Verblijf in en rond Los Angeles

Verblijf in en rond Los Angeles

door Onbekend

Dan zijn we klaar voor Los Angeles. Een raar gedrocht van een stad. Het is een aaneenschakeling van suburbs, zonder hart of ziel. De afstanden zijn enorm, de meeste wijken volstrekt oninteressant.

Er zijn wel een paar leuke buurten, vooral rond Westwood en Hollywood, maar om nou te zeggen: daar pik je lekker wat sfeer op, nee. Het werkt beter als je er woont.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 249 reizen naar Amerika

Deze gigantische stad vergt jaren exploratie, zo weten we uit ervaring, en pas dan krijg je er wat mee. Nu we veel mensen kennen die hier wonen en met hen optrekken, hebben we meer waardering dan pak weg tien jaar geleden. Maar de directe impact van een San Francisco, Chicago of New York heeft Amerika's tweede stad zeker niet. Daarom besteden we er op deze reis niet al te veel tijd en die is dan ook nog gecentreerd rond twee bezienswaardigheden. De ene, Disney World, is een attractie die iedereen wil zien, de andere, het Getty Museum, zou iedereen moeten gaan zien. Er is natuurlijk veel meer, maar de tijd die we in Los Angeles doorbrengen is beperkt, de afstanden zijn enorm en, eerlijk gezegd, na al die natuur komt de stad toch een beetje overweldigend over.

Disney

Onze ervaring met Disney is dat je het beste zo vroeg mogelijk kunt gaan. Dat is niet alleen verstandig in verband met de hitte maar ook met de enorme hoeveelheid bezoekers die Disney trekt. Moet je erheen? Ja, toch wel. Misschien niet eens zozeer om van de achtbanen en dergelijke te genieten (lange, lange rijen) maar vooral om te ervaren hoe werkelijk fantastisch Amerikanen dit soort dingen weten te organiseren. Vroeg arriveren betekent binnen een straal van een uur of zo van Annaheim overnachten. Wij konden plekken vinden langs de kust, in State Beaches, Chino Hills State Park of in Cleveland National Forest (een stuk of tien) en in Regional Parks. Het internet is een goede plek. Alles op een uur of anderhalf rijden van Annaheim komt in aanmerking en dat zijn zonodig altijd nog een hoop motels.

Van Dana Point naar Annaheim is een dik uur. We gaan heel vroeg op pad, want de I-5 is staat bekend om zijn files. Disney is gemakkelijk te vinden en als je eenmaal op het geweldige parkeerterrein staat, wijst alles zichzelf. Niet alleen willen we vroeg arriveren, we willen ook op tijd weer weg. We nemen drinken en eten mee, dat scheelt een hoop geld. Ga niet in te veel rijen staan: weet tevoren wat je wilt zien. Pak vooral de altijd leuke zaken zoals Pirates of the Caribbean en de Haunted Mansion. We willen op tijd weg zijn omdat het nog een heel eind rijden is naar de andere kant van de stad, het westen, waar de andere bezienswaardigheden liggen. Hier hebben we voor twee nachten een hotel gereserveerd. Niet te duur maar zeker ook niet te goedkoop, anders zit je bovenop de freeway. We checken in aan het eind van de middag en volgen de I-10 naar Santa Monica (dat is trouwens ook niet zo gek voor een hotel). De pier is een mooie plek om de zon te zien ondergaan. Als u uit eten wilt, kunt u Pacific Avenue volgen naar Venice, waar langs de Boardwalk veel restaurants en cafés zijn en aan de andere straten nog meer.

Los Angeles

De volgende dag is voor het Getty Museum, tenminste als u houdt van architectuur en kunst. Dit nieuwe complex ligt op een heuvel langs de I-405, niet ver van Westwood. Het gebouw is zo indrukwekkend dat de verzameling, die ooit werd begonnen door de oliemagnaat, J. Paul Getty soms bijzaak lijkt. Maar dat is inderdaad maar schijn want het museum heeft een prachtige collectie en breidt die steeds uit: ze hebben het grootste fonds ter wereld.

Wat doen we nog meer? Rondwandelen in Westwood, een ritje door Rodeo Drive (dure winkels, verder niets), mogelijk de musea langs Wilshire waarbij vooral kinderen de Rancho La Brea Tar Pits leuk zullen vinden. Ook het Museum of Natural History en het Gene Autry Cowboy Museum zijn erg leuk. Doe vooral niet de Celebrity Tour in Hollywood. Pure tijdverspilling. Wie een echte universiteitscampus wil zien, kan vanuit Westwood de campus oplopen van UCLA.

In downtown is niet zo veel te zien tijdens een kort bezoek. Little Tokio is aardig en El Pueblo de Los Angeles geeft een mooi beeld van de invloed van Hispanics. Wie van winkelen houdt in een leuke omgeving kan naar Pasadena gaan, waar ze de Old Town leuk hebben gerestaureerd. Dat is trouwens ook een redelijke plek voor een motel (in Los Angeles blijf je bewegen) en voor de avond. Maar u kunt ook goed terecht langs Sunset Boulevard in West Hollywood. Ook daar on-Amerikaanse terrasjes. Filmliefhebbers zullen wel Universal City willen doen, wij beperken ons tot de populaire Universal City Walk, ernaast. Een plek waar Los Angelinos graag naar toegaan.

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors