en uitkijkt over de vijver waarin het Washington Monument gereflecteerd wordt.

7,0
7 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
8 Locals
7 Restaurants
6 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Washington D.C.

  • Mooie gratis musea
  • Bekende bezienswaardigheden in het echt aanschouwen

Minpunten Washington D.C.

  • De National Mall is erg ruim opgezet en heeft een gebrek aan gezellige restaurants en cafés
Ultieme tip: Reserveer voorafgaand aan een rondleiding in het Capitool. Daarnaast: bezoek Washington D.C. in de herfst. De kleuren zijn dan fantastisch en het is niet zo heet als in de zomer.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors