Reisverhaal Californië - Route One

Reisverhaal Californië - Route One

door Frans en Petra Corba

Daar wij onze droomreis niet tegen kwamen in de reisgidsen en door de vele positieve verhalen in de reisverhalen van deze site besloten wij op eigen gelegenheid naar Californië te gaan.

De vliegreis en de eerste paar nachten in San Francisco plus de auto zijn in Nederland geboekt en de rest zouden we wel zien als we er waren!

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 280 reizen naar Amerika

San Francisco

We begonnen in San Francisco omdat we dat vorig jaar wel heel erg leuk vonden en we nog lang niet alles hadden gezien. De eerste dag hebben we gebruikt om te acclimatiseren en om lekker te winkelen en om heerlijk op terrasjes te zitten bij Fisherman's Wharf.

Jammer dat de Golden Gate Bridge weer in de mist hing;hoe doen ze dat toch met al die ansichtkaarten waarbij de zon altijd schijnt! Als je in San Francisco bent moet je zeker een wandeling maken over deze brug, het is echt een belevenis. Verder is het leuk om in Chinatown rond te lopen of de kabeltram te pakken.

We zijn de volgende dag met een bus naar Haight Ashbury gegaan en dat is zeker de moeite waard! Deze wijk was in de jaren 60 en 70 het centrum van de flower power en dat kun je nu nog merken aan de leuke winkels en mensen die er rondlopen in hippiekleding. De sfeer is er gemoedelijk en het lijkt net of de tijd er heeft stilgestaan. Voor de muziekliefhebbers: in deze straat bevind zich een platenzaak genaamd Amoeba Music,je weet niet wat je ziet zoveel platen en cd's staan daar.

De volgende dag was het tijd om onze auto op te halen en ging de reis echt beginnen. Highway 1 was zo gevonden en eenmaal weg uit San Francisco rij je zo de bergen in. We hadden al veel gelezen over Big Sur maar het was echt geweldig!

Het landschap is indrukwekkend en je hebt de ene haarspeldbocht na de andere. Gelukkig zijn er veel uitkijkpunten om al die indrukken tot je door te laten dringen. Eenmaal aangekomen in Monterey moesten we op zoek naar een hotel. Hier kwamen we er achter dat er een jazzweekend was en dat er dus geen kamer meer te krijgen was! Gelukkig konden we er nog 1 vinden maar de prijs was er ook naar:$130.!!

Teleurgesteld door de hoge prijs maar gelukkig dat we een dak boven ons hoofd hadden gingen we na het uitpakken de stad in. Monterey is een leuke plaats met ook een Fisherman's Wharf maar als je San Francisco hebt gezien valt deze erg tegen. Het Monterey Bay Aquarium is zeker de moeite waard om te bezoeken en overal langs de kust zie je otters en zeeleeuwen zwemmen.

Santa Barbara

Via Carmel zijn we de volgende dag verder gegaan over Highway 1 om uit te komen in Santa Barbara. Dit is een hele leuke plaats en we besloten om er 3 dagen te blijven. De stad doet denken aan een badplaats, het is er brandschoon er zijn veel straatcafeetjes er is een universiteit waardoor er veel jeugd is maar er zijn ook veel welgestelde senioren die genieten van hun oude dag. De missiepost is natuurlijk ook beroemd, deze staat op een heuvel en is s'avonds mooi verlicht. De prijzen van de hotels waren tussen de $75 en $150 en wij hadden het geluk dat Travelodge nog een kamer voor ons had voor $75.

Jullie zien dat de prijzen best wel tegen vallen als je niets hebt besproken. We hadden trouwens wel de Traveler Coupon Guide bij ons maar er is dus geen enkel hotel die daar aan mee werkt. Ze zeggen gewoon dat die aanbieding er niet meer is en komen vervolgens met hele andere bedragen die in het weekend dubbel zo duur zijn! Als iemand een tip voor ons heeft dan horen wij dat graag!

Na 3 heerlijke dagen gingen we op weg naar San Diego. Omdat we onze terugvlucht via Los Angeles moesten doen besloten we eerst naar San Diego te gaan en de laatste paar dagen in Santa Monica door te brengen. Nadeel daarvan was dat we nu door LA moesten om in San Diego uit te komen. Halverwege LA zijn we interstate 5 opgereden en konden we lekker doorrijden. Thuis hadden we al besloten om in Mission Valley een hotel te zoeken dus reden we naar Hotel Circle waar heel veel hotels zitten.

We wilden 4 of 5 dagen blijven en dat bleek voor veel hotels een probleem te zijn. Of we konden alleen donderdag en vrijdag of alleen het weekend in een ander hotel enz. Sommige hotels waren helemaal vol of hadden maar 1 nacht ter beschikking. De prijzen kwamen over het algemeen op hetzelfde neer; de ene dag iets duurder dan de andere dag dag bv donderdag $60, vrijdag $75 en weekend $130of $150!!! We kwamen terecht bij Quality Resort voor $99 elke dag.Het hotel was schitterend (mag ook wel voor die prijs) we gaven onze creditcard en besloten om het niet meer over al dat geld te hebben.

San Diego

In San Diego is natuurlijk veel te doen , gelukkig is het een overzichtelijke stad. In down town is er een heel groot winkelcentrum met daarbij Gaslamp Quarter waar het 's avonds heel gezellig is. We zijn naar de oude stad geweest maar vonden dat erg tegenvallen. Het is heel erg mexicaans gericht en heel toeristisch. Sea World is natuurlijk een must, hier kan je dus de hele dag doorbrengen!

In het Balboa Park bevind zich San Diego Zoo, een van de bekendste dierentuinen ter wereld. Er leven hier ongeveer 4000 dieren in hun natuurlijke omgeving. Bij de Panda's was het erg druk en moet je rekening houden met lange wachttijden. Verder heb je natuurlijk nog de mooie stranden en altijd mooi weer!

Na al deze dagen waarin we heel veel hadden gezien was het tijd om naar Santa Monica te gaan. Van hier uit kun je weer leuke uitstapjes maken naar bv Hollywood of Beverley Hills. Santa monica is zelf ook geen stad waar je je hoeft te vervelen. Vooral 's avonds is het heel gezellig in Third Street Promenade.

De 3 weken zijn omgevlogen en helaas was het weer tijd om naar huis te gaan. We zijn zeker nog een keer van plan om naar dit gedeelte van Amerika te gaan want je raakt daar nooit uitgekeken!

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors