Tips over Hawaii

Tips over Hawaii

door Onbekend

Het valt me op dat je maar weinig tips over Hawaii ziet op Nederlandstalige sites en zelfs bij jullie. Het zal wel komen omdat het toch niet zo'n veelbezochte bestemming is voor Nederlanders.

Nou voor degenen die wel voor Hawaii kiezen en misschien om andere reizigers enthousiast te maken over deze prachtige bestemming, hierbij de volgende tips:

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 280 reizen naar Amerika

Algemeen

Net als in Florida kom je ook op Hawaii op elke straathoek excursiekraampjes tegen en zijn overal kortingsfolders verkrijgbaar. Veel ervan zijn timeshare organisaties, maar ook zonder timeshare krijg je soms behoorlijk korting. Wij hebben goede ervaringen met the Activity Connection (telefonische boeking) en Activity Warehouse. Goede info en advies en leuke kortingen. Verken de eilanden met een auto, want met uitzondering van Oahu, is het openbaar vervoer niet echt goed geregeld.

Oahu

Dit eiland is het meest toeristisch, maar zodra je je buiten Honolulu begeeft, vind je hier ook veel natuurschoon. Hanauma Bay is een absolute aanrader voor snorkelers. Het is net of je in een tropisch aquarium zwemt. Ga 's morgens vroeg want dan is het nog niet zo druk. Oh, ja op dinsdag is deze baai gesloten. De noordkust van Oahu is ook schitterend. Met name 's winters heb je hier huizenhoge golven. Je staat versteld hoe surfers deze berijden. Heel indrukwekkend. Leuke tip is nog een broodjeszaak aan de noordkust: Kua Aina Sandwich Shop in Haleiwa. Drukbezocht, maar zeker een aanrader. Hawaiianen komen helemaal uit Honolulu om hier een broodje te halen. Polynesian Cultural Center is een toeristische must. Het is een leuk park, maar wel erg prijzig. Aan de andere kant er lopen heel veel enthousiaste medewerkers rond en dit zijn allemaal studenten die op deze manier hun studie bekostigen, dus het is geen weggegooid geld.

Kauai

Droomeiland, heel romantisch (maar misschien ben ik bevooroordeeld omdat ik er getrouwd ben) De Na Pali Coast bestaat uit ruige groene kliffen. Hier werden films geschoten als King Kong en Jurasic Park. Dit gebied is alleen bereikbaar met helikopter of boot (of een hike van dagen). Wij zijn per catamaran(tje) geweest met Kauai Sea Tours. Niet goedkoop ($120), maar een fantastische ervaring. Een urenlange trip over hele hoge golven inclusief ontbijt, lunch, dolfijnen en snorkelen. Ze bieden trouwens de trip ook per raft. Uniek is dat zij een beach landing maken. Helaas ging hij bij ons niet door, maar toen kregen we nog $20 terug. Aan boord zaten ongeveer 15 personen. Ook als je met een andere organisatie gaat, raad ik aan om een kleine boot te kiezen, dat maakt de ervaring veel heftiger en er is meer persoonlijke aandacht. Andere aanrader is de zonsondergang op Kee Beach (Haena State Park) met in de verte de Na Pali cliffen. Pas wel op, de stroming kan gevaarlijk zijn in de wateren bij dit strand.

Maui

Op dit eiland is zoveel moois te zien, dus neem er de tijd voor. Road to Hana; een weg langs de kust met meer dan 500 bochten en veel natuurschoon. Het is de mooiste route van het westelijke halfrond volgens de boeken en wij kunnen dat alleen maar beamen. Als je deze route rijdt, moet je absoluut de cassette van Craig Henderson kopen voor $20 bij het loket van het Shell tankstation in Kahului. Hij is dan je gids langs de route en wijst je echt de mooiste plekjes. Echt waar je kunt niet zonder hem en voor je $20 krijg je ook nog een kaart en videoband van een uur (wel Amerikaans videosysteem natuurlijk) maar je kunt ook kiezen voor een aantal flessen water. Over een stopplaats nog een speciale aanvulling;
bij Waianapanapa State Park op het zwarte zandstrand is een ingang naar een zeegrot. Het is even zoeken en je moet op je knieën naar binnen, maar je kunt er prachtige foto's maken en als je avontuurlijk bent, kan je de zwarte rotsen opklimmen voor een nog mooier uitzicht. Langs deze route is zoveel te zien dat je echt een hele dag onderweg bent. Als je overal echt de tijd voor wilt nemen, boek dan 1 nacht een hotel in Hana, zodat je niet
hoeft te haasten (dat zullen wij de volgende keer in ieder geval doen)
Over Maui is zoveel te schrijven dat ik het hou bij nog een paar korte tips: Maui Coast hotel is heel mooi en wij hadden voor een redelijke prijs per kamer bij Pacific Island Travel) een alcove suite met whirlpool. Wil je walvissen zien, plan je trip dan tussen december en april. Wij waren eind november en hebben ze gemist. Oh ja, als je de Haleakala opgaat, neem dan een lange broek en trui mee, want het is echt heel erg koud.

Big Island

Zoals de naam als zegt is dit het grootste eiland met een actieve vulkaan. Als je een hotel hebt aan de zonkant (Kona) trek dan twee dagen uit voor een bezoek aan de vulkaan, want het is een eind rijden. Wij hadden het hotel Volcanoe House geboekt aan de krater van de vulkaan (ƒ 400 per nacht, maar met crater view) en hadden dus tijd genoeg om alles te bekijken, waaronder 's avonds laat de stromende lava. Het regent trouwens vaak aan de Hilo-kant van het eiland (volgens zeggen 278 dagen per jaar) dus houdt daar ook rekening mee als je de vulkaan bezoekt. We hebben heel wat mensen met omgeslagen badlakens rond zien lopen bij gebrek aan een jas. Kijk dus ook goed uit met het boeken van een helikoptervlucht over de vulkaan, want het is regelmatig bewolkt en dan zie je erg weinig
(voor je $300) Je kunt aan de Kona kust goed parasailen, maar de nieuwste mogelijkheid parasailen aan een langer touw tot 1200 feet bij UFO Parasail stelt niet zoveel meer voor. Je betaalt behoorlijk wat geld meer, maar komt relatief niet veel hoger dan bij 800 feet, omdat het touw ook zwaarder is en dus gewoon slapper gaat hangen.

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors