Reistips

Reistips

door Jan-Theo Weeda

Wij hebben gereisd met vier personen: mijn vrouw, mijn 2 zonen van 13 en 16 jaar en ondergetekende. Deze vakantie was gepland als waarschijnlijk laatste die wij als gezin zouden ondernemen.

Hier volgen enkele tips, overwegingen en/of indrukken.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 249 reizen naar Amerika

- San Francisco is de 3 volle dagen volledig waard. Mij beviel het heel goed eerst 2 dagen daar te zijn en aan het einde van de reis nog een volledige dag. Het lijkt op "Thuiskomen" in een bekende stad. Aangezien ik de hotelprijzen in SF nogal prijzig vond heb ik net aan de andere kant van de golden gate bridge in de GoldenGate Marinlands een campground gereserveerd. Prachtig uitzicht op SF en voor noppes! Denk bij SF aan de uitspraak van iemand (ik weet niet meer wie) : "de koudste winter die ik heb meegemaakt is de zomer van San Francisco"!! De kaartjes voor alcatraz kun je beter via internet reserveren.

- Yosemite: Misschien wel het beste van jullie adviezen is om voor sommige parken meerdere dagen uit te trekken en niet als dolle honden overal snel door heen te karren. Denk er aan dat als je in de central valley wil kamperen je zeer vroeg moet reserveren. Prachtige wandelingen. Eigenlijk is 2 1/2 dag nog veel te kort. Voor amerika kampeerbeginnelingen, zoals wij, het advies om levensmiddelen zoveel mogelijk op weg naar yosemite in te kopen, want in het park is alles 2x zo duur. Elke campground die wij deze reis hebben bezocht had een barbecue en een picnic tafel en vaak een levensmiddelen kast (ivm. beren).

- Death Valley: Ik wilde zo graag naar death valley, las vegas en naar great basin dat ik jullie schema iets heb gemodificeerd. Jullie zeggen dat je in juni niet in death valley moet komen. Ik ben het daar niet mee eens en zou eigenlijk willen stellen: juni en juli zij de beste maanden om death valley te bezoeken. de zinderende hitte moet je voelen in deze prachtige natuur op z'n rauwst. Natuurlijk kun je dan niet kamperen. Wij hebben geslapen in Stove pipe wells, maar in Paramint springs leek mij een nog mooier motel. Fantastisch om op 5 uur in de ochtend naar de zonsopgang te gaan kijken en de boordcomputer die aangeeft dat het 38 graden Celsius is! De hitte is overigens goed te verdragen omdat de luchtvochtigheid zo laag is. Ik vind 45 graden daar plezieriger dan 30 graden in holland.

Great Basin is een aanrader. Prachtige tocht naar de wheeler peak. Jullie adviezen t.a.v.. onweer zijn zeer terecht. Het kan daar goed te keer gaan. Vergeet niet de wandeling naar de "gletsjer". Zeer klein maar ze zijn er erg trots op.

- Bryce: ik vind het achteraf jammer dat ik niet naar beneden ben gegaan.

- Cottonwood Canyon Road: Deze weg is absoluut een aanrader en wel degelijk ook voor auto's die laag liggen. Wij reden in een buick park avenue zonder problemen en ik zou niet weten waarom campers hier niet moeten komen. Bij elke bocht heb je het idee dat je wordt overvallen door de daltons. Prachtig. Het klopt wel dat je bij slecht weer deze weg moet mijden: Impassible when wet!!

- Pipe Spring National Monument is een leuke en kneuterige aanrader. Als je via internet hebt gereserveerd kun je ook doorrijden naar de grand canyon in plaats van overnachten in Jacob Lake.

- De north rim van de Grand Canyon maakte inderdaad nog meer indruk dan de south rim.

- Monument valley: Het plaatje voor je het park in gaat is voor mij een vliegreis waard: als je je ogen dicht doet zie je lucky luck, winnetou en old shatterhand. Het jongens bloed gaat harder stromen! Het park zelf is aardig.

- Canyon de Chelly: Achteraf heb ik er spijt van dat ik niet met navajo gidsen in een jeep de canyon ben in gegaan.

- Painted desert, Petrified forest, Meteor Crater NM., walnut canyon NM, Sunset crater Volcano en Wupatki NM.: Allemaal aan te bevelen alleen moet je je wel realiseren dat na zoveel natuurschoon alles aan inflatie onderhevig is.

- Grand canyon south rim: Alle boekjes, de rangers en vele bordjes raden af (of verbieden zelfs) het in 1 dag afdalen naar de Colorado river en terug. Ik heb het wel gedaan en beschouw dat zelfs als mijn hoogtepunt

van de vakantie. Wij vertrokken vroeg (05.30 uur), waren om 08.15 uur bij de rivier, gingen om 09.00 uur omhoog, waren van 11.00 -12.00 uur in Indian Garden en zwoegden tot 15.30 uur naar de south rim. Als te zware, maar ervaren wandelaar met een matige conditie was het zwaar maar prima te doen. Een aanrader op voorwaarde dat je je eigen beperkingen kent.

Het is een schitterende wandeling en het leuke is dat naar het net lijkt dat naar beneden en naar boven op hetzelfde trail verschillende wandelingen zijn.

- Slide rock state park: Zorg dat je hier vroeg bent. Gaande de dag wordt het hier zeer druk. Overigens kun je voor dat je hier bent zeer mooi kamperen langs een riviertje.

Joshua Tree NP: Zeer aan te bevelen. Voor ons volstond 1 overnachting, omdat voor de boy's LA begon te kriebelen. Overigens is het niet dead horse mine maar lost horse mine. Is nl. ontdekt toen iemand z'n paard kwijt was! Prachtige natuur, mooie wandelingen en schitterende campgrounds (Ook zomers)

- Route 243 om LA: Mooie route maar wel lang. NB. als je bij Banning de I-10 afgaat, linksaf onder de interstate en dan weer links. Voor je gevoel ga je dan terug maar al snel gaat de route rechts af de bergen in. Reken niet te veel op Doheney State Beach om te kamperen. Klein en snel vol.

Los Angeles: Ik vond LA wel groot maar niet bijzonder. Mijn zonen hadden echter een andere mening. Universal Studio's was leuk maar het Paul Getty Center is een must. Wat een prachtig gebouw is dat. De collectie maakte op mij minder indruk.

- Mooiste weg van de wereld: Route 1 naar santa Barbara ( een bezoek meer dan waard), San simeon, Carmel, 17-mile drive, monterey. Allemaal aan te bevelen maar om dat nou mooiste weg ter wereld te noemen vind ik wat overdreven. Ik heb in corsica mi. mooiere wegen bereden, maar ja, smaken verschillen.

- After all: Wij hebben een fantastische vakantie beleeft, genoten van de natuur en ons verbaast over de amerikanen. Het meest bijzondere vond ik om in een andere cultuur te zijn zonder dat ik herkend werd niet tot die cultuur te behoren.

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors