Glacier National Park

Reviews Glacier National Park

8,6
8,7 Algemene ervaring
9,7 Natuur
8,3 Stranden
8,3 Wildlife
7,5 Overige activiteiten
8,3 Bereikbaarheid
  • Aantal reviews: 6
  • Aantal waarderingen: 3

Bezoek aan Glacier National Park (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Larissa Geuke op 24 november 2019

Ontzettend mooi park met wildlife, vergezichten, prachtige highlights en mooie hiketrails en relatief rustig vergeleken met bv. Yellowstone Park. Er zijn meerdere betoverende meren waar je heerlijk kunt genieten

Pluspunten Glacier National Park

  • relatief rustig
  • bergachtig
  • meren
  • wildlife
  • vergezichten

Minpunten Glacier National Park

  • niet ontdekt
Ultieme tip: Wander de Hidden Lake trail, goed om te doen en je wordt beloond met een mooi uitzicht over bergen en een groot meer. De weg ernaartoe heeft ook zeker mooie uitzichten tussendoor.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

‘GOOSEBUMPS ALL OVER’. Unique close sight of John Hopkins Glacier!! (bezocht in september 2019)

Review geschreven door René En Diana van Ratingen op 18 november 2019

Glacier Bay N.P. is zo’n plek wat op je ‘bucket list’ moet. Waarom? Gletsjers zijn aan het verdwijnen, maar Glacier Bay geeft je de unieke kans om dit natuurfenomeen nu nog te bewonderen. Wat een prachtig stuk natuur. Niet alleen de immens mooie gletsjers, maar ook aan ‘wildlife’ geen gebrek. Eagles, beren, sealions, orka’s, bultruggen, berggeiten en elanden. Je kan alles zien in perfecte harmonie. Het is niet voor niets Unesco werelderfgoed. Ben je een natuurliefhebber en spendeer je graag de hele dag in de buitenlucht, bezoek dan Glacier Bay National Park. Een ervaring om nooit meer te vergeten!!

Pluspunten Glacier National Park

  • Beschermd natuurgebied
  • immens
  • inside passage
  • intact
  • dynamisch
  • ijsrivieren
  • Margerie Glacier
  • John Hopkins Glacier
Ultieme tip: Unieke kans om heel dichtbij de gletsjers te komen is per schip. Een aanrader.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Een National Park met absolute 'WOW-factor' (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Monique Geerdes op 13 november 2018

Glacier National Park is een waanzinnig park. De wilde dieren, prachtige meertjes, woeste bergen, een waar decor voor de natuurfotograaf. Maar ook als hiker kun je hier terecht voor wandelingen van ieder niveau. Of je nu relaxed in alle rust een wandeling wil maken of juist voor een flinke uitdaging gaat, dit park kent vele hike trails.

7,8
8 Algemene ervaring
9 Natuur
8 Stranden
9 Wildlife
7 Overige activiteiten
6 Bereikbaarheid

Pluspunten Glacier National Park

  • Veelzijdig park
  • waanzinnige natuur
  • veel wildlife
  • fotogeniek
  • mooie wandelingen
  • goede verbinding met busjes

Minpunten Glacier National Park

  • In de zomer kan het erg druk zijn
  • bergschoenen zijn aan te raden
  • veel wegen niet begaanbaar met camper
Ultieme tip: De Highline Trial is een absolute must! Dit is de mooiste wandeling van het park. Ook de wandeling naar Hidden Lake is een aanrader. Een toffe wandeling met zicht op wilde dieren!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Roadtrip naar Glacier National Park (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Maryanne Wolbertus op 11 december 2017

Ook al was de going to the sun road voor een groot gedeelte dicht, was het een geweldige ervaring. Binnen 13 mijl heeft het park mij helemaal betoverd met de ongerepte natuur die het aanbiedt en de prachtige uitzichten.

9,0
10 Algemene ervaring
10 Natuur
8 Stranden
7 Wildlife
nvt Overige activiteiten
10 Bereikbaarheid

Pluspunten Glacier National Park

  • Bos
  • Berg
  • Water
Ultieme tip: Neem een auto mee, zo kun je je makkelijker verplaatsen. Je kunt altijd uitstappen
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Bezoek aan dochter in Canada (bezocht in mei 2011)

Review geschreven door Jan van Asveldt op 12 mei 2017

Met dochterlief, schoonzoon, haar schoonouders en de oudste zoon een weekje doorgebracht in Glacier Natonal Park, in Amerika, net over de grens met Canada. Geweldig van de natuur daar genoten. Dit gebied is het Amerikaanse deel van de Rocky Mountains waar de beren nog in het wild leven en wij ook geluk hadden er eentje op ongeveer zeven meter afstand te kunnen bewonderen. In dit gebied veel watervallen, elk met zijn eigen kracht en indruk.
Natuurlijk was het niet de eerste keer voor ons (en ook niet de laatste). Vanaf 2000 zijn we nu al een keer of acht daar geweest en het land (lees gebied) blijft ons trekken. Komende november gaan we weer en zullen we terechtkomen in Fernie aan de rand van de Canadese Rockies. Ik kan me er nu al weer op verheugen en neem natuurlijk ook mijn cameratas weer mee.

Ultieme tip: Geniet van de rust en de natuur en maak gebruik van de leuke restaurants waar je verrukkelijk kunt eten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Natuurliefhebbers

Rondreis om het National Park (bezocht in mei 2014)

Review geschreven door Marjolein Schouten op 02 oktober 2016

Glacier National Park is een prachtig park, maar voor niet wandelaars moeilijk toegankelijk.
De natuur is woest: echte wildernis. Wel kun je een mooie tocht om het park maken. Op bepaalde punten kun je er wel in en kun je van dichtbij van die schitterende natuur genieten.

8,8
8 Algemene ervaring
10 Natuur
9 Stranden
9 Wildlife
8 Overige activiteiten
9 Bereikbaarheid

Pluspunten Glacier National Park

  • Natuur

Minpunten Glacier National Park

  • Door sneeuw zijn plaatsen niet of nauwelijks te bereiken
Ultieme tip: Going-to-the-Sun Road
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Reizen Glacier National Park

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors